H Σλοβενία με triple double του Ντόντσιτς κέρδισε 104-87 τη Νέα Ζηλανδία και περιμένει την Ελλάδα - Βίντεο

Οριστικά 2η η Σλοβενία στον όμιλο της στο Προολυμπιακό του ΣΕΦ και θα παίξει το Σάββατο στον ημιτελικό με την Ελλάδα, εάν η ομάδα του Σπανούλη νικήσει την Αίγυπτο

Ο Λούκα Ντόντσιτς φάνηκε να έχει πάρει προσωπικά την υπόθεση πρόκριση και έχοντας σημειώσει ο ίδιος triple double (36 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 10 ασίστ) μπόρεσε να οδηγήσει τη χώρα του στην επόμενη φάση.

Συγκεκριμένα η Σλοβενία επιβλήθηκε με 104-78 της Νέας Ζηλανδίας και πήρε το ένα από τα εισιτήρια για τον ημιτελικό του προολυμπιακού τουνρουά στο ΣΕΦ. Η Σλοβενία θα παίξει με την Ελλάδα το Σάββατο (17:30) εάν η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη επικρατήσει της Αιγύπτου. 

Ο αγώνας 

Η Σλοβενία στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού είχε επιβάλλει τον ρυθμό της, με το πρώτο challenge να έρχεται προτού καν ολοκληρωθεί το πρώτο τρίλεπτο, συγκεκριμένα στο 7:40 με το σκορ στο 7-2. Στα μέσα της περιόδου η ευρωπαϊκή ομάδα είχε διατηρήσει τα ηνία του προβαδίσματος (12-2). Η Νέα Ζηλανδία μάλιστα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μπόρεσε να σκοράρει, με τον «πάγο» να σπάει τελικά στα 3:50 πριν τη λήξη για το 14-4. Οι δύο ομάδες τελικά επέστρεψαν στους πάγκους στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με το σκορ στο 27-9!



Οι παίκτες των τυπικά γηπεδούχων ωστόσο μπόρεσαν να βρουν τελικά τα πατήματά τους και άρχισαν να «ροκανίζουν» τη διαφορά. Στο πεντάλεπτο το σκορ παρέμενε υπέρ της Σλοβενίας (36-20) αλλά τα πράγματα έμοιαζαν να ισορροπούν. Η απόσταση μάλιστα μειώθηκε σε λιγότερους από 10 πόντους στο 2:37 πριν το τέλος του πρώτου μισού, όταν και η Νέα Ζηλανδία έκανε το 40-30 και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα το 44-36. Οι δύο χώρες πήγαν στα αποδυτήρια με τον πίνακα του σκορ να δείχνει 46-39 υπέρ του Ντόντσιτς και της παρέας του.

Με την επιστροφή των παικτών στο παρκέ, οι απόσταση φαινόταν να παραμένει σταθερή. Οι Σλοβένοι ωστόσο έμοιαζαν αποφασισμένοι να πάρουν την πρόκριση και ανέβασαν στροφές, κάτι στο οποίο οι αντίπαλοί τους φαινόταν να μη μπορούν να βρουν απάντηση και στο 5:18, το σκορ είχε φτάσει στο 60-43. Η τρίτη περίοδος τελικά ολοκληρώθηκε στο +20 (77-57).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Σλοβενία διατήρησε με άνεση το πάνω χέρι στον ρυθμό της αναμέτρησης και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα.

Τα δεκάλεπτα: 9-27, 39-46, 57-77, 78-104

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι Βρετανοί ψηφίζουν σε σπίτια, εκκλησίες και παιδικούς σταθμούς - Ένα βήμα πριν την εξουσία οι Εργατικοί μετά από 14 χρόνια

«Ήταν σαν αδέρφια»: Σε σοκ οι οικογένειες θύματος και δράστη στην Κρήτη


Mητσοτάκης: Εντυπωσιακή η μείωση της ανεργίας, έκτακτη ενίσχυση των συνταξιούχων τα Χριστούγεννα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr