Euro 2024: Η UEFA ερευνά τον Ρονάλντο για πρακτικές αθέμιτης διαφήμισης

Ο Ρονάλντο κοινοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους καρδιακούς παλμούς του κατά τη διάρκεια της νίκης της Πορτογαλίας επί της Σλοβενίας και ανέφερε και την εταιρεία μέτρησης

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αντιμετωπίζει την κατηγορία της  «αθέμιτης διαφήμισης»  μετά την κοινοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των δεδομένων των καρδιακών παλμών του κατά τη διάρκεια της δραματικής νίκης της Πορτογαλίας στα πέναλτι επί της Σλοβενίας στο Euro2024.

Η παράνομη πρακτική προβλέπει ότι μια εταιρεία προσπαθεί να συνδέσει το προϊόν ή τις υπηρεσίες της με ένα γεγονός που έχει ήδη επίσημους χορηγούς. Ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα συνέβη κατά τη διάρκεια του Euro 2012, όταν ο Nicklas Bendtner ανέβασε τη φανέλα του κατά τη διάρκεια ενός πανηγυρισμού γκολ για να αποκαλύψει ένα ζευγάρι εσώρουχα με την επωνυμία Paddy Power.



Ο Δανός τιμωρήθηκε με πρόστιμο 80.000 λιρών και του επιβλήθηκε αποκλεισμός για μία αγωνιστική διεθνή αναμέτρηση από το αρμόδιο όργανο της UEFA.

Σε αυτή την περίπτωση, τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν στη συνεργασία του Ρονάλντο με την εταιρεία γυμναστικής WHOOP, η οποία σχεδιάζει φορητές συσκευές που παρακολουθούν μια σειρά από μετρήσεις, όπως ο καρδιακός ρυθμός, η αθλητική απόδοση και το σκορ ύπνου.

Ο 39χρονος φοράει μία από τις συσκευές τους κατά τη διάρκεια του Euro 2024 και τα δεδομένα του καρδιακού του ρυθμού από τη νίκη της Πορτογαλίας στα πέναλτι δημοσιεύτηκαν από την εταιρεία την Τρίτη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ricardo Fort – τον πρώην επικεφαλής των παγκόσμιων χορηγιών της Visa και της Coca-Cola – η ανάρτηση ήταν ένα σαφές παράδειγμα αθέμιτης διαφήμισης και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με πρόστιμο τόσο για τον παίκτη όσο και για την εταιρεία.

“Αυτό το διάγραμμα κυκλοφορεί σήμερα”, έγραψε στο Χ. “Είναι παράνομο και θα πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο τόσο στον παίκτη όσο και στην εταιρεία”.

Απαντώντας σε ερωτήματα χρηστών στην πλατφόρμα πρόσθεσε: “Η ανάρτηση αφορά έναν αγώνα της UEFA, χρησιμοποιεί τα ονόματα των δύο εθνικών ομάδων που παίζουν, το σκορ και έναν παίκτη στον αγωνιστικό χώρο.

‘Υπονοούν μια σύνδεση με τη διοργάνωση και αυτό είναι παράνομο. Το να μην έχουμε “έναν ανταγωνιστή ως χορηγό” δεν είναι λόγος να ανεχόμαστε παραβάσεις”.

Ο Fort συνέχισε να ισχυρίζεται ότι αν τα δεδομένα είχαν συλλεχθεί κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης στο σπίτι, κατά την άποψή του, τώρα δεν θα είχε προκύψει θέμα.

Η ανάρτηση του WHOOP έδειξε ότι ο πρώην αστέρας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ “μπήκε σε κατάσταση ροής και έριξε τους καρδιακούς του παλμούς” λίγο πριν σκοράρει το πρώτο από τα τρία πέναλτι της Πορτογαλίας στη διαδικασία των πέναλτι.


ΠΗΓΗ: ertnews.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι Βρετανοί ψηφίζουν σε σπίτια, εκκλησίες και παιδικούς σταθμούς - Ένα βήμα πριν την εξουσία οι Εργατικοί μετά από 14 χρόνια

«Ήταν σαν αδέρφια»: Σε σοκ οι οικογένειες θύματος και δράστη στην Κρήτη


Mητσοτάκης: Εντυπωσιακή η μείωση της ανεργίας, έκτακτη ενίσχυση των συνταξιούχων τα Χριστούγεννα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr