Διπλασίασε τις νίκες η Ελλάδα και παίζει στον ημιτελικό με την Σλοβενία, 93-71 την Αίγυπτο - Βίντεο

Διπλασίασε τις νίκες η Ελλάδα και παίζει στον ημιτελικό με την Σλοβενία, 93-71 την Αίγυπτο - Βίντεο

Από 16 πόντους οι Μήτογλου, Παπαγιάννης - Δεν έπαιξε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο - Πρωτιά για την Ελλάδα στον όμιλο που θα παίξει το Σάββατο (17:30) με την Σλοβενία για μια θέση στον τελικό της Κυριακής

6266756
Η Εθνική μας ομάδα επιβεβαίωσε τα προγνωστικά στην α' φάση του Προολυμπιακού τουρνουά 2024 και κάνοντας το 2/2 απέναντι σε Δομινικανή Δημοκρατία και Αίγυπτο κατέκτησε την 1η θέση του ομίλου. Έτσι θα παίξει το Σάββατο (17:30) με την Σλοβενία του Ντόντσιτς στον 1ο ημιτελικό του τουρνουά του ΣΕΦ.

Δείτε ΕΔΩ τις καλύτερες στιγμές του αγώνα  

Μάλιστα οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη δεν χρειάστηκε να φορτσάρουν και ούτε να παίξουν στα... κόκκινα. Έπαιξαν τόσο... όσο χρειαζόταν προκειμένου να φτάσουν στην εύκολη επικράτηση με 93-71 και παράλληλα να δώσουν «ανάσες» στον Γιάννη Αντετοκούνμπο ο οποίος έμεινε εκτός για λόγους ξεκούρασης. Αντίθετα υπάρχει αγωνία για τον Κώστα Αντετοκούνμπο ο οποίος στις αρχές της 2ης περιόδου αποχώρησε με ενοχλήσεις στο γόνατο και έκτοτε δεν επέστρεψε ποτέ στο ματς.

Κλείσιμο


O αγώνας 

Η Εθνική ομάδα έδειξε διάθεση να τρέξει και να πετύχει εύκολα καλάθια ξεκινώντας -όπως πάντα άλλωστε- από την άμυνά της. Στο τρίλεπτο είχε βρεθεί στο 10-3 έχοντας 5/6 εντός παιδιάς και την Αίγυπτο να μετρούσε... τέσσερα λάθη. Η διαφορά έφτασε και στο +14 (18-4) στο 7', δείγμα και της εικόνας που επικρατούσε στο παρκέ του ΣΕΦ. Η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 20-12 για την ελληνική ομάδα, η οποία είχε μετρήσει 10/14 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 8-1 ριμπάουντ και 6 ασίστ για 4 λάθη, ενώ αντίστοιχα η Αίγυπτος είχε 4/12 εντός παιδιάς (2/5 δίποντα, 2/7 τρίποντα) αλλά μόλις 2 ασίστ για 8 λάθη! Ο Βασίλης Σπανούλης είχε ανακατέψει από νωρίς την τράπουλα θέλοντας να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες.

Παρόλα αυτά στη συνέχεια η ελληνική ομάδα έχασε τον ρυθμό της και είδε την Αίγυπτο να μειώσει σε 26-23 στο 15' έχοντας πραγματοποιήσει επιμέρους σκορ 11-6 στο πρώτο πεντάλεπτο του β' δεκαλέπτου. Αν και η Εθνική μας επέστρεψε στο +11 (36-25) με δικό της 10-2, οι Αφρικανοί όχι μόνο δεν παρέδωσαν τα όπλα αλλά βρήκαν την ευκαιρία να βρεθούν και πάλι σε απόσταση μίας κατοχής (40-38) λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου (42-38).

Η άμυνα της Ελλάδας στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν θύμισε σε κανένα σημείο του αγώνα την εικόνα της 1ης περιόδου, κάτι που αποτυπώθηκε από τους 26 πόντους παθητικό! Στο πρώτο μισό του αγώνα η Εθνική μας που είχε ως κορυφαίο τον Γιώργο Παπαγιάννη (13π., 5/6δίπ., 1/2τρ., 3ρ., 2ασ.) έγραψε στην στατιστική της 15/21 δίποντα, 4/14 τρίποντα (σ.σ. δεν είχε εκτελέσει βολή) και 14 ασίστ για 6 λάθη, ενώ η Αίγυπτος μέτρησε 12/17 δίποντα, 3/10 τρίποντα, 5/8 βολές και 6 ασίστ για 9 λάθη (σ.σ. μόλις ένα στην 2η περίοδο).

Η Εθνική πραγματοποίησε το δικό της ξέσπασμα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και με ένα γρήγορο 11-3 βρέθηκε να προηγείται εκ νέου με 12 πόντους διαφορά (53-41) στο 22'. Η Αίγυπτος προσπαθούσε να αμυνθεί μονίμως με «ζώνη» ωστόσο η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη και δεν (της) άφηνε πολλά περιθώρια. Ο δείκτης του σκορ έφτασε στο +15 (62-47 στο 28') και ουσιαστικά έπεσαν και οι τίτλοι τέλος σ' ένα ματς στο οποίο η ελληνική ομάδα δεν είχε την ίδια (εντυπωσιακή) εικόνα όπως κόντρα στους Δομινικανούς.


Ο τραυματισμός του Κωστα Αντετοκούνμπο ανάγκασε τον Σπανούλη να εναλλάσσει τη θέση του σέντερ μεταξύ των Παπαγιάννη και Μήτογλου και να χρησιμοποιεί κοντά σχήματα (σ.σ. και με τον Χαραλαμπόπουλο στο 'τέσσερα'). Το γεγονός αυτό μετέφερε αρετά το ματς στην περιφέρεια και με συνεχόμενα τρίποντα η διαφορά έφτασε και στο +18 (68-50) λίγο πριν από την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου (68-52).

Τα πράγματα είχαν γίνει εκ των πραγμάτων πολύ εύκολα καθώς η Εθνική απελευθερώθηκε επιθετικά, τα σουτ από την περιφέρεια είχαν αρχίσει να βρίσκουν στόχο και κάπως έτσι η διαφορά να φτάσει για πρώτη φορά και στο +20 (74-54) στο 32'. Στη συνέχεια η διαφορά ολοένα και έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις έως και το τέλος του ματς.

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 42-38, 68-52, 93-71.

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Οι Βρετανοί ψηφίζουν σε σπίτια, εκκλησίες και παιδικούς σταθμούς - Ένα βήμα πριν την εξουσία οι Εργατικοί μετά από 14 χρόνια

«Ήταν σαν αδέρφια»: Σε σοκ οι οικογένειες θύματος και δράστη στην Κρήτη


Mητσοτάκης: Εντυπωσιακή η μείωση της ανεργίας, έκτακτη ενίσχυση των συνταξιούχων τα Χριστούγεννα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης