Απογοήτευσε ο Τσιτσιπάς - Αποκλείστηκε στον 2ο γύρο του Wimbledon από τον Ρουσουβουόρι

Απογοήτευσε ο Τσιτσιπάς - Αποκλείστηκε στον 2ο γύρο του Wimbledon από τον Ρουσουβουόρι

Ο 25χρονος Φιλανδός (Νο87) απέκλεισε με 7-6(6), 7-6(10), 3-6, 6-3  τον Έλληνα τενίστα 

28938960
Wimbledon τέλος για τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν έπιασε σε κανένα σημείο του αγώνα του κόντρα στον Φιλανδό Έμιλ Ρουσουβουόρι (Νο87) και έτσι ο Φιλανδός τον απέκλεισε με  7-6(6), 7-6(10), 3-6, 6-3  στον 2ο γύρο του φημισμένου Grand Slam. 

Ο αγώνας 

Στο 1ο σετ παρόλο που απάντησε στο γρήγορο break που δέχτηκε και από το 3-5 ισοφάρισε σε 5-5, η προσπάθεια του Στέφανου πήγε στράφι στο tie-break, όπου οι δυο παίκτες μονομάχησαν μέχρι τέλους και τελικά ο Έμιλ Ρουσουβουόρι  πήρε το καθοριστικό mini-break, για να επικρατήσει με 8-6.

Ακόμα πιο επίπονη ήταν η κατάληξη του 2ου σετ για τον Έλληνα πρωταθλητή, που ήταν λίγο καλύτερος από τον αντίπαλό του, όχι όμως αποτελεσματικός στις ευκαιρίες του. Συγκεκριμένα, χωρίς ο ίδιος να απειληθεί καθόλου στο σερβίς του, απείλησε 2 φορές για break το σερβίς του Φινλανδού, μια στο 1ο (30-40) και άλλη μια στο 6ο game (2-3, 30-40), δεν αξιοποίησε όμως καμιά απ' αυτές και οδηγήθηκε ξανά στο tie-break.

Κλείσιμο
Ήταν ένα συγκλονιστικό tie-break και προφανώς αν το κέρδιζε ο Στέφανος θα αποκτούσε και μεγάλο πλεονέκτημα νίκης, ωστόσο έχασε 3 set points συνολικά και ο Φιλανδός τον έκανε να πληρώσει, κερδίζοντάς το, με 12-10.

Ανέβασε στροφές στο 3ο σετ ο Τσιτσιπάς και προηγήθηκε από νωρίς με break για το 4-1, ενώ παρότι έμεινε πίσω με 0-30, κέρδισε 4 πόντους στη σειρά στο 9ο game και υπερασπίστηκε το σερβίς του για το 6-3.

Έπρεπε όμως να ανεβεί ένα βουνό για να φτάσει μέχρι την ανατροπή και ο Έμιλ Ρουσουβουόρι  δεν είναι καθόλου τυχαίος παίκτης. Επιπλέον, επέστρεψαν και τα ασταθή game από το σερβίς για τον Στεφ στο 4ο σετ, που είχε ένα κακό service game στο 6ο game και έμεινε πίσω με 2-4.

Ο Φιλανδός δεν άφησε την τεράστια ευκαιρία που του παρουσιάστηκε να πάει χαμένη και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στον Τσιτσιπά, αφού δεν απώλεσε ούτε πόντο στα 2 τελευταία service games του, ολοκληρώνοντας τη σπουδαία νίκη του 2 ώρες και 47 λεπτά.

O Έμιλ Ρουσουβουόρι κέρδισε για 1η φορά τον Τσιτσιπά, στην 3η τους συνάντηση. Δεν είχε κερδίσει καν σετ απέναντί του μέχρι τώρα, όμως απόψε έκανε μια από τις νίκες της ζωής του και προκρίθηκε 1η φορά στον 3ο γύρο του Wimbledon.

Δεν είναι τυχαίος στο γρασίδι ο 25χρονος Φινλανδός, ο οποίος είχε κερδίσει σ' αυτή την επιφάνεια και τον Γιαννίκ πέρσι, στο τουρνουά του 's-Hertogenbosch.

Θα έχει μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά του για να συνεχίσει ακόμα μακρύτερα στο βρετανικό Slam, αφού στον 3ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον 20χρονο Γάλλο Giovanni Mpetshi Perricard. Και εκείνος πάντως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, παρότι μπήκε ως lucky loser στο ταμπλό, αφού νωρίτερα συνέτριψε τον Yoshihito Nishioka με 6-4, 6-1, 6-2.

Πηγή: www.tennisnews.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Αντώνης Ρέμος: Δεν έχω φοροδιαφύγει, δεν με κάλεσαν ποτέ για εξηγήσεις

Δολοφονία στο Νέο Ψυχικό: Στο μικροσκόπιο της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος η οικονομική κατάσταση του 54χρονου τοπογράφου

H κίνηση της χρονιάς - Επιστρέφει στον Ολυμπιακό ο Βεζένκοβ και υπογράφει πενταετές συμβόλαιο για 17 εκατ. ευρώ!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης