Copa America: Πρόκριση για την Αργεντινή στα ημιτελικά με χαμένο «πανένκα» του Μέσι και ηρωικό Ντίμπου Μαρτίνες - Δείτε βίντεο

Ο Λιονέλ Μέσι έχασε πέναλτι με εκτέλεση α λα Πανένκα, λίγα 24ωρα μετά τη χαμένη εκτέλεση του μεγάλου αντιπάλου της καριέρας του, Κριστιάνο Ρονάλντο - Τον «κουβάλησε» στα ημιτελικά ο κορυφαίος τερματοφύλακας του Μουντιάλ 2022, Ντίμπου

Μήπως να φτιάχναμε ένα άγαλμα στον Ντίμπου Μαρτίνες; Έτσι ακριβώς ξεκινάει το κείμενο της αργεντίνικης Olé για το ματς της εθνικής Αργεντινής κόντρα στο Εκουαδόρ, που ισοφάρισε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων την πρωταθλήτρια κόσμου και εν ενεργεία κάτοχο του Copa America και την ανάγκασε να πάρει μια αγχωτική νίκη στη διαδικασία των πέναλτι.



Μέτριο παιχνίδι από την «αλμπισελέστε καθ' όλη τη διάρκειά του, ωστόσο η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι ήταν εκείνη που είχε τις πιο κλασικές ευκαιρίες για γκολ ενώ το Εκουαδόρ έβγαινε με δυσκολία μπροστά και για πρωταρχικό του στόχο είχε να περιορίσει την αντίπαλό του. Τις πρώτες χλιαρές φάσεις διαδέχθηκε εκείνη του γκολ, με τον Λιονέλ Μέσι να σεντράρει στο πρώτο δοκάρι από κόρνερ, τον Αλέξις ΜακΆλιστερ να πιάνει την πρώτη κεφαλιά και τον ύψους 1.75 στόπερ, Λισάντρο Μαρτίνες, να πιάνει τη δεύτερη στο πίσω δοκάρι για το 1-0.



Στη μέτρια εμφάνιση της «σκαλονέτα» μεγάλο ρόλο έπαιξε η μέτρια εμφάνιση του Μέσι, που σίγουρα δεν ήταν όσο ζεστός χρειαζόταν με βάση την κρισιμότητα του ματς. Μάλιστα ο πρώτος κάτοχος σε Χρυσές Μπάλες ήταν εκείνος που θα μπορούσε να είχε στερήσει την ευκαιρία από τους τυπικά φιλοξενούμενους να ελπίζουν στα πέναλτι εάν είχε κάνει καλύτερη τελική σε μια φάση που έκανε ιδανικό κοντρόλ σε βαθιά μπαλιά, βρέθηκε μόνος του αλλά βιάστηκε λίγο περισσότερο απ' όσο χρειαζόταν.

Με κεφαλιά το 1-0, με τρομερή κεφαλιά το 1-1 από τον Κέβιν Ροντρίγκες, που νίκησε τον Μαρτίνες από απόσταση μιας παρενεβλήθη και ο Ζόρντι Καϊσέδο, «καρφώνοντας» για λίγο στο έδαφος τον Αργεντινό πορτέρο με την κίνηση που έκανε για να βρει μπάλα. Στο τελευταίο λεπτό, για μερικά εκατοστά, το Εκουαδόρ θα μπορούσε να κάνει το 1-2 και να σοκάρει την πρωταθλήτρια, αλλά κεφαλιά του Μοϊσές Καϊσέδο πέρασε για λίγο άουτ.



Στα πέναλτι, λίγα 24ωρα μετά το χαμένο πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο με την εθνική Πορτογαλίας για το Euro 2024, άστοχη εκτέλεση είχε και ο Μέσι, ο οποίος δοκίμασε να νικήσει με «πανένκα» τον Αλεξάντρ Ντομίνγκες αλλά είδε τη μπάλα να προσκρούει στο δοκάρι και να περνάει πάνω από την εστία.



Όπως ο Μέσι «μιμήθηκε» τον Κριστιάνο, έτσι και ο Μαρτίνες παραλίγο να μιμηθεί τον τερματοφύλακα της Πορτογαλίας, Ντιόγκο Κόστα, με τρεις αποκρούσεις στα τρία πρώτα πέναλτι. Έπιασε τα δύο ωστόσο και χρειάστηκε να εκτελεστούν κανονικά πέντε για να υπάρξει πρόκριση, με τον Νίκολας Οταμέντι να αναλαμβάνει το βαρύ φορτίο του τελευταίου λακτίσματος και να φέρνει την επιχείρηση εις πέρας.



Ορθάνοιχτος ο δρόμος για παρουσία στον τελικό για τους Αργεντίνους, που είτε θα παίξουν με τη Βενεζουέλα είτε με τον Καναδά.

Οι δύο ομάδες είναι οι επόμενες που θα διεκδικήσουν εισιτήριο για τα ημιτελικά μιας και παίζουν 04:00 (ώρα Ελλάδας) ξημερώματα Σαββάτου. Το παζλ ολοκληρώνεται ξημερώματα Κυριακής με τα ματς Κολομβία - Παναμάς και Ουρουγουάη - Βραζιλία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Copa America μέχρι το φινάλε:

Προημιτελικά

Παρασκευή 05/07
Αργεντινή - Εκουαδόρ 1-1, 4-2 πέναλτι

Σάββατο 06/07
04:00 Βενεζουέλα - Καναδάς

Κυριακή 07/07
01:00 Κολομβία - Παναμάς
04:00 Ουρουγουάη - Βραζιλία

Ημιτελικά

Τετάρτη 10/07
03:00 Αργεντινή - Βενεζουέλα/Καναδάς

Πέμπτη 11/07
03:00 Ουρουγουάη/Βραζιλία - Κολομβία/Παναμάς

Μικρός τελικός - Τελικός

Κυριακή 14/07 στις 03:00 και Δευτέρα 15/07 στις 03:00

Όλα τα παιχνίδια του Copa America προβάλονται από τον ANT1 και τον ANT1+.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr