Σακιέλ ΜακΚίσικ: Ενδιαφέρον της Μονακό για τον Αμερικανό του Ολυμπιακού

Η Μονακό έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να κάνει δικό της τον Σακιέλ ΜακΚίσικ. Σε φιλολογικό επίπεδο ακόμη η ενημέρωση που έχει ο Ολυμπιακός

Η αγορά των free agents σε όσα αφορούν την Euroleague είναι αρκετά περιορισμένη και έτσι αρκετές ομάδες προσπαθούν να βελτιώσουν το ρόστερ τους τσεκάροντας και περιπτώσεις παικτών οι οποίοι δεσμεύονται με συμβόλαιο.

Ο Ολυμπιακός μετά την διαφαινόμενη απόκτηση του Σάσα Βεζένκοβ, θα έχει αρκετούς παίκτες στις θέσεις των φόργουορντ και η αλήθεια είναι πως δέχεται κρούσεις.

Μία τέτοια περίπτωση είναι ο Σακιέλ ΜακΚίσικ ο οποίος έχει ενημερωθεί εδώ και μέρες από τη Μονακό για την επιθυμία της να τον αποκτήσει. Η πρόταση της ομάδας από το Μόντε Κάρλο είναι για διετή «κλειστή» συνεργασία με απολαβές αρκετά μεγαλύτερες από αυτές που προβλέπει η συμφωνία του με τον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός περιφερειακός δεσμεύεται με κλειστό συμβόλαιο με τους Πειραιώτες για τη σεζόν 2024-25 αντί ενός ποσού που αγγίζει τις 700.000 δολάρια.

Τι προσφέρει η Μονακό στον ΜακΚίσικ

Η Μονακό έχει ενημερώσει σχετικά τον παίκτη, αλλά δεν έχει κάνει οποιαδήποτε επαφή με την διοίκηση των «ερυθρόλευκων». Ενδεχομένως όπως συμβαίνει σε αρκετές τέτοιες περιπτώσεις μία πρώτη νύξη να έχει κάνει ο ατζέντης του παίκτη ενημερώνοντας σε φιλολογικό επίπεδο τον Ολυμπιακό. Φυσικά οι Πειραιώτες περιμένουν πρώτα να δουν την υπογραφή του Βεζένκοβ στο μυθικό συμβόλαιο στο οποίο συμφώνησαν και εν συνεχεία θα σκεφτούν οποιαδήποτε πρόταση τους έρθει. Παρομοίως θα κάνουν και στην περίπτωση του Φίλιπ Πετρούσεφ για τον οποίο ενδιαφέρεται ο Ερυθρός Αστέρας.

Να τονίσουμε πως για να συμβεί οτιδήποτε με τον ΜακΚίσικ, θα πρέπει η Μονακό να διαπραγματευτεί με τους «ερυθρόλευκους» το buy out του παίκτη καθώς δεν υπάρχει ρήτρα στην υπάρχουσα συμφωνία.

Στον Ολυμπιακό είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από την παρουσία του ΜακΚίσικ και μετά από 4.5 σεζόν τον θεωρούν μέλος του βασικού κορμού του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο 35άχρονος φόργουορντ πέρυσι στην Euroleague πρόσφερε 7.3 πόντους με 34.6% στο τρίποντο, 1.6 ριμπάουντ, μία ασίστ, ένα κλέψιμο κι ένα λάθος σε 16:20 συμμετοχής. Φυσικά και ο «Σακ» λατρεύει τον Ολυμπιακό και τον Γιώργο Μπαρτζώκα ο οποίος τον ανέδειξε σε παίκτη κορυφαίου επιπέδου. Πρόσφατα μάλιστα τον τίμησε με μία ιδιαίτερη μπλούζα.

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr