Παπανικολάου για το Ελλάδα - Σλοβενία: Δεν είναι μόνο Γιάννης εναντίον Λούκα, ανυπομονώ να το ζήσω - Βίντεο

Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας Κώστας Παπανικολάου σχολίασε τον ημιτελικό του Σαββάτου

Η Ελλάδα και η Σλοβενία κοντράρονται το Σάββατο (17:30) στο πλαίσιο του ημιτελικού του προολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο ΣΕΦ και από το οποίο θα δοθεί ένα εισιτήριο για το Παρίσι.

Ο Κώστας Παπανικολάου, ο αρχηγός της Ελλάδας, δήλωσε ότι ανυπομονεί για αυτό το παιχνίδι, το ανέλυσε, και ξεκαθάρισε ότι δεν είναι μόνο μια μάχη του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον Λούκα Ντόντσιτς. 



Οι δηλώσεις του Κώστα Παπανικολάου 

«Είναι άλλο ένα βήμα σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Για αυτό προπονούμαστε και ετοιμαζόμαστε, να παίξουμε αυτά τα παιχνίδια. Παίζουμε απέναντι σε μία ομάδα η οποία εκτός ότι έχει έναν παίκτη που είναι παγκόσμια φιγούρα, όπως και έχουμε και εμείς έναν αντίστοιχα. Είναι μία ομάδα καλά δουλεμένα, σίγουρα το μεγαλύτερο κομμάτι της στηρίζεται πάνω στον Ντόντσιτς αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Είναι και άλλα παιδιά που βοηθάνε αλλά όπως έχουνε πει πολλοί πριν από εμένα, πρώτος πρώτος ο προπονητής μας, μας ενδιαφέρει η δική μας ομάδα, πως εμείς θα είμαστε στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Να παρουσιάσουμε το πλάνο που θέλουμε να παρουσιάσουμε μέσα στο παρκέ όσο το δυνατόν πιο καλά, με μεγαλύτερη συγκέντρωση και να κοιτάξουμε τη δική μας δουλειά χωρίς να κοιτάμε το πως θα αντιμετωπίσουν οι άλλοι την ομάδα μας και όχι να χωνόμαστε εμείς παραπάνω από όσο πρέπει.

Ο κόουτς είναι η αρχή της ομάδας. Αυτός που πρέπει να σε κάνει να πιστέψεις και να σου δείξει ότι αυτός πιστεύει πρώτος από όλους. Ο κόουτς έχει κάνει μία εξαιρετική δουλειά με όλα τα παιδιά, το έχει περάσει μέσα στην ομάδα, γνωρίζει άλλωστε πάρα πολύ καλά τα κατατόπια και τον δρόμο προς την επιτυχία και νομίζω πως έχει αγγίξει όλα τα παιδιά και έχει περάσει αυτό που έχει στο μυαλό του στην υπόλοιπη ομάδα.

Ανυπομονησία για τον Ντόντσιτς και γενικά για το παιχνίδι. Είναι ένα μεγάλο ματς. Έχω πει πολλές φορές ότι όταν κάνεις πρωταθλητισμό θες, να παίζεις τόσο μεγάλα παιχνίδια σε γεμάτο γήπεδο, πόσο μάλλον μέσα στην έδρα μας με όλους τους Έλληνες στο πλάι μας να μας στηρίζουν. Είναι μαγικό και ανυπομονώ να το ζήσω.

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο είναι ένας σημαντικός παίκτης για εμάς, μην το ξεχνάμε. Είναι ένα κομμάτι του παζλ που ξεκίνησε να δουλεύουμε όλοι μαζί. Σίγουρα είναι μία απώλεια αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ούτε την πολυτέλεια ούτε το περιθώριο να σταθούμε παραπάνω από όσο πρέπει. Σίγουρα μας στεναχωρεί, σίγουρα βγάζει εκτός πλάνων αρκετά πλάνα του παιχνιδιού μας αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτός είναι ο αθλητισμός. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι και να κοιτάξουμε μπροστά.


Δεν νομίζω ότι είναι μόνο οι δύο τους (Λούκα - Γιάννης). Σίγουρα είναι παίκτες παγκόσμιας εμβέλειας, πρότυπο για όλα τα μικρά παιδιά. Είτε είναι ελληνόπουλα είτε είναι παιδιά από τη Σλοβενία είτε είναι από οπουδήποτε. Από άκρη σε άκρη της Γης. Είναι ένα παιχνίδι που δεν θα είναι ένας εναντίον ενός, θα παιχτεί πέντε εναντίον 5 οπότε σίγουρα και τα υπόλοιπα κομμάτια είναι πάρα πολύ σημαντικά μέσα στο παιχνίδι και να βοηθήσουμε όλοι από πλευράς μας όσο μπορούμε και όσο πρέπει για να φτάσουμε στη νίκη».

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανία - Οι πρώτες δηλώσεις Στάρμερ στη Ντάουνινγκ Στριτ: Η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη επανεκκίνηση

Μεσσηνία: Έβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό στο beach bar του συζύγου της Φανής Χαλκιά στη Στούπα

Bρετανία: Η στιγμή της σύλληψης της δασκάλας που είχε κακοποιήσει σεξουαλικά δύο αγόρια - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr