Basket League: Η ΑΕΚ ζητάει salary cap, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός απειλούν με αποχώρηση από την κεντρική διαχείριση αν εφαρμοστεί

Basket League: Η ΑΕΚ ζητάει salary cap, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός απειλούν με αποχώρηση από την κεντρική διαχείριση αν εφαρμοστεί

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος έθεσε ζήτημα εφαρμογής salary cup στο επόμενο πρωτάθλημα της Basket League, ωστόσο η συγκεκριμένη προοπτική βρίσκει κάθετα αντίθετους τους δύο αιώνιους

Aggelopoulos2
Στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο Μάκης Αγγελόπουλος κάνοντας τον απολογισμό της σεζόν για την ΑΕΚ, εξήγησε πως «οι ομάδες της Basket League πρέπει να παίζουν στα ίσα, με τους ίδιους όρους».

Πρόσθεσε ότι το salary cup είναι στη σωστή κατεύθυνση, εξηγώντας σχετικά πως: «Όπως ορίζουμε το χαμηλότατο μπάτζετ, να ορίσουμε και το ανώτερο και με βάση αυτό να γίνει το πρωτάθλημα».

Έτσι ο ιδιοκτήτης της «Ένωσης» ζήτησε να διοργανωθεί το πρωτάθλημα της σεζόν 2024/25 με σάλαρι καπ, θέτοντας ως ανώτατο μπάτζετ τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ. Γι' αυτόν τον λόγο μάλιστα απευθύνθηκε σε εννέα ομάδες της λίγκας, χωρίς να περιλαμβάνει τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, ξεκινώντας να συγκεντρώνει υπογραφές προς αυτή την κατεύθυνση.

Μόλις οι «αιώνιοι» ενημερώθηκαν γι' αυτή την κίνηση, εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους. Μάλιστα ενημέρωσαν πως σε περίπτωση που εφαρμοστεί το salary cup, θα αποχωρήσουν από την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και θα ψάξουν μεμονωμένα για τηλεοπτική στέγη!

Κλείσιμο
Όπως γίνεται αντιληπτό, κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για το πρωτάθλημα, την ώρα που η διοργανώτρια αρχή ήταν έτοιμη να υπογράψει νέο τηλεοπτικό deal με βελτιωμένους οικονομικούς και εμπορικούς ορους.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα γκάφα Μπάιντεν: Περιέγραψε τον εαυτό του σε συνέντευξη ως «την πρώτη μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε με μαύρο πρόεδρο»

Οδύνη στην κηδεία του 54χρονου Παναγιώτη που δολοφονήθηκε στο Νέο Ψυχικό - Δείτε φωτογραφίες


Η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη επανεκκίνηση, είπε ο Κιρ Στάρμερ στις πρώτες του δηλώσεις στη Ντάουνινγκ Στριτ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης