Πολλά λάθη για την ΑΕΚ και φιλική ήττα με 4-1 από τη Μπριζ στο Βέλγιο - Δείτε τα γκολ

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο σκορ - Ντεμπούτο Μπρινιόλι

Στο τρίτο και πιο δυνατό φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας της η ΑΕΚ ηττήθηκε από την Κλαμπ Μπριζ στο προπονητικό κέντρο των πρωταθλητών Βελγίου με 4-1. Θετικά δείγματα, αρκετές ευκαιρίες, όμως και αρκετά λάθη από την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Υπό αντίξοες συνθήκες το ματς λόγω του υπερβολικά δυνατού αέρα.

Ντεμπούτο για Μπρινιόλι, εκτός αποστολής για τους οικοδεσπότες ο νεοαποκτηθέντας Χρήστος Τζόλης.




Το ντεμπούτο του Μπρινιόλι και ο στόπερ Χατζισαφί
Ο Ματίας Αλμέιδα στο πρώτο μέρος του φιλικού παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1. Ο Μπρινιόλι ήταν στην εστία, κάνοντας το ανεπίσημο ντεμπούτο του. Ο Ιταλός αγωνίστηκε σε ματς για πρώτη φορά μετά τις 3/1/2024 (Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0). Ρότα, Μήτογλου, Μουκουντί και Χατζισαφί ήταν η τετράδα της άμυνας. Δίδυμο στη μεσαία γραμμή Γαλανόπουλος - Γιόνσον, ο Λιούμπιτσιτς στο «10», δεξιά ο Ελίασον, αριστερά ο Ζίνι και στην κορυφή της επίθεσης ο Λιβάι Γκαρσία.









Στο 33ο λεπτό του αγώνα ο Μουκουντί έγινε αλλαγή, καθώς δεν πατούσε καλά και στη θέση του πέρασε ο Πήλιος. Ο Έλληνας μπακ πήγε στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Χατζισαφί πήρε «μετάθεση» ως αριστερό στόπερ.

Κόντρα αέρας, ατομικά λάθη και 3-1
Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ αγωνίστηκε έχοντας κόντρα τον πολύ ισχυρό αέρα κάτι που έκανε ιδιαίτερα δύσκολη την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Πελάδο.

Μόλις στο 2' ο Μπρινιόλι έκανε δύσκολη επέμβαση σε πλασέ του Ταλμπί από το ημικύκλιο. Δέκα λεπτά αργότερα η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε το πρώτο κόρνερ του ματς. Ο Ελίασον εκτέλεσε, η μπάλα έφτασε στον Λιβάι Γκαρσία έπειτα από κεφαλιά ποδοσφαιριστή της Μπριζ, ο επιθετικός της Ένωσης σούταρε, η μπάλα πήγε στο οριζόντιο, βρήκε στον Μινιολέ και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1.

Δευτερόλεπτα αργότερα το φιλικό ήρθε στα «ίσα». Απρόσεκτο γύρισμα του Λιούμπιτσιτς προς τον εκτός εστίας Μπρινιόλι και με τη βοήθεια του αέρα η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Δικεφάλου για το 1-1. Στο 17' έπειτα από λάθος του Μουκουντί μέσα στην περιοχή, ο Ταλμπί γύρισε στον Φανάκεν, ο αρχηγός της Μπριζ σούταρε και ο Μπρινιόλι έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 25' ο πρώην μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού, Φίλιπ Ζινγκερνάγκελ βγήκε τετ α τετ με τον Μπρινιόλι, τον ντρίμπλαρε, όμως πρόλαβε και απομάκρυνε ο Γαλανόπουλος. Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 29', οι Βέλγοι γύρισαν το ματς. Ο αρχηγός Φανάκεν έβγαλε εξαιρετική μπαλιά, ο Ζουτγκλά έφυγε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε για το 2-1. Η φάση έγινε μπροστά από τον πάγκο του Αλμέιδα με τους Κιτρινόμαυρους να διαμαρτύρονται έντονα για οφσάιντ.

Η ΑΕΚ παρά τον κόντρα αέρα πίεσε και είχε καλές στιγμές ανάπτυξης, όμως δέχτηκε και τρίτο γκολ. Στο 45' ο Ζίνι έχασε την μπάλα, άμεση μετάβαση της Μπριζ με μια μπαλιά, ο Ταλμπί βγήκε τετ α τετ με τον Μπρινιόλι και με σκάψιμο έκανε το 3-1.

Ανώτερη στο δεύτερο μέρος αλλά της έλειψε το γκολ
Στο δεύτερο μέρος, που διήρκησε μισή ώρα, ο Αλμέιδα προχώρησε σε ακόμα δυο αλλαγές, καθώς έβαλε στο ματς τον Νόρντιν Άμραμπατ στην επανεμφάνιση του μετά την ένταξη του στην αποστολή, αντί του Ελίασον και πέρασε ο Μάνταλος στο «10» στη θέση του Λιούμπιτσιτς. Από την πλευρά του ο προπονητής της Μπριζ μετά το 61' άλλαξε 10/11 ποδοσφαιριστές του.

Η Ένωση ήταν καλύτερη στο δεύτερο μέρος, είχε και με την πλευρά της τον αέρα, έκανε ευκαιρίες, όμως τη έλειψε η αποτελεσματικότητα.

Κορυφαίος παίκτης της ΑΕΚ ήταν ο Κώστας Γαλανόπουλος, ο οποίος έβγαλε πολύ ένταση και έκανε εξίσου πολλά χιλιόμερα. Στο 54' ο διεθνής Έλληνας χαφ ο έβγαλε σε πρώτο χρόνο τον Λιβάι και σε δεύτερο τον Γιόνσον σε θέση βολής, αλλά κανείς εκ των δυο δεν κατάφερε να τελείωσε τη φάση.

Στο 55' ο Πήλιο αστόχησε με σουτ με το δεξί από το όριο της περιοχής και στο 57' ο Λιβάι δεν βρήκε εστία με τελική μέσα από το κουτί. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας ο Μήτογλου αστόχησε με βολέ μέσα από την περιοχή. Στο 69' και πάλι ο Γαλανόπουλος έκλεψε την μπάλα, την πέρασε με τη μία στον Γκαρσία, ο οποίος κλείστηκε και δεν πρόλαβε να εκτελέσει.

Μπριζ Β' - ΑΕΚ Β' 1-0
Επί της ουσίας στο τρίτο και τελευταίο 45λεπτο αναμετρήθηκαν οι Β' ομάδες των δυο κλαμπ. Για την ΑΕΚ ο Θεοχάρης ήταν στην εστία, δεξί μπακ ο Κανελλόπουλος, αριστερό ο Ραντόνια και Χρυσόπουλος - Κοσίδης στο κέντρο της άμυνας. Ρουκουνάκης - Φοφανά στη μεσαία γραμμή. Κάτσικας, Μάνταλος και Άμραμπατ πίσω από τον Θεοδωρίδη. Στο 90' πέρασε και ο Μαχαίρας στο ματς αντί του Μαροκινού εξτρέμ του Δικεφάλου.

Από αυτό το κομμάτι του ματς ο Πελάδο μπορεί να κρατήσει τα καλά δείγματα γραφής που έδειξαν οι νεαροί Κάτσικας (εξτρέμ) και Θεοδωρίδης (φορ). Στο 80' ο δεύτερος έκλεψε την μπάλα και πλάσαρε εύστοχα, όμως είχε κάνει κοντρόλ με το χέρι. Στο 90' έπειτα από λάθος του Θεοχάρη ο Αλταϊμπί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως στην αρχή βρήκε την μπάλα με το χέρι.

Στο 92' ο Μαχαίρας έβγαλε μια όμορφη σέντρα, ο Κάτσικας κατέβασε αλλά δεν βρήκε εστία. Ο Θεοχάρης είχε δυο καλές επεμβάσεις σε τετ α τετ στο 97' και στο 110'. Στο 106' ο Θεοδωρίδης αστόχησε μετά από ατομική ενέργεια και τέσσερα λεπτά ο νεαρός επιθετικός δεν σημάδεψε σωστά από δύσκολη διαγώνια θέση έπειτα από κάθετη πάσα του Κάτσικα.

Στο 112' ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Φοφανα έπιασε καρφωτή κεφαλιά αλλά η μπάλα βγήκε κόρνερ. Στο 116' μετά από λάθος του Ρουκουνάκη μέσα στην περιοχή η μπάλα έφτασε στον Μπαρμπερά, ο οποίος από κοντά με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Κλαμπ Μπριζ: Ντε Κορτέ, Eτ-Ταϊμπι, Μπογιατά, Ρομέρο (102′ Οντόν), Βιλίν, Λίαμ Ντε Σμετ, Μπαρμπερά, Γκρανάδος, Λεν Ντε Σμετ, Βερμάντ (102′ Ντα Σίλβα), Μπισιβού.
ΑΕΚ: Θεοχάρης, Κανελλόπουλος, Ραντόνια, Κοσίδης, Χρυσόπουλος, Ρουκουνάκης, Φοφανά, Θεοδωρίδης, Κάτσικας, Μάνταλος, Άμραμπατ (90′ Μαχαίρας).

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Αντώνης Ρέμος: Ο «πόλεμος» με την Αρχή για το ξέπλυμα, τα χρέη του Ηρακλή και η αγχωμένη δήλωση

Ντιμπέιτ Κασσελάκη - «87» στην Κεντρική Επιτροπή: Μάχη για τους συσχετισμούς και τις εντυπώσεις

Εκλογές στη Βρετανία: Πώς η συντριβή των Συντηρητικών οδήγησε στην αλλαγή των Εργατικών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr