ΠΑΟΚ - Χιμπέρνιαν 0-1: Δεν είχε απάντηση στο λάθος του Κοτάρσκι - Δείτε βίντεο

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ λόγω σφάλματος του Κοτάρσκι, έχασε στο πρώτο ημίχρονο ευκαιρίες για να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ, αλλά τελικά ηττήθηκε 1-0 από τη σκωτσέζικη Χιμπέρνιαν στο δεύτερο φετινό φιλικό παιχνίδι του

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα από την Χιμπέρνιαν (0-1) στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας του στην Ολλανδία.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 5ο λεπτό εξαιτίας του λάθους από τον Ντόμινικ Κοτάρσκι, ωστόσο δεν βρήκαν τον τρόπο να απαντήσουν στο γκολ των Σκωτσέζων.

Ετσι ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας του ΠΑΟΚ έδωσε χρόνο συμμετοχής σε 22 ποδοσφαιριστές, επιλέγοντας δύο διαφορετικές ενδεκάδες. Στο α΄ ημίχρονο οι Πρωταθλητές Ελλάδας ξεκίνησαν με τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, τον Σάστρε στα δεξιά και τον Ράφα Σοάρες στα αριστερά.

Κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν ο Εκόνγκ με τον Κουλιεράκη, ενώ μπροστά τους ήταν ο Σβαμπ με τον Καμαρά, που έπαιξαν μαζί για πρώτη φορά. Η τριάδα με Ντεσπόντοφ, Μουργκ και Τάισον ήταν πίσω από τον Μπράντον Τόμας.

Πλήρωσε το λάθος του Κοτάρσκι
Το φιλικό ξεκίνησε με το λάθος του Ντόμινικ Κοτάρσκι, ο οποίος στην προσπάθεια του να παίξει με τα πόδια έστειλε την μπάλα πάνω στο σώμα του Μπόιλ που με προβολή σκόραρε από κοντά και έβαλε την Χιμπέρνιαν μπροστά στο σκορ (0-1) στο 5ο λεπτό.

Και τι ειρωνεία; Ο Κουλιεράκης βλέποντας τους παίκτες της Χιμπέρνιαν να πιέζουν φώναξε στον Κοτάρσκι να παίξει με τον Καμαρά που ήταν άξονα, μια εύκολη πρώτη πάσα, αλλά ο Κροάτης γκολκίπερ δεν τον άκουσε, με αποτέλεσμα να γίνει το λάθος που έφερε το γκολ για τους Σκωτσέζους.

Δείτε ΕΔΩ το γκολ.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει και έφτασε κοντά στην ισοφάριση με το δυνατό σουτ του Τάισον (19’) που έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι της εστίας της Χιμπέρνιαν. Ανάλογη τύχη είχε και ένα πλασέ του Μαντί Καμαρά στο 27ο λεπτό, με τους Σκωτσέζους να πιέζουν και να υποχρεώνουν τον Κοτάρσκι σε δύο διαδοχικές επεμβάσεις.

«Άλλος» ΠΑΟΚ στο β’ μέρος
Οι Πρωταθλητές Ελλάδας είχαν τον έλεγχο του αγώνα ακόμα και στο δεύτερο μισό της φιλικής αναμέτρησης, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να προχωράει στη χρησιμοποίηση μιας ολόκληρης νέας ενδεκάδας προκειμένου να πάρουν χρόνο συμμετοχής όσο το δυνατόν περισσότεροι ποδοσφαιριστές.

Στο 64ο λεπτό η κερκίδα αποθέωσε τον Άλι Σαμάτα για την ενέργεια και την τελική πάσα προς τον Βιεϊρίνια που από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, γενικά οι «ασπρόμαυροι» του δεύτερου μισού έβγαλαν μεγαλύτερη ένταση και δεν έκαναν λάθη στην πίεση των αντιπάλων τους.

Αυτό που έλειψε από τον ΠΑΟΚ ήταν το γκολ. Στο πρώτο μέρος είχε έξι-επτά τελικές προσπάθειες, στο δεύτερο μισό οι πολλές αλλαγές περιόρισαν τη δημιουργία, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να απειλήσει την εστία της Χιμπέρνιαν.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (α’ ημίχρονο): Κοτάρσκι, Σάστρε, Έκονγκ, Κουλιεράκης, Σοάρες, Καμαρά, Σβαμπ, Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Τάισον, Τόμας,


ΠΑΟΚ (β’ ημίχρονο): Ταλιχμανίδης, Ότο, Θυμιάνης, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Τσιγγάρας, Οζντόεφ, Βιεϊρίνια (83’ Σμυρλής), Γκούμας, Κουαλιάτα, Σαμάτα.

Χιμπέρνιαν: Μπούρσικ (70’ Γουόλακοτ), Μίλερ (62’ Μεγκβά), Εκπιτέτα (60’ Μπουσίρι), Οχόρα, Ομπίτα, Μόρια-Ουέλς (70’ Γουαϊτάκερ), Κάμπελ, Κάντεν (70’ Ταβάρες), Μπόιλ (64’ Μολοτνίκοφ), Βέντε (60’ Γιουάν), Νιούελ (60’ Λέβιτ).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος το Euro 2024 για τον Πέδρι μετά το μαρκάρισμα του Κρόος


Επεισόδιο Κασσελάκη με τον πρώην οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ - Κριτική από Ραγκούση, Γεροβασίλη,
Θεοχαρόπουλο


Ουγγαρέζος για Μενεγάκη: Είναι «σκυλί» στη δουλειά, μαμά και ασπίδα για όποιον προστατεύει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr