Copa America: Η Ουρουγουάη πέταξε εκτός τη Βραζιλία, ο καλύτερος Χάμες μετά το 2014 οδηγεί την Κολομβία - Δείτε βίντεο

Copa America: Η Ουρουγουάη πέταξε εκτός τη Βραζιλία, ο καλύτερος Χάμες μετά το 2014 οδηγεί την Κολομβία - Δείτε βίντεο

Στα πέναλτι προκρίθηκε η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα, μοναδικό επίτευγμα για τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, που μέχρι τώρα θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για το βραβείο του MVP της διοργάνωσης

james-rodriguez-colombia-copa-america
Για μια θέση στα ημιτελικά του Copa America μονομάχησαν ξημερώματα Κυριακής οι Ουρουγουάη - Βραζιλία και Κολομβία - Παναμάς, με τις δύο πρώτες από κάθε ματσάρισμα να πανηγυρίζουν τελική την πρόκριση, η καθεμία με διαφορετικό τρόπο.

Σε αυτά που ξεχώρισαν στα δύο βραδινά παιχνίδια ήταν η αδυναμία των Βραζιλιάνων να παράξουν γκολ, ειδικά όταν φτάνει σε αυτό το σημείο η διοργάνωση και η μπάλα καίει, αλλά και ο Χάμες Ροντρίγκες που θυμίζει εκείνον τον Χάμες του Μουντιάλ του 2014 που είχε κάνει τον κόσμο να παραμιλάει με τις ικανότητές του, με εκείνον να εξαργυρώνει τις τρομερές εμφανίσεις του με τη μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αργεντινή - Καναδάς και Ουρουγουάη - Κολομβία οι δύο ημιτελικοί, που θα γίνουν ξημερώματα Τετάρτης και Πέμπτης.

Στο πιο αμφίρροπο από τα δύο ζευγάρια, η Βραζιλία έμεινε εκτός ημιτελικών για τέταρτη φορά κατά τα τελευταία έξι τουρνουά, με τους Ουρουγουανούς να παλεύουν μέχρι το τέλος (και με παίκτη λιγότερο) και να προκρίνονται στη διαδικασία των πέναλτι με σκορ 4-2 μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας.

Ένας από τους μοιραίους ποδοσφαιριστές της «σελεσάο» ήταν ο Ντούγκλας Λουίς, ο πρώην -πλέον- παίκτης της Άστον Βίλα που αν και πολύ αξιόπιστος στα πέναλτι ενδεχομένως να έχει επηρεαστεί από αυτό που είχε χάσει στα ημιτελικά του UEFA Europa Conference League στα ματς ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Άστον Βίλα, πριν οι Πειραιώτες σηκώσουν το πρώτο τους ευρωπαϊκό τρόπαιο στο ποδόσφαιρο. Στο δοκάρι η εκτέλεση του Βραζιλιάνου (όπως και στο Μπέρμιγχαμ στο 2-4 του Ολυμπιακού), συν μία απόκρουση του Σέρχιο Ροσέτ και το χαμένο πέναλτι του Χοσέ Μαρία Χιμένες δεν είχε καμία επίπτωση, για μια «σελέστε» που σε κανονική διάρκεια αγώνα σε αυτό το Copa America έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ, στην άνετη νίκη επί του Παναμά (3-1) στην πρεμιέρα των ομίλων.

Χωρίς τον Βινίσιους οι Βραζιλιάνοι δοκίμασαν να βγουν μπροστά και να εκμεταλλευτούν τους λίγους κενούς χώρους, κάτι που τους οδήγησε στο να ψάξουν στόχο από μακριά, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Πιο κλασικές ευκαιρίες είχε η Ουρουγουάη, αλλά ο Ντάρβιν Νούνιες δεν ήταν στην καλή του ημέρα και τις απώλεσε όλες. Πολύ καλός γενικά ο τερματοφύλακας Ροσέτ, που δικαίως πήρε το βραβείο του MVP, αφού εκτός από την απόκρουση στα πέναλτι προστάτευσε την εστία του όσες φορές του ζητήθηκε. Το σύνολο του Μαρσέλο Μπιέλσα έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 74ο λεπτό, όταν ο Ναχιτάν Νάντες παραλίγο να κόψει το πόδι του Ροντρίγκο στα δύο.





Συνολικά 41 φάουλ από τις δύο πλευρές, που το... έπαιξαν το ξύλο τους και μάλιστα παραλίγο κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές τους να πιαστούν στα χέρια πριν τα πέναλτι.

Δείτε τα highlights του Ουρουγουάη - Βραζιλία:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2j2igqm910x)


Για να συμπληρωθεί το δεύτερο ζευγάρι των ημιτελικών, μετά το Αργεντινή - Καναδάς στο οποίο θεωρητικά η «αλμπισελέστε» έχει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης για να υπερασπιστεί τα σκήπτρα της, έπρεπε να υπάρξει νικητής στο Κολομβία - Παναμάς, κι αυτός ανακηρύχθηκε από το πρώτο τέταρτο του ματς.

Στο 5-0 έκλεισε ο αγώνας υπέρ των Κολομβιανών, που είχαν για ακόμη ένα ματς μπροστάρη τον αρχηγό Χάμες Ροντρίγκες, με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού να γίνεται μόλις ο τέταρτος παίκτης με πέντε (5) ασίστ στα τελικά του Copa America εδώ και 50 χρόνια που κρατάνε στατιστικά, μαζί με τον Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή, 2021), τον Άλεξ Σόουζα (Βραζιλία, 2004) και τον Ντενίλσον (Βραζιλία, 1997). Βεβαίως έχει μπροστά του τουλάχιστον ακόμη δύο ματς, τον ημιτελικό και τον τελικό ή τον μικρό τελικό. Όσον αφορά αυτό κόντρα στους Παναμέζους έκλεισε με δύο ασίστ και ένα γκολ, το πρώτο από τα δύο πέναλτι που σκόραραν οι «καφετέρος».

Τεράστια η διαφορά κλάσης ανάμεσα στις δύο πλευρές, δεν παίρνει και πολλά σχόλια η αναμέτρηση, αλλά αξίζει σίγουρα να σταθεί κανείς στο τρίτο γκολ της Κολομβίας, με τη διορατικότητα του Χάμες με τη γρήγορη εκτέλεση φάουλ και τη λόμπα του Λουίς Ντίας να συνθέτουν ένα τέρμα που μπορεί να ανακηρυχθεί ως το καλύτερο της διοργάνωσης.

Δείτε τα highlights του Κολομβία - Παναμάς:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2j1dbuzo3e1)


Το πρόγραμμα και οι αθλητικές μεταδόσεις του Copa America μέχρι το φινάλε:

Ημιτελικά
Τετάρτη 10/07
03:00 Αργεντινή - Βενεζουέλα/Καναδάς

Πέμπτη 11/07
03:00 Ουρουγουάη/Βραζιλία - Κολομβία/Παναμάς

Μικρός τελικός - Τελικός

Κυριακή 14/07 στις 03:00 
Δευτέρα 15/07 στις 03:00

Όλα τα παιχνίδια του Copa America προβάλονται από τον ANT1 και τον ANT1+.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης