Η χλευαστική ανάρτηση του Βίλντερς και το σχόλιο για τις αντιδράσεις των Τούρκων μετά την ήττα: Να γυρίσετε στην Τουρκία

Ο ακροδεξιός ηγέτης της Ολλανδίας ανέβασε μια δική του φωτογραφία να γελάει και του Ερντογάν να κρατάει το κεφάλι του, συγχαίροντας τους παίκτες της Εθνικής Ολλανδίας

Η Τουρκία ηττήθηκε το Σάββατο βράδι στο Βερολίνο από την Ολλανδία με 2-1 και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση φτάνοντας έως και τους 8 του Euro 2024.

Παρά την ήττα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κατέβηκε μετά το πέρας της αναμέτρησης στα αποδυτήρια της ομάδας για να παρηγορήσει και να συγχαρεί τους παίχτες του Βιτσέντσο Μοντέλα για την προσπάθεια και τη συνολική τους παρουσία στο τουρνουά.

«Σας συγχαίρω για την απόδοση σας. Παρά την ήττα είστε οι πρωταθλητές μας», ανέφερε, σύμφωνα με ΜΜΕ της γείτονος, ο «σουλτάνος» στα αποδυτήρια, έχοντας χειραψία με όλους τους παίχτες, συμπεριλαμβανομένου του τιμωρημένου Μερίχ Ντεμιράλ.

Την επίσκεψη Ερντογάν στο Βερολίνο και την ήττα της Τουρκίας δεν μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη ο Γκερτ Βίλντερς. Ο ακροδεξιός Ολλανδός πολιτικός ανάρτησε μια μάλλον χαιρέκακη και χλευαστική φωτογραφία, όπου απεικονίζεται ο ίδιος να γελά και δίπλα ο Ερντογάν περίλυπος να πιάνει το κεφάλι του.



Ο Βίλντερς είναι από τους πιο σκληρούς επικριτές του μεταναστευτικού-προσφυγικού προβλήματος και έχει μπεί στο στόχαστρο ισλαμιστικών οργανώσεων.
Το κόμμα του (PVV/Κομμα για την ελευθερία) συμμετέχει απο αρχές Ιουλίου σε πολυκομματικό κυβερνητικό συνασπισμό στην Ολλανδία.

Μάλιστα λίγο αργότερα ο Βίλντερς ανέβασε στον λογαριασμό του ένα βίντεο με έξαλλους Τούρκους οπαδούς σε κάποια ολλανδική πόλη να βρίζουν μετά το τέλος του αγώνα, καθώς γενικά είχαμε επεισόδια σε όλη τη χώρα, με τον ίδιο να απαντά: «... Γυρίστε στην Τουρκία, κανείς δεν σας κρατάει με το ζόρι εδώ. Αυτός είναι ο λόγος που το PVV είναι το μεγαλύτερο κόμμα στην Ολλανδία.



Υπενθυμίζεται ότι στην εξέδρα επισήμων του Βερολίνου, δίπλα στο προεδρικό ζεύγος, είχε λάβει θέση κι ο άλλοτε Γερμανός διεθνής, με τουρκικές ρίζες, Μεσούτ Οζίλ, που το 2014 είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Nationalmannschaft, καθώς ο Ερντογάν είναι κουμπάρος του 35χρονου πρώην ποδοσφαιριστή.



Το 2018, πριν το ΠΚ της Ρωσίας, είχε ξεσπάσει μεγάλο σκάνδαλο στη Γερμανία, καθότι ο Ερντογάν συναντήθηκε και φωτογραφήθηκε με τον Οζίλ και το νυν αρχηγό της ομαδας, Ίλκαϊ Γκούντογκαν, επίσης με τουρκικές ρίζες. Μάλιστα οι δυο παίχτες της Εθνικής Γερμανίας είχαν κληθεί τότε για εξηγήσεις τόσο από τον τοτε προπονητή Γόγκι Λεβ, όσο και απο τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ.



Ήταν η αρχή του τέλους της καριέρας του Οζίλ στην εθνική ομάδα: μετά την παταγώδη αποτυχία στο Μουντιάλ της Ρωσίας, όπου η γερμανική ομάδα αποκλείστηκε ήδη από τη φάση των ομίλων, ο Οζίλ ανακοίνωση την απόσυρση του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συμπλήρωνοντας ότι είναι θύμα ρατσισμού.

Οι αγωνιστικές επιδόσεις του, εκείνη τη χρονική περίοδο, ήταν πάντως ήδη κάκιστες.

Ειδήσεις σήμερα:

Οικογενειακή τραγωδία στην Κρήτη: «Ήταν σαν αδέρφια» - Σε σοκ οι οικογένειες θύματος και δράστη στην Κρήτη

Βρετανικές εκλογές - Politico: Οι υποσχέσεις του Brexit δεν εφαρμόστηκαν ποτέ, τι θα κάνουν οι Εργατικοί

Φρίκη στην Ιταλία: Δολοφόνησε τον αδελφό του, τον αποκεφάλισε και πέταξε το κεφάλι από το μπαλκόνι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr