Basket League: Ταυτοποίηση εισόδου θεατών στα γήπεδα και ηλεκτρονικό εισιτήριο από 16 Σεπτέμβρη

Basket League: Ταυτοποίηση εισόδου θεατών στα γήπεδα και ηλεκτρονικό εισιτήριο από 16 Σεπτέμβρη

Τη σχετική ΚΥΑ εφαρμογής, που αναβαθμίζει περαιτέρω το επίπεδο ασφαλείας στα γήπεδα, μαζί με τα υπόλοιπα μέτρα κατά της παραβατικότητας, παρέδωσαν Βρούτσης και Παπαστεργίου στον ΕΣΑΚΕ

Vroutsis_papas_Retz
Αλλαγές θα έχουμε από τη σεζόν που έρχονται στα ματς της Basket League σύμφωνα με τα μέτρα κατά της παραβατικότητας που παρέδωσαν οι κ. Βρούτσης και Παπαστεργίου στον ΕΣΑΚΕ.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, από τις 16 Σεπτεμβρίου 2024, οι αγώνες μπάσκετ της Basket League, του Κυπέλλου Ελλάδος και των διεθνών διοργανώσεων, στις οποίες αγωνίζεται ΚΑΕ ως γηπεδούχος, θα διεξάγονται αποκλειστικά σε αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτουν το νέο σύστημα ελέγχου εισιτηρίων και ταυτοποίησης των εισερχόμενων θεατών, όπως θα συμβαίνει από τις 17 Αυγούστου και στο ποδόσφαιρο, όπου αγωνίζονται ΠΑΕ της SuperLeague.

Το Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την «Υποχρέωση διεξαγωγής αθλητικών συναντήσεων καλαθοσφαίρισης της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών (BasketLeague) αποκλειστικά σε αθλητικές εγκαταστάσεις, που διαθέτουν το προβλεπόμενο σύστημα ελέγχου εισιτηρίων και ταυτοποίησης των εισερχόμενων θεατών», παρέδωσαν ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, στον Γενικό Διευθυντή του Ελληνικού Συνδέσμου Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών (ΕΣΑΚΕ), Ευθύμη Ρεντζιά.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, από τις 16 Σεπτεμβρίου 2024, οι αγώνες μπάσκετ της Basket League, του Κυπέλλου Ελλάδος και των διεθνών διοργανώσεων, στις οποίες αγωνίζεται ΚΑΕ ως γηπεδούχος, θα διεξάγονται αποκλειστικά σε αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτουν το νέο σύστημα ελέγχου εισιτηρίων και ταυτοποίησης των εισερχόμενων θεατών, όπως θα συμβαίνει από τις 17 Αυγούστου και στο ποδόσφαιρο, όπου αγωνίζονται ΠΑΕ της Super League.

Κλείσιμο
Με το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικού περιόδου όλοι οι φίλαθλοι θα ταυτοποιούν το απλό εισιτήριό τους, καθώς και το εισιτήριο διαρκείας τους, μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet και θα εισέρχονται ψηφιακά στα κλειστά γυμναστήρια για τους αγώνες της BasketLeague, του Κυπέλλου και των διεθνών διοργανώσεων.

Η συγκεκριμένη διαδικασία αναβαθμίζει πλήρως το επίπεδο ασφαλείας στα γήπεδα και προβλέφθηκε στον ν.5085/2024, μαζί με την υπόλοιπη δέσμη μέτρων για την πάταξη της παραβατικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες για να ταυτοποιήσουν ψηφιακά το εισιτήριό τους απαιτείται να εγγραφούν στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (Ε.Μ.Επ.), στο emep.gov.grκαι να κατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο την εφαρμογή Gov.gr Wallet από το Google Play ή το Αpp Store. H διαδικασία ταυτοποίησης μέσω του Gov.gr Wallet γίνεται με απλό και φιλικό τρόπο, ο οποίος περιγράφεται αναλυτικά στο tickets.gov.gr

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, τόνισε: «Το πετυχημένο μοντέλο, που εφαρμόστηκε στη Super League με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, επεκτείνεται και στη Basket League από τις 16 Σεπτεμβρίου. Σήμερα, μία ημέρα μετά από την σπουδαία πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδώσουμε μαζί με τον συνάδελφό μου, Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, στον Γενικό Διευθυντή του ΕΣΑΚΕ, Ευθύμη Ρεντζιά, την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή του καινοτόμου συστήματος εισόδου των θεατών στα γήπεδα.

Η κοινή προσπάθεια που ξεκίνησε από το ποδόσφαιρο, όπου είχαμε αδιαμφισβήτητα, ένα καταπληκτικό πρωτάθλημα φέτος, σηματοδοτεί και την απόφασή μας να αναβαθμίσουμε και το μπάσκετ, όσον αφορά την ασφάλεια και τις συμπεριφορές των φιλάθλων.
Με αυτό το σύστημα ξέρουμε πλέον ποιος μπαίνει στο γήπεδο, το όνομά του, το τηλέφωνό του. Αυτό θα συμβάλει στην κοινή προσπάθεια που κάνουμε για την αντιμετώπιση της βίας».

Ο κ. Βρούτσης, μάλιστα, συνεχάρη για μια ακόμη φορά την Εθνική μας ομάδα μπάσκετ και ευχήθηκε να επιστρέψει από το Παρίσι με ένα μετάλλιο:

«Όλοι νιώθουμε εθνικά υπερήφανοι και συγκινημένοι. Μετά από πολλά χρόνια και πάλι η εθνική μας ομάδα μπάσκετ θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο Προοολυμπιακό Τουρνουά, είδαμε μια συμπαγή ομάδα, καλά δουλεμένη και αυτό μας κάνει να ελπίζουμε και για ένα μετάλλιο. Όλοι αυτό ευχόμαστε»

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, αφού συνεχάρη την Εθνική Μπάσκετ για την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι υπογράμμισε: «Απαρέγκλιτος στόχος της Κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι τα γήπεδα να αποτελούν σταθερά χώρους αθλητικής άμιλλας και αρμονικής συνάντησης για όλους όσοι αγαπάμε τα σπορ.

Από τον περασμένο Φεβρουάριο, τόσο με τη νέα νομοθεσία, όσο και αργότερα τον Απρίλιο με τον νέο τρόπο ταυτοποίησης για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα, ξεκινήσαμε με τον aναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, να υλοποιούμε μια σημαντική μεταρρύθμιση. Η τεχνολογία και σε αυτή την περίπτωση υπήρξε «σύμμαχός» μας, όχι απλά για να νιώθουμε, αλλά για να είμαστε ασφαλείς στα γήπεδα.

Οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου, διαπίστωσαν στην πράξη πόσο εύκολα και γρήγορα μπορούν να εισέλθουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ποδοσφαιρική ομάδα με το εισιτήριό τους ψηφιακά στο Gov.gr Wallet.

Από τις 16 Σεπτεμβρίου και οι φίλαθλοι του μπάσκετ θα μπορούν με ασφάλεια να μπουν στα γήπεδα με το εισιτήριο στο ψηφιακό τους πορτοφόλι. Ευχαριστούμε τον ΕΣΑΚΕ που από την πρώτη στιγμή έχουν δείξει ότι θέλουν και εκείνοι να συμμετέχουν σε αυτή τη νέα ημέρα για τον ελληνικό αθλητισμό.

Ως Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο τεχνολογικό μέσο, για να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε λύσεις σε συνεργασία με όλα τα συναρμόδια Υπουργεία για μια αποτελεσματικότερη ψηφιακή Ελλάδα σε όλους τους τομείς».

Ο Γενικός Διευθυντής του ΕΣΑΚΕ, Ευθύμης Ρεντζιάς, επισήμανε: «Με χαρά παραλαμβάνουμε ως ΕΣΑΚΕ την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή από τις 16 του προσεχούς Σεπτεμβρίου της ταυτοποίησης των εισιτηρίων των φιλάθλων για την είσοδο τους στα γήπεδα της Stoiximan Basket League.

Είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα στη διαρκή προσπάθεια για την καταπολέμηση της βίας στους αθλητικούς χώρους και ταυτιζόμαστε απόλυτα με την πρόθεση της Πολιτείας να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για να μπορούν να χαίρονται όλοι οι πραγματικοί φίλαθλοι το μπάσκετ και όλα τα σπορ σε συνθήκες ασφάλειας.
Οι ΚΑΕ της Stoiximan Basket League, τα μέλη του ΕΣΑΚΕ, έχουν κάνει πολύ μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να σταματήσει η βία στα γήπεδα μας. Έχουν ψηφίσει και έχουν εφαρμόσει αυστηρούς κανονισμούς, έχουν συνετίσει με παραινέσεις τους φιλάθλους ώστε να αποφεύγουν την βία ακόμη και την λεκτική.

Οι προσπάθειες του ΕΣΑΚΕ έχουν αναγνωριστεί από την Πολιτεία και δηλώνουμε σύμμαχοι στην προσπάθεια της Κυβέρνησης και των Υπουργών Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, για τη διασφάλιση της ασφάλειας αθλητών, προπονητών, διαιτητών και φιλάθλων και του ίδιου του αθλήματος, με την ταυτοποίηση των εισιτηρίων».

Ειδήσεις σήμερα:

Airbnb: Ενοικιάζονται ένα εκατομμύριο κλίνες, έρχονται αλλαγές στα μέτρα από τον Σεπτέμβριο

Φωτογραφίες-ντοκουμέντα από τις συναλλαγές των μελών της οργάνωσης εκβιαστών του δήμου Αθηναίων

Πρώτη απόφαση για υιοθεσία από ομόφυλο ζευγάρι στην Ελλάδα - Γυναίκες είχαν υιοθετήσει κοριτσάκι στις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης