Wimbledon: Ο Μεντβέντεφ απέκλεισε μετά από μάχη 4 ωρών τον Σίνερ και θα παίξει με τον Αλκαράθ στα ημιτελικά -Βίντεο

Wimbledon: Ο Μεντβέντεφ απέκλεισε μετά από μάχη 4 ωρών τον Σίνερ και θα παίξει με τον Αλκαράθ στα ημιτελικά -Βίντεο

O Ρώσος έγινε ο πρώτος τενίστας που κέρδισε τον Ιταλό από τότε που εκείνος ανέβηκε στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης

28968367
O Ντανίλ Μεντβέντεφ έγινε ο πρώτος παίκτης που κερδίζει τον Γιανίκ Σίνερ από τότε που βρίσκεται στο Νο.1 του κόσμου, "λυγίζοντας" τον Ιταλό σε ένα σπουδαίο ματς στα 5 σετ, για να προκριθεί στα ημιτελικά του Wimbledon για 2η διαδοχική χρονιά!

Μετά από μάχη 4 ωρών ο Ρώσος κέρδισε με 6-7 (7), 6-4, 7-6 (4), 2-6, 6-3 τον Ιταλό. 

Κλείσιμο


Συνολικά, ήταν μόλις η 4η ήττα του Σίνερ στη σεζόν, στην οποία έχει ήδη πετύχει 42 νίκες (42-4).

O Μεντβέντεφ έβαλε τέλος και σε ένα σερί 5 ηττών που είχε απέναντι στον Σίνερ. Προηγούταν με 6-0 νίκες σ' αυτό το rivalry o Ρώσος, αλλά έχασε 5 συνεχόμενα ματς από τον Ιταλό, όλα μέσα στους τελευταίους 10 μήνες! Με τη σημερινή νίκη, βελτίωσε το ρεκόρ του απέναντί του στο 7-5 νίκες.

Από το 1ο σετ φάνηκε ότι θα έχουμε μια πολύ μεγάλη μάχη, αφού ο Σίνερ  χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά ώσπου να το κατακτήσει. Σε ένα σετ χωρίς break points, o Ιταλός κατάφερε να σβήσει το πρώτο set point στο 5-6 του tie-break και τελικά να αξιοποιήσει το δεύτερο δικό του, κερδίζοντας το tie-break με 9-7.

Ο Μεντβέντεφ έκανε το πρώτο break στο ματς και προηγήθηκε με 3-1 από νωρίς στο 2ο σετ, στο οποίο δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο, είχε ευκαιρίες και για double break, αλλά τελικά το έκλεισε στα 10 games.

Στη συνέχεια βρήκε ξανά break νωρίς στο επόμενο σετ ο Ρώσος, που προηγήθηκε με 2-1 και στο 3ο σετ. Ο Σίνερ φάνηκε να μην πατάει τόσο καλά στο γήπεδο και πήρε ιατρικό τάιμ άουτ, αποχωρώντας μάλιστα για λίγα λεπτά από τον αγωνιστικό χώρο.

Τελικά, φάνηκε να μην είναι κάτι μη διαχειρίσιμο για τον Ιταλό, που όσο περνούσε η ώρα ξανάβρισκε τα πατήματά του και κατάφερε να ισορροπήσει το 3ο σετ, στο οποίο έκανε break back όταν ο Μεντβέντεφ σέρβιρε για την κατάκτησή του, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει σε 5-5.

Έχασε ωστόσο τη μεγάλη ευκαιρία να το πάρει στο 12o game, όταν είχε 2 set points για το 7-5, με τον  Ρώσο να κρατάει τελικά το σερβίς του και να παίρνει τελικά το σετ στο tie-break, όπου επιβλήθηκε με 7-4.

Ο Σίνερ ήταν καλύτερος στο 4ο σετ και ανταποκρίθηκε πολύ καλά, κάνοντας δυο συνεχόμενα break και ξεφεύγοντας με 5-1, ωστόσο ο Μεντβέντεφ δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και έκανε το μοναδικό break του 5ου σετ, για να προηγηθεί με 3-1 και να μείνει μπροστά ως το τέλος.



Ο Μεντβέντεφ θα παίξει για μια θέση στον τελικό με τον Κάρλος Αλκαράθ ο οποίος απέκλεισε με 5-7, 6-4,6-2,6-2 τον Αμερικανό Τομ Πολ σε 3 ώρες και 11 λεπτά. 

Πηγή: www.tennisnews.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Αύριο η συνάντηση με Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Δούκας: Να μας πει ο Ανδρουλάκης αν μπορώ ως δήμαρχος να είμαι και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Εκβιασμοί - ΠΑΣΟΚ: Ανεστάλη η κομματική ιδιότητα δύο μελών που εμπλέκονται στο κύκλωμα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης