Πρόεδρος ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Φέτος ήθελα να φύγω… Όποιος έχει καρύδια να έρθει μπροστά μου να με ειρωνευτεί να τον λιώσω»

Πρόεδρος ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Φέτος ήθελα να φύγω… Όποιος έχει καρύδια να έρθει μπροστά μου να με ειρωνευτεί να τον λιώσω»

Καυστικός και οργισμένος ήταν ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Θανάσης Χατζόπουλος, στην απολογιστική συνέντευξη Τύπου για την κριτική που δέχθηκε στη διάρκεια της περσινής χρονιάς ενώ αποκάλυψε τη διαβεβαίωση του Ιβάν Σαββίδη ο οποίος παραιτήθηκε του χρέος της ΚΑΕ απέναντί του

Xatzopoulos
Αυτή ήταν η είδηση που «έβγαλε» ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Θανάσης Χατζόπουλος, ο οποίος εξήγησε τη μεγάλη μείωση του χρέους της εταιρίας και επιτέθηκε σε αυτούς που, όπως είπε, κρύβονται πίσω από πληκτρολόγια (στα social media).

«Η τέταρτη χρονιά μας ήταν αρκετά δύσκολη με προβλήματα αγωνιστικά. Καταφέραμε, όπως έχουμε υποσχεθεί και μειώνουμε το χρέος το οποίο κατέβηκε στα 4.07 εκατ. ευρώ στο οποίος συμπεριλαμβάνεται και το χρέος μας στον Ιβάν Σαββίδη. Προ ημερών έλαβα μια διαβεβαίωση ότι δεν είναι απαιτητό, 2.126 εκατ. ευρώ το χρέος. Παλεύουμε κάθε μήνα το κομμάτι του Δημοσίου κάτω από ένα εκατομμύριο (825.000 ευρώ) και υπολογίζουμε ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει εξοφληθεί δύο ακόμη ρυθμίσεις.

Αυτό θα δώσει μια ανάσα στην εταιρία και με τους υπολογισμούς που έχουμε κάνει, θα βάλουμε αυτά τα χρήματα στην ομάδα για την αύξηση του μπάτζετ για να παρουσιαστεί πιο ανταγωνιστική και να βοηθήσουμε το τεχνικό τιμ να κάνει καλύτερα τη δουλειά του. Θέλω να πω επίσης ότι έχει χαθεί η λέξη υπομονή. Το τελευταίο χρονικό διάστημα και ειδικά αυτή τη χρονιά υπήρξαν αρκετά αρνητικά σχόλια. Ίσως να είναι από τη μικρή μάζα που ασχολείται από τα social media αλλά με πικραίνει η ειρωνεία και ο εξευτελισμός της προσπάθειας να ορθοποδήσει η ομάδα.

Κάποιοι που έχουν δημόσιο λόγο ή σελίδες στα social media δεν μπαίνουν στην ουσία των πραγμάτων και δεν κρίνουν βάσει των όσων εμείς είχαμε υποσχεθεί ότι θα κάνουμε και καταπιάνονται μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι στο οποίο δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα αλλά όσα μας επιτρέπουν τα οικονομικά μας. Το έχω ξαναπεί, δεν θα υπερβούμε τα οικονομική μεγέθη μας γιατί δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε χρέος. Όσο είμαι εγώ εδώ, δεν θα δημιουργηθεί χρέος όσο κι αν ειρωνεύονται ή κράζουν. Εγώ δεσμεύτηκα για τον μηδενισμό των χρεών και δεν θα παρεκκλίνουμε από αυτό το κομμάτι.

Κλείσιμο
Όποιος θέλει να ειρωνευτεί να έρθει μπροστά μου να το κάνει, αν έχει καρύδια και όχι πίσω από πληκτρολόγια. Επειδή όμως δεν έχουν (καρύδια) θα κάθονται πίσω από τα πληκτρολόγια. Καταλήγοντας θέλω να πω ότι φτιάχνουμε μια καινούργια ομάδα, ήρθε ένας νέος προπονητής μαζί με τον Παντελή Μπούτσκο ο οποίος εκτός από προπονητής είναι ΠΑΟΚτσής με ιστορία στο οπαδικό κίνημα».

Εκεί ρωτήθηκε για την απόφαση μη ένταξης της ΚΑΕ σε εξωδικαστικό συμβιβασμό: «Υπάρχουν μικρά υπόλοιπα από το άρθρο 99 τα οποία πρέπει να βρούμε τον τρόπο να τα πληρώσουμε. Δεν είναι άμεσο, αλλά πρέπει να πληρωθεί για να σβηστεί από τα βιβλία μας. Όποιος έρθει και κάνει έναν έλεγχο, αυτά μπορεί να τα δει. Με τον Ιβάν Σαββίδη συζήτησα αν μπορεί να υπάρξει μια ρύθμιση για τα βιβλία μας. Σε ότι αφορά το ΙΚΑ και της Εφορίας. Τέσσερα χρόνια πληρώνουμε συνεπέστατα τη δόση μας. Καθίσαμε και ελέγξαμε αν μας συμφέρει να μπούμε στον εξωδικαστικό. Θα εξοφλήσουμε δύο δόσεις μέχρι τον Νοέμβριο και τον Ιανουάριο του 2025 θα ξεχρεώσουμε μια δόση του ΙΚΑ και τον Νοέμβριο του ’25 ένα πρόστιμο 300.000 από την περίοδο 2013-14. Από εκεί και πέρα, θα μείνουν δύο ρυθμίσεις όπου συνολικά θα είναι 6.000 ευρώ (τον μήνα), ένα διαχειρίσιμο νούμερο σε σύγκριση με τα 50.000 ευρώ που δίνουμε τον μήνα. Αυτές οι δόσεις θα τελειώσουν τον Αύγουστο του 2030 αλλά με έξι χιλιάδες ευρώ τον μήνα, η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη πέραν του ότι μπορεί να ξεχρεωθεί πιο νωρίς. Αν πηγαίναμε στον εξωδικαστικό έλεγχο θα πηγαίναμε τον Γενάρη του 2034 με δόση 10.000 ευρώ τον μήνα. Οπότε, έκρινα σκόπιμο να ζοριστώ ενάμιση χρόνο για εξοφλήσουμε νωρίτερα. Γι’ αυτό απορρίφθηκε η επιλογή του εξωδικαστικού».

Ο Θανάσης Χατζόπουλος έξαλλος για όλα όσα έχει ακούσει χτύπησε με τσατίλα το χέρι του στο τραπέζι «χαλώντας» μάλιστα κι ένα μικρόφωνο: «Φέτος σκέφτηκα να σηκωθώ να φύγω γιατί δεν μπορώ τον εξευτελισμό και την ειρωνεία. Να είμαι επτά ημέρες την εβδομάδα και ο άλλος να προσπαθεί να με εξευτελίσει. Δεν το αντέχει ο οργανισμός μου. Δεν το αντέχει η αξιοπρέπειά μου. Δεν το δέχομαι», είπε και ρωτήθηκε γιατί επηρεάζεται τόσο από την κριτική. «Να πατάς στην πραγματικότητα και όχι σε ουτοπίες. Αυτό είναι το σωστό. Δεν λέω να μην γίνεται κριτική. Άλλο όμως η κριτική κι άλλο ο εξευτελισμός και οι ειρωνείες. Νομίζετε ότι δεν θέλω να φτιάξω μια ομάδα που θα φυσάει; Τι νομίζετε ότι είμαι μαζόχας; Ας έρθουν αυτοί που ξέρουν να αναλάβουν να σηκωθώ να φύγω. Έχω χάσει την προσωπική μου ζωή. Όποιος έχει καρύδια ας έρθει μπροστά μου να τον λιώσω. Δεν την αντέχουν την αλήθεια. Κάπου είδα διαβάσει ότι ο πιο μισητός άνθρωπος στον κόσμο είναι αυτός που λέει την αλήθεια. Ε, εγώ θα λέω την αλήθεια».

Εκεί ρωτήθηκε για τους λόγους που τον οδήγησαν να αλλάξει γνώμη: «Με κράτησε το μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που με πιστεύουν και με υποστηρίζουν και δεν θα μπορούσα να τους προδώσω». Σχετικά με το αν θα αυξηθούν τα έσοδα από χορηγίες απάντησε… «μακάρι να μπορούσαμε να βρούμε λεφτά να κρατήσουμε τον Πόρτερ. Αλλά έκλεισε δυστυχώς στο ΝΒΑ. Εμείς αυτά που υποσχόμαστε τα κάνουμε καθώς τον βοηθήσαμε να γυρίσει στο ΝΒΑ και το έκανε. Αφήσαμε άλλους να τον ονειρεύονται και τη γεύση την είχαμε μόνο εμείς».

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ υποστήριξε ότι γίνονται προσπάθειες για τη διοργάνωση ενός μεγάλου τουρνουά και γενικώς για την αναβάθμιση της ομάδας σε όλα τα επίπεδα. Εκεί ρωτήθηκε για το αν είχε επαφές με επιφανείς ΠΑΟΚτσήδες επιχειρηματίες για να βοηθήσουν την κατάσταση. «Έκανα συζητήσεις με δυνατότερα πορτοφόλια από το δικό μου αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον. Θα συνεχίσω να προσπαθώ και μακάρι να βρεθεί ένας άνθρωπος ο οποίος θα πάρει την ομάδα. Εγώ το μόνο που απαιτώ είναι να φέρουν το ποσό που εξοφλεί το χρέος και η ΚΑΕ είναι δική τους».

Ρωτήθηκε για το ότι επιλέγει τη μη πρόσληψη τεχνικού διευθυντή: «Για το θέμα του τεχνικού διευθυντή, όλ’ αυτά θέλουν χρήματα και το θέμα είναι αν μπορούμε να τα πληρώνουμε. Φέτος ήρθε στο τεχνικό τιμ και ο κύριος Καλύβας. Αυτό που θα κάνει είναι η οργάνωση του τμήματος scouting. Από εκεί και πέρα, τέσσερα χρόνια δεν είδα προπονητή να αφήσει άλλον να διαλέγει παίκτες. Όλοι έπαιρναν αυτόν που ήθελαν. Φέρτε τον καλύτερο τεχνικό διευθυντή κι αν τον αφήσει ο προπονητής να φέρει άλλον παίκτη εγώ θα βάλω σκουλαρίκι. Τέσσερα χρόνια αυτό βλέπω. Κι εγώ φταίω γι’ αυτό. Ό,τι κι αν γίνει, εγώ φταίω. Λες και εγώ τους επιλέγω. Θα μου πεις, εγώ υπογράφω τα συμβόλαια».

Σημείωσε τη συνεργασία με μια εταιρία η οποία ανέλαβε το τμήμα marketing της ΚΑΕ ενώ ερωτηθείς για τον στόχο στα εισιτήρια διαρκείας είπε… «δεν θέλω να πω. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που με ειρωνεύονται. Εδώ τα θέλουμε όλα και τα θέλουμε τζάμπα. Δείτε τις τιμές των άλλων ομάδων. Μου λένε ότι ζητιανεύω. Ε, δεν θα πω τίποτε. Σε όσους φωτίσει ο Θεός ας έρθουν να πάρουν και να στηρίξουν την ομάδα».

«Οι δύο ομάδες σηκώσανε επανάσταση για το salary cap γιατί τρώνε την πίτα μόνοι toyw»
Σε ερώτηση για το salary cap, απάντησε: «Αυτή η πρόταση έγινε από εμένα πριν από τρία χρόνια αλλά τότε σφύριζαν αδιάφορα. Τώρα είδαν και απόειδαν οι άλλες ομάδες. Λογικό είναι να μην υπάρχει ενδιαφέρον για το Πρωτάθλημα με τόσο μεγάλη διαφορά των δύο από τους υπόλοιπους. Η πρόταση που έγινε από εμένα τώρα την έκαναν κι άλλες ομάδες και θα συζητηθεί στη γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ στις 24 Ιουλίου. Προσωπικά είμαι σίγουρος ότι πρέπει να μπει ένα ανώτατο όριο. Δεν είναι κάτι παράλογο αλλά ίσα-ίσα θα αυξήσει το ενδιαφέρον. Απ' ότι άκουσα οι δύο ομάδες σηκώσανε επανάσταση αλλά έτσι είναι. Όταν τρως τρως την πίτα και πάνε να σου πάρουν ένα μεγάλο κομμάτι αλλά είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Πέρυσι το μίνιμουμ μπάτζετ πήγε από τις 400 στις 500 χιλιάδες. Γιατί λοιπόν αναγκάσανε άλλες ομάδες να αυξήσουν το μπάτζετ τους και αυτοί δεν δέχονται να μειώσουν το δικό τους;».

Ο Θανάσης Χατζόπουλος είπε επίσης ότι μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε την παραμικρή ενημέρωση της ΕΟΚ για το φιλικό παιχνίδι με το Πουέρτο Ρίκο στο PAOK SPORTS ARENA!

Ειδήσεις σήμερα:

Πάτρα: «Με κρατούσε σφιχτά, είχε φοβηθεί» λέει ο αστυνομικός που πήρε αγκαλιά τον ηλικιωμένο για να τον σώσει από τη φωτιά

Κορυδαλλός: Βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία του 35χρονου Αλβανού στις φυλακές

Νίκος Γκατζογιάννης: 40 χρόνια μετά την «Ελένη» κι ακόμα περιμένω μία συγγνώμη για τον Εμφύλιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης