Μαρία Σάκκαρη: Νέος προπονητής της ο Σέρτζι Μπρουγκέρα

O Μπρουγκέρα είχε κατακτήσει 2 φορές το Roland Garros ως παίκτης και ως προπονητής είχε αναλάβει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και την Εθνική Ισπανίας

Η Μαρία Σάκκαρη  βρήκε τον επόμενο προπονητή της, μετά το τέλος της συνεργασίας της με τον Ντέιβιντ Γουίτ.

Αυτός θα είναι ο Σέρτζι Μπρουγκέρα, που σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA βρίσκεται στην Αθήνα και δουλεύει μαζί με την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, που προετοιμάζεται και πάλι στο χώμα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.



Ο 53χρονος Καταλανός τεχνικός, είναι βεβαίως πολύ γνωστός τόσο για την τενιστική, όσο και για την προπονητική του καριέρα.

Ως επαγγελματίας παίκτης κατέκτησε 2 συνεχόμενες χρονιές το Roland Garros, το 1993 και το 1994, ενώ έφτασε μέχρι το Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης. Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους παίκτες της δεκαετίας του 1990 στο χώμα, ενώ έχει και εμπειρία Ολυμπιακών, αφού το 1996 είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στην Ατλάντα.

Ως προπονητής είναι γνωστότερος για τη συνεργασία του με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ενώ νωρίτερα ήταν αρχηγός της Ισπανίας στο Davis Cup και είχε δουλέψει και με τον Τζο Τσονγκά. Πιο πρόσφατα συνεργαζόταν με τον Άρθουρ Φιλς έναν από τους καλύτερους παίκτες της νέας γενιάς.

Η πρώτη επαφή της Σάκκαρη με τον Μπρουγκέρα θυμίζουμε πως είχε γίνει στην pre-season, καθώς βρέθηκε για μια μέρα στην προετοιμασία της στο ΤΑΤΟΪ Club τον περασμένο Δεκέμβριο.



Μετά από 5 χρόνια συνεργασίας, η Σάκκαρη αποδέσμευσε τον Hill τον περασμένο Φεβρουάριο και ξεκίνησε τη συνεργασία της με τον Ντέιβιντ Γουίτ, η οποία όμως διήρκησε μόνο λίγους μήνες και ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο.

O Bruguera θα βρεθεί στο πλευρό της Μαρίας τόσο στο Παρίσι, όσο και στα αμερικάνικα hardcourts και θα δούμε αν οι δυο πλευρές θα μείνουν ευχαριστημένες και θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους και μετά το τέλος του καλοκαιριού.

Πηγή: www.tennisnwes.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Κορυδαλλός: Βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία του 35χρονου Αλβανού στις φυλακές

Βρετανία: Ανθρωποκυνηγητό για άνδρα με βαλλίστρα που σκότωσε τη σύζυγο και τις δύο κόρες σχολιαστή του BBC

Βάνα Μπάρμπα για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει: Το λάθος ήταν δικό μου γιατί δεν πήγαινα στους γιατρούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr