Copa America: Στον τελικό Κολομβία και Χάμες, φινάλε με ξύλο στην εξέδρα ανάμεσα σε οπαδούς και ποδοσφαιριστές - Δείτε βίντεο

Aκόμη μία ασίστ για τον Χάμες Ροντρίγκες για την Κολομβία των δέκα παικτών, έσπασε το ρεκόρ του Λιονέλ Μέσι - Στην αντίπερα όχθη, έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη ο Ντάρβιν Νούνιες, που στο τέλος έριξε μπουνιές σε Κολομβιανούς οπαδούς για να προστατέψει την οικογένειά του

Ημιτελικός που τα είχε όλα ήταν αυτός του Copa America ανάμεσα σε Κολομβία και Ουρουγουάη, ο οποίος μάλιστα είναι απορίας άξιο το πώς το σκορ έμεινε στο 1-0 υπέρ των Κολομβιανών.

Πρώτο θέμα συζήτησης είναι το ξύλο που έπεσε στην εξέδρα μετά το φινάλε του ματς, με μερίδα Κολομβιανών οπαδών να επιτίθεται φραστικά και όχι μόνο στις οικογένειες των παικτών της Ουρουγουάης, με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να σπεύσουν στο σημείο για να τις προστατέψουν. Μπροστάρης ήταν ο Ντάρβιν Νούνιες, που μπορεί να μην βρήκε εστία στο 90λεπτο, αλλά ήταν πιο... εύστοχος εκεί που τον χρειάστηκαν οι δικοί του.

Δείτε βίντεο με το ξύλο του Νούνιες με οπαδούς (για περισσότερα βίντεο και πληροφορίες πατήστε εδώ):




Στο αγωνιστικό, ο επιθετικός της Λίβερπουλ τα έκανε όλα σωστά, εκτός από την τελική προσπάθεια. Με τρομερές κινήσεις, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και όντας απολύτως προσηλωμένος στον στόχο του, ο Νούνιες αποτελούσε διαρκές πρόβλημα για την αμυντική γραμμή των «καφετέρος». Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, οι τελικές του πήγαιναν -έστω και για λίγο- εκτός στόχου.





Εκείνος που έκανε τη διαφορά για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν ο Χάμες Ροντρίγκες, ο οποίος ξεπέρασε τον Λιονέλ Μέσι όσον αφορά τις περισσότερες ασίστ σε τελική φάση Copa America, φτάνοντας τις έξι (6) ενώ έχει και ένα γκολ με εκτέλεση πέναλτι. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού εκτέλεσε ένα ωραίο κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου βρέθηκε ο Τζέφερσον Λέρμα για να διαμορφώσει από νωρίς το αποτέλεσμα (1-0).

Στο δεύτερο μέρος η Ουρουγουάη του Μαρσέλο Μπιέλσα ενέτεινε την πίεσή της αλλά το δοκάρι τη σταμάτησε για δεύτερη φορά, με τον γερόλυκο Λουίς Σουάρες να έρχεται από τον πάγκο σε αυτή την ώρα έκτακτης ανάγκης αλλά να χάνει τον στόχο για λίγα εκατοστά. Αξίζει να σημειωθεί για τον Σουάρες, στο κατά πάσα πιθανότητα τελευταίο του τουρνουά με την εθνική του πως μέχρι και πριν τον ημιτελικό είχε παίξει όλα κι όλα 8-10 λεπτά, μιας και μπήκε στην αποστολή χωρίς εγωισμό και με στόχο να βοηθήσει τους νεότερους με την ηγετική του φυσιογνωμία. Πολλοί, μάλιστα, τον συνέκριναν με τον Κριστιάνο Ρονάλντο όλο αυτό το διάστημα, με τον Πορτογάλο να παραμένει... αμετακίνητος στην 11αδα της Πορτογαλίας στο Euro 2024.

Πήγε να χαθεί πολλές φορές η μπάλα με συνεχής τσακωμούς και πονηρά χτυπήματα, αλλά έτσι είναι το λατινοαμερικάνικο ποδόσφαιρο, έτσι κι αλλιώς...



Δείτε τα highlights του Ουρουγουάη - Κολομβία:



Αντίπαλος της Κολομβίας θα είναι η Αργεντινή, που μία ημέρα νωρίτερα είχε επικρατήσει του Καναδά με σκορ 2-0 για να βρεθεί σε ακόμη έναν τελικό, τον δεύτερο συνεχόμενο μετά την κατάκτηση το 2021. Στην «αλμπισελέστε» ελπίζουν πως μετά το αποτυχημένο 2/2 σε σερί τελικούς κόντρα στη Χιλή το 2015 και το 2016, τώρα θα πάνε για το δεύτερο συνεχόμενο τρόπαιο και το 16ο συνολικά, που θα τη φέρει πάνω από την Ουρουγουάη στη σχετική λίστα (σ.σ αμφότερες έχουν 15 κατακτήσεις μέχρι τώρα).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr