Copa America: «Καλά τους κάνανε», λέει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Ουρουγουάης για το ξύλο - Δείτε βίντεο

Copa America: «Καλά τους κάνανε», λέει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Ουρουγουάης για το ξύλο - Δείτε βίντεο

«Υπερασπίστηκαν τις οικογένειές τους, απολύτως δικαιολογημένη η στάση τους», είπε, για τις μπουνιές του Ντάρβιν Νούνιες

nunez-mpoynies
Σκηνές που δεν έχουμε συνηθίσει ήταν αυτές που έφτασαν από την άλλη άκρη του Ατλαντικού τα ξημερώματα, με τον Ντάρβιν Νούνιες και άλλους ποδοσφαιριστές της εθνικής Ουρουγουάης να έρχονται στα χέρια με οπαδούς της Κολομβίας μετά το τέλος του ημιτελικού ανάμεσα στις δύο χώρες για το Copa America.

Όπως φαίνεται και στα πολλά βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει και μπορείτε να τα δείτε εδώ, ο Νούνιες σκαρφάλωσε στην εξέδρα όταν ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα στους Κολομβιανούς και τις οικογένειες των Ουρουγουανών, και άρχισε να τις... παίζει μαζί τους με στόχο την ασφάλεια των δικών του. Το βίντεο με το παιδί του στο κέντρο του γηπέδου μετά το σκηνικό, τα λέει όλα.



Ενώ, λοιπόν, συζητούν για το εάν θα τιμωρηθεί ο επιθετικός της Λίβερπουλ, ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Ιγνάσιο Αλόνσο, δήλωσε πως όχι μόνο δεν θα έπρεπε να υπάρξει τιμωρία, αλλά επί της ουσίας επαίνεσε τους παίκτες της «σελέστε».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε μετά τον ημιτελικό του Copa America:

Κλείσιμο
«Οι παίκτες είχαν μια ενστικτώδη, φυσιολογική αντίδραση, η οποία είχε στόχο να υπερασπιστεί τα παιδιά τους που δέχθηκαν επίθεση, μαζί με τις συζύγους τους, τους γονείς τους και τα αδέρφια τους. Ήταν απολύτως λογική η αντίδρασή τους δεδομένων των συνθηκών.

Ήμασταν σε μια σουίτα και δεχθήκαμε επίθεση. Προστατέψαμε τα παιδιά ανοίγοντας χώρο για να περάσουν. Ήταν τρομαγμένα και είχαν κρίσεις. Πιο ανησυχητικό είναι αυτό που έγινε στο χορτάρι. Ακολουθήθηκε αμέσως το πρωτόκολλο εκκένωσης και μπορέσαμε να δώσουμε λύση, προφανώς όχι αναίμακτα, όπως είδατε όλοι.

Θα αναλύσουμε το οπτικοακουστικό υλικό. Βοηθήσαμε όλους όσους είχαν κρίσεις πανικού και τώρα θα τους δούμε και στο ξενοδοχείο. Οι οικογένειες πάνε στο γήπεδο σε όλα τα τουρνουά. Συνήθως υπάρχουν μέτρα προστασίας, κάτι που δεν ίσχυε και σε ένα γήπεδο το οποίο ήταν sold out στο 95% από την έναρξη του τουρνουά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης