Βουλγαρία - 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Γυμναστικής Για Όλους: Η ομάδα που έφερε το χρυσό στην Ελλάδα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Άλλη μια διάκριση για τη χώρα μας - Τι δηλώνει η προπονήτρια, Χριστίνα Ψαράκη

Μια ομάδα που δεν σταματά να φέρνει πρωτιές και να μας κάνει περήφανους. Τα χρυσά κορίτσια της Ελληνοαγγλικής Αγωγής επέστρεψαν με ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο από τη Βουλγαρία, όπου διεξήχθη το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Γυμναστικής Για Όλους. Σε έναν διαγωνισμό που ο πήχης ήταν ιδιαίτερα ψηλά, τα χρυσά κορίτσια κατάφεραν να ξεχωρίσουν και πάλι, με υψηλές βαθμολογίες, και να φέρουν άλλο ένα βραβείο στη χώρα μας.



Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η προπονήτριά τους, Χριστίνα Ψαράκη, «ο ανταγωνισμός αυτή τη φορά ήταν πολύ μεγάλος, αλλά η ομάδα μας φάνηκε αντάξια των περιστάσεων. Δεν είναι μόνο η δυσκολία των ασκήσεων που περιλαμβάνει το πρόγραμμά μας, αλλά και ο τέλειος συγχρονισμός που επιτυγχάνουν οι 47 αθλητές, που μάγεψε τους κριτές».



Αυτό που «έκλεψε» τις εντυπώσεις ήταν το θέμα του προγράμματος και η έμπνευση της προπονήτριας να «μεταμορφώσει» τις αθλήτριες της σε... χάρακες! Το πρόγραμμά μας, που ονομάζεται «Μέτρηση», κέρδισε το χειροκρότημα και στο κομμάτι της καινοτομίας και της πρωτοτυπίας με τα κορμάκια, το μακιγιάζ και τις τυπωμένες κορδέλες, που όλα παρέπεμπαν σε χάρακες, εξήγησε η κυρία Ψαράκη.

Με το ίδιο πρόγραμμα, λίγες ημέρες πριν τη διεθνή διάκριση, είχαν πάρει το χρυσό και στο κορυφαίο Φεστιβάλ «Γυμναστική για Όλους», που πραγματοποιήθηκε στο Christmas Theater, όπου και ξεχώρισαν ανάμεσα σε 9.500 αθλητές.

Ο σύλλογος Ελληνοαγγλική αγωγή Α.Σ. Πρωτοπορία έχει μακροχρόνια πορεία και έχει διακριθεί πολλές φορές με τις συμμετοχές του σε αγώνες εντός και εκτός Ελλάδας, όχι μόνο με την αγωνιστική του ομάδα, αλλά και με μικρότερες.



Η ομάδα έγινε γνωστή με την παρουσία της στο τηλεοπτικό show «Ελλάδα έχεις Ταλέντο», όπου έφτασε μέχρι τους ημιτελικούς κερδίζοντας την αγάπη του κόσμου και των κριτών. Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, ο Τάκης Ζαχαράτος, η Έλενα Χριστοπούλου, και η Κρυσταλλία είχαν εντυπωσιαστεί από τον επαγγελματισμό και την άψογη εκτέλεση και τους είχαν αναδείξει σε φαβορί. 



Ο σύλλογος Ελληνοαγγλική Αγωγή Α.Σ. Πρωτοπορία έχει κληθεί ν' «ανοίξει» πολλές ομιλίες και εκδηλώσεις. Τον προηγούμενο χρόνο, η ομάδα του TEDx τους εμπιστεύτηκε και τους φιλοξένησε στον χώρο της, ώστε να μεταφέρουν στον κόσμο τη μαγεία του χορού μέσα από το πολυβραβευμένο πρόγραμμά τους, «ΖΟΥΛΟΥ».

Σημαντική στιγμή του συλλόγου ήταν η παρουσία του στο Festival del Sole στην Ιταλία με το πρόγραμμα «Love story ending with a kiss», αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές.

Μεγάλη τιμή ήταν όταν η ομάδα επελέγη στο Eurogym του 2018 στη Λιέγη του Βελγίου και του 2022 στο Νοσατέλ της Ελβετίας, να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα εντυπωσιακά Gala, στη λήξη αυτών των Πανευρωπαϊκών Φεστιβάλ. 

Τέλος, τεράστια επιτυχία του συλλόγου ήταν το 2019, όταν δέχτηκε πρόσκληση να συμμετάσχει στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο -αν και η πανδημία του κορωνοϊού δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση αυτού του σημαντικού γεγονότος. 

Το 2022, όμως, η Ελληνοαγγλική Αγωγή Α.Σ. Πρωτοπορία επέστρεψε στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο και κατάφερε να παρουσιάσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για το Παγκόσμιο Συνέδριο Γυμναστικής Για όλους, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.



Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Σε θερινή έξαρση, τετραπλασιάστηκαν οι νοσηλευόμενοι - Έως πότε θα διαρκέσει

Καιρός - Θοδωρής Κολυδάς: Γιατί θα ανέβει και άλλο η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες

Ανησυχία για τους Εβραίους στην Ευρώπη, αντιμέτωποι με κύμα αντισημιτισμού λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr