Διεθνείς επαφές του Διοικητή του ΕΟΚΑΝ σε Βαρκελώνη και Λονδίνο

Σημαντικές διεθνείς επαφές πραγματοποίησε ο διοικητής του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ) ιατροδικαστής Δρ. Γρηγόρης Λέων σε Βαρκελώνη και Λονδίνο αντίστοιχα

Στην Βαρκελώνη ο διοικητής του ΕΟΚΑΝ επισκέφθηκε το καταλανικό Εργαστήριο Ελέγχου Ντόπινγκ της Βαρκελώνης και είχε συνάντηση εργασίας με την διευθύντρια Δρ. Ρόζα Βεντούρα Αλεμάρυ καθώς και στελέχη του εργαστηρίου.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε το Βιολογικό Διαβατήριο των Αθλητών και πιο συγκεκριμένα το Ενδοκρινολογικό Μοντέλο. Στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΕΟΚΑΝ με το Εργαστήριο Ελέγχου Ντόπινγκ της Βαρκελώνης, ο Εθνικός Οργανισμός θα ξεκινήσει πιλοτικά να συλλέγει δείγματα από αθλητές για το Ενδοκρινολογικό προφίλ τους καθώς και θα εντάξει στο πρόγραμμα των ελέγχων τη συλλογή δειγμάτων ξηρής κηλίδας αίματος.

Στο Λονδίνο πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της συμβουλευτικής ομάδας του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Επιστήμη και τις Πολιτικές αντιντόπινγκ. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο διοικητής του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ) ιατροδικαστής Δρ. Γρηγόρης Λέων συνοδευόμενος από το στέλεχος εκπαίδευσης του Οργανισμού Χρήστο Παπούλια.

Στο επίκεντρο της ατζέντας του Συμβουλίου τέθηκαν ο κατάλογος απαγορευμένων ουσιών και οι διαδικασίες αναθεώρησης του ενώ πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις εργασίας ανάμεσα στους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών οργανισμών αντιντόπινγκ.

«Με υψηλή επιστημονική γνώση και επενδύοντας στην εκπαίδευση και στην πρόληψη ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ, υπηρετεί με μέγιστη διεθνή αναγνώριση την αποστολή του για ένα καθαρό αθλητισμό. Τα νέα εργαλεία ελέγχων, όπως η συλλογή δειγμάτων ξηρής κηλίδας αίματος και το ενδοκρινολογικό μοντέλο, μας καθιστούν πρωτοπόρους στην εφαρμογή τους και ενισχύουν την μάχη που δίνουμε για την καταπολέμηση της μάστιγας του ντόπινγκ», δήλωσε ο Διοικητής του ΕΟΚΑΝ ιατροδικαστής δρ. Γρηγόρης Λέων.

Ειδήσεις σήμερα:

Γαλλία: Ποιος είναι ο ιστορικός καθεδρικός ναός της Ρουέν όπου ξέσπασε φωτιά - Δείτε βίντεο

Καταδίωξη στον Κηφισό: Συνελήφθησαν δύο οδηγοί που έκαναν κόντρες, δείτε βίντεο

Σχολεία: Τι είναι το «πολλαπλό βιβλίο» που προανήγγειλε ο Πιερρακάκης - Στόχος η απομάκρυνση από την «παπαγαλία»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr