Legends 2004 - UEFA All Stars 1-2: Ήττα της Εθνικής του Ρεχάγκελ στη γιορτή για τα 20 χρόνια από το έπος της Πορτογαλίας - Δείτε τα γκολ

Το «έπος της Πορτογαλίας»... ζωντάνεψε στο Έσεν της Γερμανίας, σε μια βραδιά αστέρων και μύθων - Φιλική ήττα για τους Legends 2004 κόντρα στους UEFA All Stars, με σκόρερ τους Γιαννακόπουλο, Φίγκο και Λουίς Γκαρσία

Το ημερολόγιο έγραφε 4 Ιουλίου 2004 όταν στο Ντα Λουζ της Λισαβόνας τα παλικάρια του Ότο Ρεχάγκελ πέτυχαν τον μεγαλύτερο θρίαμβο του ελληνικού αθλητισμού. Επικράτησαν της οικοδέσποινας Πορτογαλίας με 1-0 και κατέκτησαν το Euro 2004. Ένας πραγματικά ανεπανάληπτος θρίαμβος...



Μετά από 20 χρόνια από το έπος τη Πορτογαλίας, στο Έσεν, στην πόλι του σπουδαίου Γερμανού τεχνικού, οι παίκτες αυτοί που έβγαλαν όλους τους Έλληνες στους δρόμους γιόρτασαν αυτή την μοναδική στιγμή με ένα φιλικό απέναντι στους UEFA All Stars. Η Εθνική μας ηττήθηκε με 2-1, αλλά πραγματικά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Σημασία είναι πως είδαμε και πάλι αυτούς τους παίκτες που έκαναν έναν τεράστιο άθλο, μαζί με τον προπονητή που τους οδήγησε σε αυτό.



Οι Καραγκούνης, Κατσουράνης, Ζαγοράκης και τα άλλα παιδιά, βρέθηκαν απέναντι σε παίκτες μύθους όπως ο Φίγκο, ο Μακελελέ, ο Ματεράτσι, ο Ντεσαγί και πολλούς ακόμα, σε ένα παιχνίδι γεμάτο συγκίνηση. Ένα παιχνίδι αναμνήσεων, καθώς αυτή η παρέα βρέθηκε και πάλι μαζί, αυτή την φορά υπό την σκέπη της UEFA.

Ο Γερμανός προπονητής, ο δικός μας μας Όθωνας που αποθεώθηκε όπως του άξιζε κατά την παρουσίαση των ομάδων, ξεκίνησε με τους Νικοπολίδη, Φύσσα, Καψή, Δέλλα, Σεϊταρίδη, Νταμπίζα, Ζαγοράκη, Γιαννακόπουλο, Κατσουράνη, Καραγκούνη, Χαριστέα. Όσον αφορά τους All Stars ξεκίνησαν οι Τζέιμς, Σιλβέστερ, Ματεράτσι, Κάμπελ, Κιν, Μακελελέ, Εσιέν, Ζέεντορφ, Σανιά, Φίγκο, Κλάιφερτ.

Μαγικό γκολ του Κατσουράνη που ακυρώνεται ως οφσάιντ
Η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε πιο δυνατά και στο 14' βρέθηκε μια ανάσα από το να σκοράρει. Για την ακρίβεια σκόραρε με φοβερό ανάποδο ψαλίδι του Κατσουράνη, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ένα γκολ που όπως είπε και ο Γκούμας μιλώντας στην Cosmote TV, δεν το ακυρώνεις...



Εξαιρετική ασίστ του Καραγκούνη και 1-0 ο Γιαννακόπουλος
Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι Legends κατάφεραν να σκοράρουν. Ο Γιώργος Καραγκούνης έβγαλε μια εξαιρετική μπαλιά στον Γιαννακόπουλο που με πλασέ νίκησε τον Τζέιμς κάνοντας το 1-0.



Από εκείνο το σημείο και ως το τέλος του πρώτου μέρους η Εθνική μας βρέθηκε κοντά και σε δεύτερο γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε με μεγαλύτερη ευκαιρία να είναι με τον Χαριστέα που νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Τζέιμς.



Ο Νικοπολίδης κατέβασε τα ρολά και κράτησε το μηδέν
Όσο φτάναμε στο τέλος του ημιχρόνου οι All Stars ανέβαζαν την απόδοσή τους και ειδικά ο Φίγκο που έδειχνε σαν να το πήρε προσωπικά, αλλά ο Αντώνης Νικοπολίδης θύμισε τον τερματοφύλακα των γηπέδων της Πορτογαλίας και με συνεχόμενες επεμβάσεις κράτησε το μηδέν με το 1-0 να είναι και το σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.



Καλύτεροι οι Al Stars στο δεύτερο πέτυχαν δύο γκολ
Στο δεύτερο ημίχρονο με την κούραση να κάνει την εμφάνισή της οι All Stars ανέβασαν την απόδοσή τους και στο 53' κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Συγκεκριμένα άλλαξαν ωραία την μπάλα που έφτασε στον αμαρκάριστο Φίγκο που προ κενής εστίας σκόραρε και το πανηγύρισε λίγο πιο έντονα, σαν να είχε απωθημένο την Εθνική που του στέρησε ένα Euro και μάλιστα μέσα στην χώρα του.



Η πίεση των All Stars συνεχίστηκε και στο 71' έγινε το 1-2. Ο Φίγκο από σκόρερ έγινε πασέρ, έδωσε ωραία στον Λουίς Γκαρσία που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κατεργιαννάκη διαμορφώνοντας το τελικό 1-2. Οι All Stars κράτησαν το σκορ ως το τέλος, σε ένα παιχνίδι που σημασία δεν είχε η νίκη αλλά η τιμή που πρέπει να έχουν οι θριαμβευτές τη Πορτογαλίας.



Τα ρόστερ των δύο ομάδων
Επειδή σημασία σε ένα τέτοιο παιχνίδι δεν έχει ποιοι έπαιξαν και πόσο, τα ρόστερ των δύο ομάδων έχουν ως εξής:

Legends 2004: Αντώνης Νικοπολίδης, Κώστας Χαλκιάς, Φάνης Κατεργιαννάκης, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Στέλιος Βενετίδης, Νίκος Νταμπίζας, Τραϊανός Δέλλας, Τάκης Φύσσας, Γιάννης Γκούμας, Μιχάλης Καψής, Άγγελος Μπασινάς, Θοδωρής Ζαγοράκης, Κώστας Κατσουράνης, Παντελής Καφές, Γιώργος Καραγκούνης, Βασίλης Λάκης, Γιώργος Γεωργιάδης, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Βασίλης Τσιάρτας, Άγγελςο Χαριστέας, Ντέμης Νικολαΐδης, Ζήσης Βρύζας και Δημήτρης Παπαδόπουλος.

UEFA All Stars: Ντέιβιντ Τζέιμς, Γενς Λέμαν, Μπακαρί Σανιά, Ρίο Φέρντιναντ, Γουίλιαμ Γκαλάς, Κλοντ Μακελελέ, Γκαΐθκα Μεντιέτα, Λουίς Φίγκο, Σολ Κάμπελ, Μαρσέλ Ντεσαγί, Πέδρο Παουλέτα, Κλάρενς Ζέεντορφ, Ρόμπι Κιν, Κριστιάν Καρεμπέ, Φερνάντο Γιορέντε, Μίκαελ Σιλβέστρ, Μάρκο Ματεράτσι, Μίκαελ Εσιέν, Λουίς Γκαρθία και Πάτρικ Κλάιφερτ.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Γαλλία: Ποιος είναι ο ιστορικός καθεδρικός ναός της Ρουέν όπου ξέσπασε φωτιά - Δείτε βίντεο

Καταδίωξη στον Κηφισό: Συνελήφθησαν δύο οδηγοί που έκαναν κόντρες, δείτε βίντεο

Σχολεία: Τι είναι το «πολλαπλό βιβλίο» που προανήγγειλε ο Πιερρακάκης - Στόχος η απομάκρυνση από την «παπαγαλία»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr