Euro 2024: Ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο χειρότερος επιθετικός της διοργάνωσης

Η Γαλλία απέτυχε να βρεθεί στον τελικό του Euro 2024 και ο Κιλιάν Εμπαπέ σίγουρα δεν μπόρεσε να αντέξει το «βάρος» του ηγέτη των «Τρικολόρ»

Η Γαλλία είναι ήδη σπίτι. Ήταν το μεγάλο φαβορί (στα χαρτιά) για να κατακτήσει το Euro 2024. Είχε στηρίξει πολλά στον Εμπαπέ.

Η Ισπανία που θα τον υποδεχθεί σε λίγες μέρες ως παίκτη της Ρεάλ του ύψωσε στοπ. Για την ώρα τα ακούει ο Ντιντιέ Ντεσάν, αλλά οι φωνές κόντρα στο νέο άσο της πρωταθλήτριας Ευρώπης πολλαπλασιάζονται στη Γαλλία. Ο νεαρός άσος απέτυχε. Ηταν το χειρότερο τουρνουά του. Εχει δικαιολογία τον τραυματισμό. Το κάταγμα του ρινικού διαφράγματος μετά από σύγκρουση με τον ώμο του Αυστριακού Κέβιν Ντάνσο τον ταλαιπώρησε. Η μάσκα τον εμπόδισε σε όλη τη διάρκεια της τελικής φάσης. Εφίδρωση, κακή οπτική του γηπέδου, πόνος και καμία άνεση τρέχοντας στο χορτάρι. Για το λόγο αυτό, κόντρα στην Ισπανία αποφάσισε να την αποσύρει και, ακόμα κι έτσι, η απόδοσή του δεν βελτιώθηκε. Στον ημιτελικό, ο Εμπαπέ έδωσε ασίστ και σούταρε μόνο μία φορά στην εστία, σε ένα σουτ που δεν βρήκε στόχο. Κατάφερε μόνο μία ντρίμπλα, κέρδισε μόνο μία μονομαχία από τις έξι που έδωσε και έχασε την μπάλα οκτώ φορές. Ο κόσμος δεν τον δικαιολογεί. Ελάχιστα συμμετοχικός, βαρετός, χωρίς λάμψη και χωρίς να δίνει την αίσθηση του διαρκούς κινδύνου, ο Εμπαπέ ουσιαστικά ψηφίστηκε από όλους ως ο χειρότερος επιθετικός του Euro.

Tα δεδομένα μιλούν ξεκάθαρα: είναι ο παίκτης που έχει σουτάρει στο τέρμα τις περισσότερες φορές στο Euro 2024, με 23 σουτ. Μόνο ένα βρήκε εστία. Επίσης ήταν αυτός που έχει αγγίξει τις περισσότερες φορές την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, με 34 αγγίγματα. Ταυτόχρονα, δέκα περισσότεροι παίκτες από αυτόν από τη δική του ομάδα είχαν μεγαλύτερη ακρίβεια πάσες από αυτόν, με 87,6%. Καμία συμμετοχή για το προβλεπόμενο βάρος της φανέλας του.

Όμως το γεγονός που πραγματικά τον αναδεικνύει ως τον χειρότερο είναι το εξής: από τους ποδοσφαιριστές που έχουν πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ στη διοργάνωση, ο Εμπαπέ είναι ο επιθετικός με τη χειρότερη αποτελεσματικότητα σε ολόκληρο το Euro. Το μοναδικό του γκολ ήταν από τα έντεκα μέτρα. Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα: Ο Γάλλος άσος έκανε ένα από τα χειρότερα τουρνουά της καριέρας του μόλις υπέγραψε στη Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στη συμβολή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, πριν από δύο χρόνια, για να δείτε τη διαφορά. Εκεί, η Γαλλία ήταν δευτεραθλήτρια, χάρη σε μεγάλο βαθμό σε αυτόν που σημείωσε 8 γκολ σε 7 αγώνες.

Αναγνώρισε την αποτυχία του

«Στο τέλος, στο ποδόσφαιρο, αν δεν σκοράρεις όταν έχεις ευκαιρίες και δεν βάζεις γκολ, πας σπίτι. Δεν ξέρω αν χάσαμε πολλά, αλλά τελικά ήταν αρκετά για να μην φτάσουμε στον τελικό. Το τουρνουά μου ήταν αποτυχία». Τώρα, γνωρίζει ότι την επόμενη Τρίτη θα παρουσιαστεί ως νέος παίκτης των «μπλάνκος». Ήρθε η ώρα να ξεκινήσει μια νέα αθλητική ζωή. Θα πρέπει να πάρει και μια προσωπική ρεβάνς για τα όσα δεν έκανε στη Γερμανία. Στη Ρεάλ μετράνε μόνο τα γκολ και τα τρόπαια…

Πηγή: gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Το κύκλωμα των εκβιαστών επιστράτευε άστεγους για να καταγγέλλουν καταστηματάρχες - Στη φυλακή η Νάνσυ

Εγκλήματα που συγκλόνισαν: Το φονικό ζευγάρι και η τραγική ιστορία πίσω από την «Αναπαράσταση» του Αγγελόπουλου

Φρικτός θάνατος για 19χρονη στη Ρουμανία από επίθεση αρκούδας - Ούρλιαζε στους διασώστες «με πλησιάζει, με πλησιάζει»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr