Πρώτη σε τίτλους EURO η Ισπανία, αρνητικό ρεκόρ για την Αγγλία

Πρώτη σε τίτλους EURO η Ισπανία, αρνητικό ρεκόρ για την Αγγλία

Μετά το 1964, 2008 και 2012, η «Ρόχα» κατέκτησε το Ευρωπαϊκο πρωτάθλημα και το 2024 - Τα Τρία Λιοντάρια έγιναν η πρώτη εθνική ομάδα που χάνει σε δύο συνεχόμενους τελικούς

MixCollage-15-Jul-2024-12-32-AM-2783
Για 4η φορά στην Ιστορία της και πρώτη μετά από 12 χρόνια η Ισπανία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης! Μετά το 1964, 2008 και 2012, η «Ρόχα» του Λουίς ντε Λα Φουέντε, επικράτησε με 2-1 της Αγγλίας στο μεγάλο τελικό του EURO 2024, που διεξήχθη στο «Ολυμπιακό Στάδιο» του Βερολίνου, επιβεβαιώνοντας για 7η φορά στη διάρκεια της διοργάνωσης ότι ήταν η κορυφαία ομάδα του 17ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2pkr0oybamx)


Ο 4ος ευρωπαϊκός τίτλος καθιστά την Ισπανία την πρώτη εθνική ομάδα που καταφέρνει κάτι τέτοιο στη Γηραιά ήπειρο, στην 5η της παρουσία σε τελικό, μετά από εκείνον του 1984, όταν είχε ηττηθεί από την «οικοδέσποινα», Γαλλία, με 2-0! Η Αγγλία, όπως και πριν από τρία χρόνια στο Γουέμπλεϊ δεν κατάφερε να πάρει το πρώτο της Ευρωπαϊκό τρόπαιο, στη δεύτερη συνεχόμενη παρουσία της στον μεγάλο τελικό του τουρνουά και έτσι έμεινε μακριά από τους τίτλους για ακόμη μία διοργάνωση μετά το 1966.

Κλείσιμο
Παρότι ο Πάλμερ ισοφάρισε το γκολ του Γουίλιαμς στο 73', οι «ρόχας» βρήκαν το γκολ της νίκης χάρη στον Ογιαρθάμπαλ στο 87'.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2phi6jtn2dt)


Το γεγονός πως οι Άγγλοι έχασαν σε δύο συνεχόμενους τελικούς, αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του EURO καθώς έγινε η πρώτη χώρα που το κάνει αυτό.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2phi6jtn2dt)




Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ερωτήματα για το πώς κατάφερε ο δράστης να πλησιάσει στα 150 μέτρα περίπου - Ξαφνιάστηκε μέχρι και ο εισαγγελέας

Ψυχικό: Βρέθηκαν τρία μικρά, χαριτωμένα Λαμπραντοράκια και ψάχνουν σπίτι - Δείτε βίντεο

Κέιτ Μίντλετον: Αποθεώθηκε και κατά την απονομή της κούπας του Wimbledon - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης