Copa America: Η Αργεντινή έκανε το back to back με γκολ στο 112

Η Αργεντινή αναγκάστηκε να παίξει για σχεδόν μια ώρα χώρις τον τραυματισμένο Λιονέλ Μέσι, όμως με ήρωα τον Λαουτάρο Μαρτίνες «λύγισε» την Κολομβία στην παράταση

Αυτή τη φορά δεν ήταν ο καλύτερος παίκτης του τουρνουά, αυτή τη φορά δεν όρισε τη μοίρα της χώρας του - σχεδόν - μόνος του... Όμως αυτό δεν είχε καμία σημασία για την Αργεντινή! Ο Λιονέλ Μέσι, που αναγκάστηκε να παρακολουθήσει από τον πάγκο και με δάκρυα στα μάτια 54 λεπτά παιχνιδιού, είδε τους πιστούς του συμπαίκτες να... λυσσάνε σαν σκυλιά για να τού χαρίσουν το back to back στα Copa America (Το 16ο συνολικά, με το οποίο έγινε η πολυνίκης του θεσμού).

Σε έναν απίστευτα επεισοδιακό τελικό, που άρχισε με μια ώρα και ένα τέταρτο καθυστέρηση εξαιτίας σοβαρών επεισοδίων, η ομάδα του Σκαλόνι αποδείχθηκε πιο σκληρή και με ήρωα τον σκόρερ Λαουτάρο Μαρτίνες στο 112' επικράτησε της Κολομβίας και διατήρησε τα σκήπτρα της στη Λατινική Αμερική, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στην κορυφή τριών σερί μεγάλων διοργανώσεων!



Αργεντινή - Κολομβία: Αλληλοεξουδετέρωση και... παράταση

Οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και χάρισαν ένα ιδιαίτερα δραστήριο πρώτο 15λεπτο. Ο Άλβαρες στα 40 δευτερόλεπτα απείλησε με σουτ μέσα από την περιοχή και στο 7' ο Κόρδοβα «απάντησε», στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι από καλή θέση.



Η Αλμπισελέστε πάντως, σταδιακά απορρόφησε την πίεση της Κολομβίας και «πάγωσε» τον ρυθμό κυκλοφορώντας την μπάλα. Στο 20' άγγιξε ξανά το γκολ μετά από ωραίο συνδυασμό, όμως το πλασέ του Μέσι μέσα στην περιοχή, κόντραρε πάνω στον Άλβαρες. Δεκατρία λεπτά μετά, η Κολομβία έγινε ξανά επικίνδυνη, με τον Μαρτίνες να υποχρεώνεται σε δύσκολη επέμβαση στο μακρινό σουτ του Λέρμα.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ιδιαίτερα και οι δύο ομάδες απείλησαν ελάχιστα. Στο 48' το σουτ του Αρίας πέρασε άουτ, ενώ δέκα λεπτά μετά η προσπάθεια του Ντι Μαρία κατέληξε στην αγκαλιά του Βάργκας. Φυσικά ο ρυθμός δεν βοηθήθηκε από τον τραυματισμό του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 66', αποχωρώντας με δάκρυα στα μάτια και γνωρίζοντας την αποθέωση από τους συμπατριώτες του.

Σταδιακά, η Αλμπισελέστε επιχείρησε να ανεβάσει την πίεσή της και να βρει το γκολ της νίκης πριν τη λήξη του ματς όμως στο 88' η κεφαλιά του Γκονσάλες πέρασε άουτ και στις καθυστερήσεις ο εξτρέμ της Φιορεντίνα αστόχησε από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή.

«Λυτρωτής» Λαουτάρο Μαρτίνες, στα ουράνια η Αργεντινή

Η Αργεντινή μπήκε με την ίδια ορμή και στην παράταση, με τον Γκονσάλες να σπαταλά μια ακόμα τεράστια ευκαιρία από την καρδιά της περιοχής στο 95΄. Ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει εκείνος πάντως, το έκανε ο Λαουτάρο Μαρτίνες, που πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 96'. Τη στιγμή μάλιστα που όλα... έδειχναν παράταση.



Ο Λο Σέλσο βρήκε τον φορ της Ίντερ με εξαιρετική μονοκόμματη μεταβίβαση κι εκείνος στη μοναδική ευκαιρία που τού δόθηκε εκτέλεσε από την περιοχή τον Βάργκας για να χαρίσει το νέο στέμμα στην Αλμπισελέστε και να δώσει το έναυσμα έξαλλων πανηγυρισμών σε εκατομμύρια συμπατριώτες του, εξασφαλίζοντας μάλιστα με πέντε γκολ και το Χρυσό Παπούτσι της διοργάνωσης.



Πηγή: gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Το βίαιο παρελθόν του 43χρονου: Λίγες μέρες πριν σκοτώσει την Αρετή, την ξυλοκόπησε σε παραλία της Αμφιλοχίας

Ο αδελφός του Μίχαελ Σουμάχερ, Ραλφ, ανακοίνωσε ότι είναι γκέι με φωτογραφία με τον σύντροφό του

Η Μπιάνκα Σενσόρι ξαναχτύπησε: Βγήκε για βόλτα στο Λος Άντζελες με ένα μικροσκοπικό μπικίνι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr