Παρίσι: Σε εγρήγορση οι Γάλλοι, έχουν αποκλείσει ήδη 3.570 άτομα από τους Ολυμπιακοί Αγώνες

Ο εξονυχιστικός έλεγχος κάθε αίτησης έχει οδηγήσει σε εκατοντάδες αποκλεισμούς ατόμων από τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού καθώς κρίθηκαν ότι μπορούν να αποτελέσουν απειλή για την ασφάλεια των διοργανώσεων και όσων παραβρεθούν σε αυτές

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται εδώ και αρκετές εβδομάδες οι αρχές ασφαλείας της Γαλλίας καθώς μας χωρίζουν λιγότερο από δύο εβδομάδες για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Όπως έγινε γνωστό οι υπεύθυνοι ασφαλείας των Αγώνων έχουν αρνηθεί τη χορήγηση διαπίστευσεων, προσκλήσεων ή εισιτηριών σε 3.570 άτομα που είχαν υποβάλλει σχετικές αιτήσεις.

Από την απόρρητη λίστα της κρατικής ασφάλειας προέκυψαν 150 άτομα που κόπηκαν για σχέσεις με την άκρα δεξιά, την άκρα αριστερά ή το ριζοσπαστικό ισλάμ.

Στις αρχές Απριλίου, 800 άτομα που υπέβαλαν αίτηση για εθελοντισμό στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες απορρίφθηκαν, συμπεριλαμβανομένων 15 που καταγράφηκαν ως πιθανές απειλές.

Χίλιοι ιδιώτες πράκτορες απορρίφθηκαν επίσης, συμπεριλαμβανομένων 102 με ποινικό μητρώο. Τον περασμένο Ιανουάριο, το Παρίσι 2024 είπε επίσης «όχι» σε 13 άτομα, με εγκληματικό υπόβαθρο, που επιλέχθηκαν ως λαμπαδηδρόμοι, μερικά από τα οποία συνδέονται με διακίνηση ναρκωτικών, ενώ υπήρχε ένας ύποπτος για συμμετοχή σε εξτρεμιστική ισλαμιστική ομάδα.

Από κει και πέρα σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων αθλητών, προπονητών, δημοσιογράφων, εθελοντών, ιδιωτικών φρουρών ασφαλείας, καθώς και κάτοικοι της περιοχής που θα εμπλακούν στην τελετή έναρξης, θα συμμετάσχουν με οποιονδήποτε τρόπο στους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες και για τον λόγο αυτόν θα υπόκεινται σε ελέγχους ασφαλείας και θα χρειαστούν έναν κωδικό QR για να μετακινηθούν σε ορισμένες περιοχές.

Πηγή:Sportsfeed.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Φλωρίδης για σκευωρία Novartis: Στην ελληνική νομοθεσία απαγορεύεται ρητά χρηματική αμοιβή για τον προστατευόμενο μάρτυρα

Νεκρός 23χρονος ΑΜΕΑ από θερμοπληξία στην Εύβοια – Συνέλαβαν τους γονείς του


Από τον Λίνκολν στον Τραμπ: Οι Αμερικανοί πρόεδροι και υποψήφιοι που έγιναν στόχοι δολοφονίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr