Χρυσή Μπάλα: Βινίσιους, Μπέλινγκχαμ και Ρόδρι τα φαβορί στην κούρσα για το βραβείο

Οι παίκτες της Ρεάλ ήταν καταλυτικοί στην κατάκτηση της La Liga και του Champions League, ενώ ο μέσος της Σίτι εκτός από την Premier League αναδείχθηκε MVP του EURO με την Ισπανία

Η σεζόν 2023/2024 έφτασε κι επίσημα στο τέλος της μετά και το φινάλε του EURO 2024, με την Ισπανία να σηκώνει το τρόπαιο στον ουρανό του Βερολίνου.

Μέσα σε μια χρονιά γεμάτη μπάλα άλλοι απογοήτευσαν κι άλλοι ξεχώρισαν, ορισμένοι μάλιστα σε τέτοιο βαθμό ώστε να ηγούνται των υπολοίπων για την κατάκτηση του πιο διακεκριμένου ατομικού βραβείου.

Ο λόγος φυσικά για τη Χρυσή Μπάλα, με τη «L' Equipe» να γνωστοποιεί τα τρία φαβορί που οδηγούν την κούρσα. Πρόκειται για τους δυο αστέρες της Ρεάλ, Βινίσιους Ζούνιορ και Τζουντ Μπέλινγκχαμ, αλλά και τον μετρονόμο της Μάντσεστερ Σίτι, Ρόδρι.



Οι πρώτοι δυο ήταν καταλυτικοί στην πορεία της Ρεάλ προς την κατάκτηση της La Liga αλλά κι ενός ακόμα Champions League σε μια εντυπωσιακή σεζόν, ενώ ο τελευταίος κατέκτησε ακόμα μια Premier League προτού προσθέσει στο παλμαρέ και το EURO με την Ισπανία ως ο κορυφαίος παίκτης του τουρνουά.

Σε επίπεδο αριθμών ο Βινίσιους ολοκλήρωσε την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του με 24 γκολ και 11 ασίστ σε 39 ματς με τη φανέλα της Ρεάλ, ενώ ο Μπέλινγκχαμ σημείωσε 23 γκολ και 13 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Αμφότεροι σε Copa America και EURO αντίστοιχα πέτυχαν από δυο γκολ, δίχως ωστόσο να κατακτήσουν το τρόπαιο.

Αυτό δηλαδή που κατάφερε ο Ρόδρι, ο οποίος λόγω διαφορετικού ρόλου δεν έχει παρόμοιους αριθμούς (9 γκολ και 14 ασίστ με Σίτι), αλλά αποτέλεσε τον μετρονόμο της Μάντσεστερ Σίτι και της Ισπανίας τη φετινή περίοδο.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr