Παραιτήθηκε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ από την Εθνική Αγγλίας

Παραιτήθηκε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ από την Εθνική Αγγλίας

Αποχωρεί μετά από πορεία οκτώ ετών και 102 αγώνων με τα «Τρία Λιοντάρια» - Ηττήθηκε σε δύο συναπτούς τελικούς Euro και δέχθηκε σφοδρή κριτική για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του

southgate
Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ παραιτήθηκε από την θέση του προπονητή της Εθνικής Αγγλίας μετά από 8 χρόνια και 102 αγώνες στον πάγκο των «Τριών Λιονταριών». Παρότι η FA είχε αποφασίσει να του προτείνει νέο συμβόλαιο, ο ίδιος ο Σάουθγκεϊτ δεν θέλησε να συνεχίσει στον πάγκο της εθνικής του ομάδας και επέλεξε να αρνηθεί τη νέα πρόταση. Η ήττα από την Ισπανία στον τελικό του EURO 2024 ήταν και η τελευταία αναμέτρηση της Αγγλίας με τον Σάουθγκεϊτ στον πάγκο.

Συνολικά ο Άγγλος τεχνικός καθοδήγησε την εθνική ομάδα των «τριών λιονταριών» σε 102 αναμετρήσεις με απολογισμό 64 νίκες, 20 ισοπαλίες και 18 ήττες.

Με τον Σάουθγκεϊτ στο τιμόνι τα τρία λιοντάρια πορεύθηκαν για οκτώ χρόνια, έχοντας δύο διαδοχικές συμμετοχές σε τελικούς Euro. Στο παρελθόν δεν είχαν καταφέρει ποτέ να φτάσουν μέχρι τον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Στο Μουντιάλ του 2018 η Αγγλία έφτασε μέχρι τα ημιτελικά (ήττα από την Κροατία), ενώ το 2022 έφτασαν μέχρι και τα προημιτελικά (ήττα από τη Γαλλία).



Κλείσιμο


Πιθανοί αντικαταστάτες του αυτή την στιγμή είναι οι Έντι Χάουϊ, Μαουρίσιο Ποτσετίνο, Γκρέιαμ Πότερ αλλά και ο νυν προπονητής της Κ21 της Αγγλίας, Λι Κάρσλεϊ.

Το αποχαιρετηστήριο μήνυμα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ:

«Ως περήφανος Άγγλος, ήταν τιμή μου να παίζω για την Αγγλία και να είμαι ο προπονητής της Αγγλίας. Αυτό σήμαινε τα πάντα για μένα και τα έδωσα όλα.

Αλλά ήρθε η ώρα για αλλαγή και για ένα νέο κεφάλαιο. Ο τελικός της Κυριακής στο Βερολίνο εναντίον της Ισπανίας ήταν ο τελευταίος μου αγώνας ως προπονητής της Αγγλίας.

Μπήκα στην FA το 2011, αποφασισμένος να βελτιώσω το αγγλικό ποδόσφαιρο. Σε αυτό το διάστημα, συμπεριλαμβανομένων οκτώ ετών ως προπονητής της Αγγλίας ανδρών, υποστηρίχθηκα από μερικούς λαμπρούς ανθρώπους που τους ευχαριστώ θερμά.


Δεν θα μπορούσα να έχω κανέναν καλύτερο δίπλα μου από τον Steve Holland. Είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους προπονητές της γενιάς του, και υπήρξε τεράστιος.

Είχα το προνόμιο να καθοδηγήσω μια μεγάλη ομάδα παικτών σε 102 αγώνες. Κάθε ένας από αυτούς ήταν περήφανος που φορούσε τα τρία λιοντάρια στη φανέλα του και ήταν τιμή για τη χώρα του με πολλούς τρόπους.

Η ομάδα που πήγαμε στη Γερμανία είναι γεμάτη συναρπαστικά νεαρά ταλέντα και μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο που όλοι ονειρευόμαστε. Είμαι πολύ περήφανος γι' αυτούς και ελπίζω να στηρίξουμε τους παίκτες και την ομάδα στο St. George's Park και την FA που προσπαθούν καθημερινά να βελτιώσουν το αγγλικό ποδόσφαιρο και να κατανοήσουν τη δύναμη που έχει το ποδόσφαιρο για να οδηγήσει σε θετικές αλλαγές.


Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλω στο προσωπικό των backroom που παρείχε στους παίκτες και σε μένα αμέριστη υποστήριξη τα τελευταία οκτώ χρόνια. Η σκληρή δουλειά και η αφοσίωσή τους με ενέπνεαν καθημερινά και τους είμαι ευγνώμων - η λαμπρή «ομάδα πίσω από την ομάδα».

Έχουμε τους καλύτερους οπαδούς στον κόσμο και η υποστήριξή τους σημαίνει τα πάντα για μένα. Είμαι οπαδός της Αγγλίας και πάντα θα είμαι.

Ανυπομονώ να παρακολουθώ και να γιορτάζω καθώς οι παίκτες συνεχίζουν να δημιουργούν περισσότερες ξεχωριστές αναμνήσεις και να συνδέουν και να εμπνέουν το έθνος, όπως ξέρουμε ότι μπορούν.

Σας ευχαριστώ, Αγγλία, για όλα»


Ειδήσεις σήμερα:

Δεν έγινε τίποτα, περνάμε καλά, λέει ο στιχουρχός Ανδρέας Κομπόσης για το επεισόδιο με τη Φαίη Ζαφειράκου στην Κάρυστο

Βίντεο ντοκουμέντα από την δράση της συμμορίας που μετείχαν οπαδοί - Έβαζαν φωτιά και έσπαγαν καταστήματα για εκβιασμούς

Έρχεται παρέμβαση για τις τιμές του ρεύματος – Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης