Με τρομερή ανατροπή η Εθνική μπάσκετ επικράτησε 67-65 του Πουέρτο Ρίκο στην Πυλαία - Βίντεο

Η Ελλάδα παρατάχθηκε κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο με σημαντικές απουσίες και πήρε το προβάδισμα για πρώτη φορά στα 30.3"

Με δεδομένες τις σημαντικές απουσίες (Αντετοκούνμπο, Καλάθης, Λαρεντζάκης) και την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού μετά το τέλος του Προολυμπιακού τουρνουά, το φιλικό με το Πουέρτο Ρίκο στην PAOK Sports Arena ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Βασίλη Σπανούλη να τεστάρει καταστάσεις απέναντι σε έναν αντίπαλο που το μπάσκετ που παίζει δεν ταιριάζει πολύ στην Εθνική.

Η Ελλάδα έμεινε αρκετά χαμηλά στο σκοράρισμα σε σχέση με το Προολυμπιακό λόγω της χαμηλής δημιουργίας και περιφερειακής ευστοχίας όμως είχε εξαιρετικές αμυντικές προσαρμογές στην τέταρτη περίοδο και επικράτησε με 67-65 στο τελευταίο εντός των τειχών τεστ πριν από το εναρκτήριο τζάμπολ των Ολυμπιακών Αγώνων με τον Καναδά (27/7, 22:00).



Το ματς
Η απουσία του Νικ Καλάθη στο πλευρό του Γουόκαπ ήταν εμφανής στον τρόπο λειτουργίας της Εθνικής σε άμυνα κι επίθεση. Το Πουέρτο Ρίκο είχε πολύ καλύτερο ρυθμό από την ελληνική ομάδα που παρατάχθηκε χωρίς δυο βασικά στελέχη της και ήταν έξω από τα... νερά της.



Η εικόνα της Ελλάδας στην πρώτη περίοδο (15-20) δεν ήταν καλή, οι συνεργασίες δεν ήταν επιθυμητές σε άμυνα και επίθεση ενώ οι Πορτορικανοί έδειχναν να είναι μια ταχύτητα πάνω. Αν κάτι έλειψε από την Εθνική στα πρώτα 15 λεπτά ήταν η ένταση στην άμυνα και οι χώροι με την καλή κυκλοφορία στην επίθεση, κάτι που σίγουρα οφείλεται και στις απουσίες των Γιάννη, Καλάθη και Λαρεντζάκη.

Έτσι το Πουέρτο Ρίκο πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 32-36, σουτάροντας 12/16 δίποντα και υποχρεώνοντας την Ελλάδα σε επτά λάθη. Πάντως το δίδυμο των Παπαγιάννη, Μήτογλου κουβάλησε επιθετικά την Εθνική, σημειώνοντας από 10 πόντους έκαστος σε αυτό το διάστημα.



Στα μέσα της τρίτης περιόδου, ο Βασίλης Τολιόπουλος πέρασε στον πάγκο με πρόβλημα στον δεξιό ώμο για την ελληνική ομάδα που αντιμετώπιζε αρκετές δυσκολίες στην επίθεση απέναντι στην οργανωμένη άμυνα των Πορτορικανών. Η Εθνική έβγαλε τον πρώτο πετυχημένο αιφνιδιασμό στο δεύτερο ημίχρονο στις αρχές της τέταρτης περιόδου όμως κάθε φορά που πλησίαζε στο σκορ, το Πουέρτο Ρίκο έβρισκε λύσεις και διατηρούσε το προβάδισμα.

Ο Ρομέρο τελείωσε τη φάση με εντυπωσιακό κάρφωμα για το 59-65 στα 3:30 για το τέλος ενώ οι Λούντζης και Μήτογλου έριξαν τη διαφορά στον πόντο (64-65, 38'). Ο Παπανικολάου έδωσε το πρώτο προβάδισμα στην Εθνική στα 30.3" με δύσκολη προσπάθεια για το 66-65, ο Αλβαράδο αστόχησε μπροστά στον Παπαγιάννη ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 67-65 με 1/2 βολές.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 32-36, 48-58, 67-65.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Εθνική βρέθηκε να χάνει με 10 πόντους στο φινάλε της τρίτης περιόδου ωστόσο έκανε μια σπουδαία ανατροπή στην τελευταία περίοδο και πήρε το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Ντίνος Μήτογλου ηγήθηκε επιθετικά της Εθνικής, γεμίζοντας τη στατιστική του με 18 πόντους (9/15 δίπ.), οκτώ ριμπάουντ, μια ασίστ, ένα κλέψιμο και ένα μπλοκ σε 27:01.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Γιώργος Παπαγιάννης είχε 13 πόντους και επτά ριμπάουντ, ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης πρόσθεσε επτά πόντους και εννιά ριμπάουντ ενώ ο Κώστας Παπανικολάου μέτρησε 10 πόντους, πέντε ριμπάουντ και πέντε ασίστ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Στους 10 πόντους με έξι ριμπάουντ ο Ίσμαελ Ρομέρο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η διαφορά στα ριμπάουντ (41-27) και ότι η Εθνική έφτασε στη νίκη μολονότι έκνε 18 λάθη.

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Η Ρεάλ Μαδρίτης παρουσίασε μ' ένα φαντασμαγορικό σόου τον Κιλιάν Εμπαπέ - Δείτε βίντεο

H τουρκάλα αρχαιολόγος που στρίμωξε τους Βρετανούς στον Δανίκα: «Πήρα προσωπικά την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα»


Ήταν μία παρεξήγηση, το λύσαμε μόνοι μας, είπε η Φαίη Ζαφειράκου για το επεισόδιο με τον Ανδρέα Κομπόση στην Κάρυστο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr