Παίκτης του ΝΒΑ που αποκλείστηκε ισοβίως μετά από σκάνδαλο στοιχηματισμού ζητά ειδική άδεια για να παίξει στην Ελλάδα

Παίκτης του ΝΒΑ που αποκλείστηκε ισοβίως μετά από σκάνδαλο στοιχηματισμού ζητά ειδική άδεια για να παίξει στην Ελλάδα

Ο Προμηθέας Πάτρας συζητά με τον Τζόντεϊ Πόρτερ για να έρθει στην Ελλάδα - «Θα τον προσέχει η οικογένειά του και η ομάδα» λέει ο δικηγόρος του παίκτη σε επιστολή προς τον Εισαγγελέα 

jontay-porter-aristera
Ο πρώην παίκτης των Μέμφις Γκρίζλις και των Τορόντο Ράπτορς, Τζόντεϊ Πόρτερ που έχει ομολογήσει την ενοχή του σε υπόθεση συνδεδεμένη με σκάνδαλο στοιχηματισμού στο ΝΒΑ, αναζητά τρόπους να πάρει άδεια ώστε να παίξει στην Ελλάδα.

Ο 24χρονος άσος και ο δικηγόρος του ζητούν από ομοσπονδιακό δικαστή να τροποποιήσει τους όρους της εγγύησης που του έχει επιβληθεί, ώστε να του επιτρέψει να ταξιδέψει στο εξωτερικό για να παίξει μπάσκετ. Η καταδίκη του που σχετίζεται με την υπόθεση στοιχημάτων, του επέφερε ισόβιο αποκλεισμό από το ΝΒΑ και οδήγησε άλλους τέσσερις άνδρες να αντιμετωπίζουν διώξεις.

Ο δικηγόρος του Πόρτερ, Τζεφ Τζένσον, ζήτησε την Τρίτη από τη δικαστή ΛαΣαν ΝτεΑρσι Χολ να επιτρέψει στον Πόρτερ να ταξιδέψει στην Ελλάδα για να παίξει επαγγελματικό μπάσκετ για τον Προμηθέα Πάτρας στην Basket League.

Στο πλαίσιο της αποφυλάκισής του με εγγύηση 250.000 δολαρίων μετά την παραδοχή της ενοχής του, ο Πόρτερ έπρεπε να παραδώσει το διαβατήριό του, το οποίο ο Τζένσον ζητάει τώρα να του επιστραφεί ως μέρος της τροποποίησης.
Κλείσιμο

Στην επιστολή του, σύμφωνα με την The Post, ζητά επίσης να επιτραπεί στον Πόρτερ να ταξιδεύει στην Ευρώπη και να του επιτραπεί επίσης να διαμένει στην Πάτρα στην Ελλάδα.

Η επιστολή ανέφερε ότι το γραφείο του εισαγγελέα των Ηνωμένων Πολιτειών και ο υπεύθυνος των υπηρεσιών προανάκρισης των Ηνωμένων Πολιτειών δεν είχαν αντιρρήσεις και ότι ο Πόρτερ θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του, ενώ θα βρίσκεται υπό τη στενή επίβλεψη της ελληνικής ομάδας, της μητέρας και της πεθεράς του.

Ο δικηγόρος Τζένσον έγραψε επίσης ότι ο Προμηθέας γνωρίζει την ανάγκη του να ταξιδεύει πίσω στη Νέα Υόρκη για τις δικαστικές υποχρεώσεις και θα ήταν «πολύ διαλλακτική σε ένα προτεινόμενο πρόγραμμα ευελιξίας για να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε υποχρέωση».

Η ιστορική καταδίκη

Ο Τζόντεϊ Πόρτερ ύψους 2μ.11 μπήκε στο στόχαστρο του NBA για ύποπτο στοιχηματισμό και έπειτα από την έρευνα που έγινε αποδείχθηκε ότι όντως είχε συμμετοχή.

«Η έρευνα διαπίστωσε ότι πριν από τον αγώνα των Ράπτορς στις 20 Μαρτίου, ο Πόρτερ αποκάλυψε εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του σε ένα άτομο που γνώριζε ότι στοιχιματίζει στο NBA. Ένα άλλο άτομο με το οποίο ο Πόρτερ συνδέθηκε και ήξερε ότι ήταν επίσης παίκτης στοιχήματος, έβαλε στη συνέχεια ένα στοίχημα ύψους 80.000 δολαρίων για να κερδίσει 1.1 εκατομμύρια δολάρια, στοιχηματίζοντας ότι ο Πόρτερ θα είχε χαμηλότερη απόδοση στο παιχνίδι της 20ης Μαρτίου.

Επιπλέον, από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2024, ενώ ταξίδευε με τη θυγατρική ομάδα των Ράπτορς για αγώνες στην G-League, ο Πόρτερ στοιχημάτισε σε τουλάχιστον 13 παιχνίδια του NBA χρησιμοποιώντας τον διαδικτυακό λογαριασμό στοιχηματισμού ενός συνεργάτη του», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Λίγκας.

Ο πρώην παίκτης των Ράπτορς έγινε ο πρώτος εν ενεργεία παίκτης ή προπονητής που αποβλήθηκε από το ΝΒΑ μετά τον Τζακ Μολίνας το 1954.

Ο Προμηθέας «σωτήρας» του Πόρτερ

Το όλο περιστατικό δυσκόλεψε τον Πόρτερ να βρει δουλειά στο μπάσκετ και ο δικηγόρος του χαρακτήρισε την ευκαιρία την πρόταση από τον Προμηθέα.

«Η προτεινόμενη τροποποίηση στην πονή του θα επιτρέψει στον κ. Πόρτερ να ακολουθήσει μια ευκαιρία να κερδίσει εισόδημα μέσω των πρωταρχικών του δεξιοτήτων. Ο κ. Πόρτερ, και κυρίως ο ατζέντης του, πιστεύουν ότι μια τέτοια ευκαιρία είναι απίθανο να προκύψει ξανά», έγραψε ο Τζένσον.

«Όπως ίσως γνωρίζετε, ο κ. Πόρτερ αποκλείστηκε πρόσφατα από την Εθνική Ένωση Μπάσκετ. Οι πρωταρχικές δεξιότητες του κ. Πόρτερ και τα μέσα βιοπορισμού του περιλαμβάνουν το επαγγελματικό μπάσκετ. Εγκατέλειψε το κολέγιο νωρίς το 2020 για να συμμετάσχει στο ντραφτ του ΝΒΑ και δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει την απόκτηση πιστωτικών μονάδων για την απόκτηση του πτυχίου του. Από τότε που του απαγορεύτηκε η είσοδος στο ΝΒΑ δεν υπήρχαν άλλες διαθέσιμες ευκαιρίες για να συνεχίσει την καριέρα του στο μπάσκετ. Ο κ. Πόρτερ έχει περιορισμένο χρονικό περιθώριο για να κερδίσει εισόδημα μέσω του επαγγελματικού μπάσκετ κατά τη διάρκεια των καλύτερων ετών κέρδους του ως επαγγελματίας αθλητής».


Ειδήσεις σήμερα:

Στα «κόκκινα» η χώρα για 48 ώρες - Πού θα δείξει 43άρια το θερμόμετρο

CNN: Πληροφορίες για ιρανικό σχέδιο δολοφονίας Τραμπ - Δεν συνδέεται με την απόπειρα

Βίντεο: Η στιγμή που ο Κάιλ Γκας εύχεται να μην «αστοχήσουν την επόμενη φορά» αναφερόμενος στην απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης