Μπουνιά Ποντένσε: «Τον είπε Τζάκι Τσαν, δεν ήταν ρατσιστικό», η απάντηση της Κόμο για το συμβάν που προκάλεσε τον Πορτογάλο

Μπουνιά Ποντένσε: «Τον είπε Τζάκι Τσαν, δεν ήταν ρατσιστικό», η απάντηση της Κόμο για το συμβάν που προκάλεσε τον Πορτογάλο

Τίποτα μεμπτό δεν βρήκε η διοίκηση της ιταλικής Κόμο για το περιστατικό στο φιλικό κόντρα στη Γουλβς του Ντάνιελ Ποντένσε, που αποβλήθηκε γιατί γρονθοκόπησε αντίπαλο μετά από φραστική επίθεση στον συμπαίκτη του, Χουάνγκ Χι-Τσαν

Podence-chan
Το απόγευμα της Δευτέρας Γουλβς και Κόμο έδιναν φιλικό στη Μαρμπέγια στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους προετοιμασίας στο οποίο ο Ντάνιελ Ποντένσε αποβλήθηκε για μπουνιά σε αντίπαλο.

Ο λόγος, βάσει της πλευράς της Γουλβς, είναι πως ένας παίκτης της ομάδας του Σεσκ Φάμπρεγας επιτέθηκε ρατσιστικά στον Χουάνγκ Χι-Τσαν. Το θέμα πήρε διάσταση μέσα στις επόμενες ώρες, εξέλιξη που οδήγησε την Κόμο να βγάλει ανακοίνωση στην οποία... νίπτει τας χείρας της.

Αναλυτικά:

«Ο σύλλογός μας δεν ανέχεται τον ρατσισμό και καταδικάζει κάθε μορφή του με, όσο το δυνατόν, τον πιο ισχυρό τρόπο. Μιλήσαμε με τον αμυντικό για να καταλάβουμε τι έχει πει.

Αυτό που μας είπε είναι ότι μιλώντας με ένα συμπαίκτη του ανέφερε, "αγνόησέ τον, νομίζει ότι είναι ο Τζάκι Τσαν.

Μιλώντας μαζί του αναλυτικά, είμαστε πεπεισμένοι ότι ήταν μια αναφορά στο όνομα του παίκτη και στις συνεχείς αναφορές ως "Τσάνι" από τους συμπαίκτες του που ήταν στο γήπεδο.

Απ' όσο ξέρουμε ο παίκτης μας δεν είπε κάτι με υποτιμητικό τρόπο. Είμαστε απογοητευμένοι με την αντίδραση ορισμένων παικτών της Γουλβς που είχε ως αποτέλεσμα να ξεφύγει το πράγμα».

Από την πλευρά του ο συμπαίκτης του Ντάνιελ Ποντένσε, Χουάνγκ Χι-Τσαν, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram:

«Ο ρατσισμός δεν είναι αποδεκτός ούτε στα αθλήματα, ούτε στη ζωή. Μετά το περιστατικό μίλησα με την προπονητική ομάδα και τους συμπαίκτες μου, οι οποίοι μου είπαν αμέσως ότι θα έφευγαν από το γήπεδο εάν το χρειαζόμουν. Στη συνέχεια συνεχώς με ρωτούσαν άμα είμαι καλά. Είμαι πολύ ευγνώμων σε όλους τους. Παρά το συμβάν ήθελα να συνεχίσω και στο τέλος κάναμε αυτό που έπρεπε στο χορτάρι. Ευχαριστώ και όλους εσάς για τα υποστηρικτικά μηνύματα. Καμία ανοχή στον ρατσισμό».

Κλείσιμο
Τέλος σημειώνεται ότι η Γουλβς θέλησε να στραφεί στην UEFA για τιμωρία της Κόμο και του παίκτη, αλλά από την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία αναφέρθηκε ότι το φιλικό δεν ανήκει στη δικαιοδοσία της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης