Στέφανος Τσιτσιπάς: Δυσκολεύτηκε αλλά προκρίθηκε στους «8» στο Γκστάαντ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέκλεισε με 7-6 (6), 6-3 τον Χαμάντ Μετζέντοβιτς στην πρεμιέρα του στο Swiss Open Gstaad 

Με θετικό πρόσημο συνδύασε την επιστροφή του στους αγώνες ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος κέρδισε δύσκολα τον πολύ σκληρό Χαμάντ Μετζέντοβιτς με 7-6 (6), 6-3 και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Swiss Open Gstaad.

Όπως αναμενόταν, ο Χαμάντ Μετζέντοβιτς έβαλε δύσκολα στην πρεμιέρα του Τσιτσιπά στο Gstaad και στην πρώτη τους συνάντηση ever στο tour, με τον νεαρό Σέρβο να κάνει ένα εξαιρετικό 1ο σετ. Πιο καλή του στιγμή για να το κερδίσει, ήταν στο 10ο game, όταν είχε στη διάθεσή του τριπλό set point στο 4-5, 0-40, με τον Στέφανο να καταφέρνει με συνεχόμενους πόντους να βγει από τη δύσκολη θέση αρχικά και τελικά να κρατήσει και το σερβίς του για το 5-5.



Η μάχη συνεχίστηκε και στο tie-break, όπου ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 3-1, αλλά αργότερα ο Χαμάντ Μετζέντοβιτς ήταν εκείνος που έφτασε πρώτος σε set point, έχοντας και 4η ευκαιρία για να πάρει το σετ, στο 6-5. Ο Έλληνας πρωταθλητής για μια ακόμα φορά ανέτρεψε την κατάσταση, κάνοντας δυο συνεχόμενα mini-break για να δημιουργήσει set point στο δικό του σερβίς και να το αξιοποιήσει, κατακτώντας το tie-break με 8-6.

Μετά απ' αυτό το 70λεπτο σετ, ο Τσιτσιπάς είχε πιο εύκολο έργο στο 2ο, παρότι ήρθε αντιμέτωπος 2 φορές με break point: μια στο 1ο και άλλη μια στο 7ο game (4-2, 30-40). Τα έσβησε και τα δυο και το break που έκανε στο 6ο game για το 4-2 στάθηκε αρκετό για να του δώσει τη νίκη, με τον Έλληνα πρωταθλητή να ολοκληρώνει το ματς με love service game στο 9ο game (6-3), έπειτα από 1 ώρα και 43 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.

Ο Τσιτσιπάς, Νο.1 στο ταμπλό του Gstaad, θα παίξει την Παρασκευή στα προημιτελικά του ελβετικού τουρνουά, ενάντια στον Φάμπιο Φονίνι. 

Πηγή: www.tennisnews.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Κινέζος μεγιστάνας καταδικάστηκε στις ΗΠΑ για απάτη 1 δισ. δολαρίων – Έπαιρνε λεφτά από followers και αγόραζε γιοτ και αυτοκίνητα

Ακριβή μου MyCoast: 220 ευρώ η πρώτη ξαπλώστρα κύμα στην Αττική

Φωτιά σε δασική έκταση στο Σοφικό Κορινθίας - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις, εστάλη 112, δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr