Μπάτζιο για το χαμένο πέναλτι στον τελικό του Μουντιάλ 94: Η ζωή δεν είναι πάντα εύκολη, μην υποχωρείτε ποτέ - Βίντεο

Μπάτζιο για το χαμένο πέναλτι στον τελικό του Μουντιάλ 94: Η ζωή δεν είναι πάντα εύκολη, μην υποχωρείτε ποτέ - Βίντεο

Πριν από 30 χρόνια ο Ρομπέρτο Μπάτζιο έχασε πέναλτι στον τελικό της Ιταλίας με την Βραζιλία και έδωσε το κύπελλο στη Σελεσάο

bazzio
Στις 17 Ιουλίου 1994 στο Rose Bowl της Καλιφόρνια διεξήχθη ο τελικός του Μουντιάλ ποδοσφαίρου, του πρώτου τουρνουά που φιλοξενούσαν οι ΗΠΑ. 

Στον τελικό έφτασαν η Βραζιλία και η Ιταλία. Οι Βραζιλιάνοι είχαν κερδίσει τελευταία φορά την κούπα το 1970 με τον μεγάλο Πελέ στη σύνθεσή τους και οι Ιταλοί το 1982 με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Πάουλο Ρόσι. 

(HD 60fps) Roberto Baggio penalty miss vs Brazil - FIFA World Cup memorable moments


Κλείσιμο
Το παιχνίδι και μετά την παράταση δεν έχει γκολ. Μένει στο 0-0 και τη λύση δίνουν τα πέναλτι. 

Εκεί ο αρχηγός της Βραζιλίας, Κάρλος Ντούνγκα, γράφει το 3-2, και παίρνει φόρα το μεγάλο αστέρι της Εθνικής Ιταλίας, Ρομπέρτο Μπάτζιο, για να εκτελέσει το πέναλτι που θα κρατήσει την ομάδα του στο παιχνίδι του τίτλου. 



Η εκτέλεση του ήταν κακή και η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κλαούντιο Ταφαρέλ. Η Βραζιλία για 4η φορά είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια και το ανάθεμα πέφτει στον Μπάτζιο. 

Baggio, La Storia di una Stella (Capitolo Usa'94)


Όπως δήλωσε τότε ήθελε να αιφνιδιάσει τον Ταφαρέλ που έπεφτε πάντα σε μια γωνία. Ήθελε να το χτυπήσει στο κέντρο και ψηλά και όταν το έχασε παραδέχτηκε ότι δεν είχε κάνει ξανά κάτι τέτοιο. 

Ο "Μικρός Βούδας" θα πει μετά από χρόνια για το χαμένο πέναλτι: «Ως μικρό παιδί είχα ένα όνειρο ότι θα έπαιζα σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στη Βραζιλία. Είμαι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που είναι τυχεροί που έζησαν το όνειρό τους. Υπέφερα, έκλαψα και φοβήθηκα αλλά αυτή η μέρα ήρθε.

Φανταστείτε αυτή την εκπληκτική σκηνή όπου το όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα. Είμαι στο Παγκόσμιο Κύπελλο, σε κάθε παιχνίδι η Ιταλία προχωράει περισσότερο. Από τη φάση των νοκ-άουτ αγώνων και έπειτα δεν σταμάτησα να σκοράρω.

Johnnie Walker HD Commercial - Roberto Baggio

Κάθε φορά που πετύχαινα ένα γκολ σκεφτόμουν τι γινόταν στα σπίτια των Ιταλών που έβλεπαν τα ματς. Τότε πηγαίνουμε στα πέναλτι στον τελικό και χάνω το πέναλτι. Αισθανόμουν ότι πέθαινα μέσα μου και την ίδια στιγμή σκέφτηκα την αντίδρασή που θα είχαν οι συμπατριώτες μου.

Είναι κάτι πολύ δύσκολο και μέχρι τώρα δεν έχω αποδεχτεί αυτό που έχει συμβεί. Ήμουν εγώ που έστειλα το χαρούμενο τέλος στο όνειρό μου στις εξέδρες, ένα όνειρο που την ίδια στιγμή το είχαν όλοι οι Ιταλοί. Ακόμα με στοιχειώνει αυτή η φάση». 

Το χαμένο πέναλτι και ο ίδιος ο Μπάτζιο έγινε σήμα κατατεθέν σε διαφήμιση γνωστής εταιρείας ουίσκι. 


Ο Ρομπέρτο Μπάτζιο τότε ήταν 27 ετών και σήμερα είναι 57. Ανήμερα αυτής της επετείου ο Ιταλός σχολίασε στο Instagram εκείνη την δύσκολη, την πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας του και έγραψε:

«Η ζωή δεν είναι πάντα εύκολη. Αν ήταν, δεν θα αναπτυσσόμασταν ούτε θα προοδεύαμε ως άνθρωποι. Αν πετύχουμε κάτι, μας ζηλεύουν συχνά, αν αποτύχουμε σε κάτι, μας γελοιοποιούν και μας επιτίθενται. Δυστυχώς οι άνθρωποι είναι έτσι.



Απροσδόκητος πόνος και ταλαιπωρία μπορεί να βρεθούν στο μονοπάτι του καθενός. Αλλά ακριβώς όταν αντιμετωπίζετε αυτές τις δοκιμασίες δεν πρέπει να αφήσετε τον εαυτό σας να νικηθεί. Ποτέ μην τα παρατάτε. Μην υποχωρείτε ποτέ». 

Keep Walking...




Ειδήσεις σήμερα:

Πειραιάς: Βίντεο ντοκουμέντο από το μαχαίρωμα της 16χρονης στην 19χρονη έξω από κλαμπ

Λογαριασμοί ρεύματος: 10 ερωτήσεις και απαντήσεις για το ενεργειακό κόστος και τα νέα μέτρα στήριξης των καταναλωτών

Κρήτη: Παππούδες ανοίγουν... βεντέτα με τις viral γιαγιάδες με τη βοήθεια του Μαμαλάκη - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης