Ντεμπούτο στο MLS μόλις στα 14 έτη του - Ο Κέιβαν Σάλιβαν έγινε ο νεότερος παίκτης στις ΗΠΑ - Δείτε βίντεο

Ντεμπούτο στο MLS μόλις στα 14 έτη του - Ο Κέιβαν Σάλιβαν έγινε ο νεότερος παίκτης στις ΗΠΑ - Δείτε βίντεο

Ο πιτσιρικάς ξεπέρασε τον Φρέντι Αντού - Ανήκει εδώ και καιρό στη Μάντσεστερ Σίτι

cavan-sullivan
Ιστορία έγραψε τα ξημερώματα της Πέμπτης ο 14χρονος Κέιβαν Σάλιβαν, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Φιλαντέλφια Γιούνιον κόντρα στη Νιου Ίνγκλντ Ρεβολούσιον και έγινε ο νεότερος παίκτης που αγωνίζεται στο MLS.



Συγκεκριμένα ο 14 ετών και 293 ημερών Σάλιβαν μπήκε στο γήπεδο στο 85ο λεπτό και δεν ξεπέρασε μόνο τους συναθλητές του αλλά και αθλητές άλλων αθλημάτων μιας και εκτός από το MLS έγινε ο νεότερος σε όλες τις επαγγελματικές λίγκες -κατά τη regular season- στο βόρειο τμήμα των ΗΠΑ (MLS, MLB, NBA, NFL, NHL, NWSL).

Το σχετικό ρεκόρ στο MLS κρατούσε μέχρι πρότινος ο Φρέντι Αντού, που είχε ντεμπουτάρει με τη φανέλα των Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς το 2004 σε ηλικία 14 ετών και 307 ημερών. Μάλιστα ο Αντού συνεχάρη τον Σάλιβαν μέσω Twitter.

Κλείσιμο


Ο ύψους 1.70 δημιουργικός χαφ βρίσκεται στον σύλλογο της Φίλι από το 2020-21. Οι Γιούνιον πριν από λίγο καιρό του έδωσαν το μεγαλύτερο συμβόλαιο που έχει πάρει ένας παίκτης που προέρχεται από τις ακαδημίες (homegrown rule), ενώ έχουν ήδη συμφωνήσει με τη Μάντσεστερ Σίτι για την μετακίνησή του στην Αγγλία με το που γίνει 18 ετών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης