ESPN: Στους 100 κορυφαίους αθλητές του 21ου αιώνα ο Αντετοκούνμπο - Στο Νο42 ο Γιάννης, κορυφαίος ο Φελπς, στο Νο3 ο Μέσι

ESPN: Στους 100 κορυφαίους αθλητές του 21ου αιώνα ο Αντετοκούνμπο - Στο Νο42 ο Γιάννης, κορυφαίος ο Φελπς, στο Νο3 ο Μέσι

Στο Νο2 η Σερένα Γουίλιαμς και στο Νο4 ο ΛεΜπρον Τζέιμς - Εκτός δεκάδας ο Κριστιάνο Ρονάλντο

6269013__1_
Στη λίστα με τους 100 κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες του 21ου αιώνα συμπεριέλαβε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο το ESPN

Το αμερικανικό δίκτυο τοποθέτησε τον Έλληνα άσο που κατέκτησε το πρωτάθλημα NBA με τους Μιλγουόκι Μπακς και ήταν MVP τόσο σε τελικούς όσο και στην κανονική περίοδο του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ και έγραψε για εκείνον: 

«Όταν οι Μιλγουόκι Μπακς επέλεξαν ένα αδύνατο παιδί από την Ελλάδα,που έπαιζε μπάσκετ μόνο για δύο χρόνια, με την 15η επιλογή στο Draft του 2013, ήταν αδύνατο να προβλέψουμε πώς η άφιξή του θα άλλαζε την τροχιά του franchise για την επόμενη δεκαετία.

giannis_22
Κλείσιμο


Ο Αντετοκούνμπο μετέτρεψε τον εαυτό του από ένα άγνωστο, αλλά πολλά υποσχόμενο project, σε έναν από τους πιο κυρίαρχους πάουερ φόργουορντ της ιστορίας και στις δύο πλευρές του παρκέ, με αποκορύφωμα τους 50 πόντους που έβαλε στους τελικούς του NBA το 2021, για να οδηγήσει τους Μπακς στο πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 50 χρόνια».

Δείτε ΕΔΩ τη λίστα με τους 100 κορυφαίους  

Στο Νο1 τοποθετήθηκε ο άνθρωπος με τα περισσότερα κερδισμένα μετάλλια στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Αμερικανός κολυμβητής Μάικλ Φελπς κρέμασε στο στήθος του 28 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες εκ των οποίων τα 23 είναι χρυσά. 



Μάλιστα το 2008 στο Πεκίνο έσπασε το ρεκόρ των 7 χρυσών του Σπιτς (1972), αφού κέρδισε 8. Στο Νο2 της λίστας είναι η Αμερικανίδα τενίστρια Σερένα Γουίλιαμς με τους 23 τίτλους Grand Slam και τα 4 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια. 

Την τριάδα συμπληρώνει ο Λιονέλ Μέσι που έχει κατακτήσει τα πάντα με την Μπαρτσελόνα και την Εθνική Αργεντινής (Μουντιάλ, Κόπα Αμέρικα) και έχει και 8 Χρυσές Μπάλες. Ακολουθεί στο Νο4 ο θρυλικός μπασκετμπολίστας, ο άνθρωπος που έχει πετύχει τους περισσότερους πόντους στην ιστορία του NBA, o ΛεΜπρον Τζέιμς και στο Νο5 ο Αμερικανός σταρ του αμερικανικού ποδοσφαίρου, Τομ Μπρέιντι. 

Στο Νο6 είναι ο Ρότζερ Φέντερερ (τένις), στο Νο7 η Σιμόν Μπάιλς (γυμναστική) στο Νο8 ο Τάιγκερ Γουντς (γκολφ), στο Νο9 ο Γιουσέιν Μπολτ (στίβος) και στο Νο10 ο Κόμπι Μπράιαντ. 

Ακολουθεί ο Τζόκοβιτς (Νο11) και ο Ναδάλ (Νο12) και στο Νο13 είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. 



Ειδήσεις σήμερα:

Ποια είναι η πριγκίπισσα από το Ντουμπάι που χώρισε μέσω Instagram: Η Ελληνίδα μάνα της και το ταξίδι του μέλιτος στη Μύκονο

Αφηνίασαν οι Τούρκοι με τη Βανδή μετά την ακύρωση της συναυλίας για την αφίσα του Ατατούρκ: Να γυρίσεις πίσω κολυμπώντας


Έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης: Ο Κασσελάκης έχει βάλει το κόμμα σε διαδικασία απο-αριστεροποίησης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης