Λαμίν Γιαμάλ: Τετραπλασιάστηκε η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο μετά το Euro - Έφτασε τα 120 εκατ. ευρώ

Ο Λαμίν Γιαμάλ μπήκε και στην κορυφαία δεκάδα του transfermarkt στην κορυφή της οποίας φιγουράρουν οι Μπέλιγχαμ, Εμπαπέ, Χάαλαντ και Βινίσιους με 180 εκατ. ευρώ

Οι εμφανίσεις του με την εθνική Ισπανίας στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας «εκτόξευσαν» την αξία του Λαμίν Γιαμάλ στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Ο 17χρονος σταρ της Μπαρτσελόνα ήταν πέραν πάσης αμφιβολίας ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της κατάκτησης του τροπαίου από την «Ρόχα», καταρρίπτοντας, μάλιστα, και το ρεκόρ του νεότερου παίκτη που σκόραρε στο συγκεκριμένο τουρνουά, σε ηλικία 16 ετών και 363 ημερών.



Επίσης αναδείχθηκε ο καλύτερος νέος παίκτης της διοργάνωσης, δίνοντας και την ασίστ στον Νίκο Γουίλιαμς στον τελικό, από την οποία προήλθε το 1-0 επί της Αγγλίας. Επίσης αγωνίστηκε και στα 7 παιχνίδια του EURO 2024, σημειώνοντας ένα γκολ και μοιράζοντας τέσσερις τελικές πάσες.

Ως εκ τούτου και μετά τον θρίαμβο της Ισπανίας, η αγοραστική του αξία τετραπλασιάστηκε κι έφτασε τα 120 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα "Transfermarkt". Ο Γιαμάλ ήταν ο παίκτης που αύξησε περισσότερο από κάθε άλλον την τιμή του στο διεθνές χρηματιστήριο από τους υπόλοιπους του τουρνουά, καθώς προηγουμένως κόστιζε 30 εκατομμύρια ευρώ, ξεπερνώντας και το συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα, Γκάβι, ο οποίος κοστίζει 90 εκατομμύρια ευρώ.

Ο δεύτερος παίκτης στη λίστα ήταν ο Τούρκος επιθετικός μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Αρντά Γκιουλέρ, του οποίου η αξία αυξήθηκε από τα 30 εκατ. στα 45 εκατ. ευρώ, μετά και την κατάκτηση της τέταρτης θέσης. Ένας άλλος παίκτης που είδε σημαντική αύξηση στην αγοραστική του αξία ήταν ο Ισπανός, Ρόδρι, ο οποίος αναδείχθηκε ο καλύτερος παίκτης του τουρνουά. Η τιμή του έφτασε τα 120 εκατομμύρια ευρώ.

Τέσσερις από τους οκτώ παίκτες που αύξησαν περισσότερο την αξία τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήταν βασικοί στην πορεία της κατάκτησης του τέταρτου τίτλου της Ισπανίας.



Επιπλέον ο Λαμίν Γιαμάλ μπήκε και στην 10αδα των παικτών με το μεγαλύτερο κασέ συνολικά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Στην κορυφή με 180 εκατ. ευρώ είναι οι Μπέλιγχαμ, Χάαλαντ,  Εμπαπέ και Βινίσιους και ακολουθεί ο Φόντεν με 150, ο Σακά με 140, οι Μουσιάλα, Ρόδρι και Βιρτς με 130. 

Οι 8 παίκτες που ανέβασαν κατακόρυφα το κασέ τους στα γήπεδα της Γερμανίας, σύμφωνα με το "Transfermarkt" είναι οι:

Λαμίν Γιαμάλ (Ισπανία - 120 εκατομμύρια ευρώ (+30 εκατ.)
Αρντά Γκιουλέρ (Τουρκία) - 45 εκατομμύρια ευρώ (+15 εκατ.)
Ρικάρντο Καλαφιόρι (Ιταλία) - 45 εκατομμύρια ευρώ (+15 εκατ.)
Τζαμάλ Μουσιάλα (Γερμανία) - 130 εκατομμύρια ευρώ (+10 εκατ.)
Ρόδρι (Ισπανία) - 120 εκατομμύρια ευρώ (+10 εκατ.)
Νίκο Ουίλιαμς (Ισπανία) - 70 εκατομμύρια ευρώ (+10 εκατ.)
Ντάνι Όλμο (Ισπανία) - 60 εκατομμύρια ευρώ (+10 εκατ.)
Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι (Γεωργία) - 60 εκατομμύρια ευρώ (+10 εκατ.)

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

Ειδήσεις σήμερα:

Ποια είναι η πριγκίπισσα από το Ντουμπάι που χώρισε μέσω Instagram: Η Ελληνίδα μάνα της και το ταξίδι του μέλιτος στη Μύκονο

Αφηνίασαν οι Τούρκοι με τη Βανδή μετά την ακύρωση της συναυλίας για την αφίσα του Ατατούρκ: Να γυρίσεις πίσω κολυμπώντας


Έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης: Ο Κασσελάκης έχει βάλει το κόμμα σε διαδικασία απο-αριστεροποίησης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr