FIBA για Σπανούλη - Αντετοκούνμπο: Ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ανεβάσουν την Ελλάδα στο Ολυμπιακό βάθρο

H FIBA στο αφιέρωμα της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες αναφέρει ως «Θρύλο» τον Σπανούλη και γράφει για το κλειδί της επιτυχίας της

Σε κάτι λιγότερο από δέκα ημέρες ξεκινάει το μπασκετικό τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων, με την Ελλάδα να θέλει να πετύχει μια διάκριση μετά από πολλά χρόνια.

Η FIBA θέλησε να αναλύσει την ελληνική ομάδα, δίνοντας βάση μεταξύ άλλων στα δυνατά και αδύναμα σημεία της. Σπανούλης και Αντετοκούνμπο είναι τα ονόματα που κάνουν μεγαλύτερο γκελ στην προσπάθεια αυτή και όπως είναι λογικό βρίσκονται σε πρώτο πλάνο και στα αφιερώματα της διοργανώτριας αρχής. Όπως επίσης και τα πολλά εκτελεσμένα τρίποντα της “Επίσημης Αγαπημένης”.

“Ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ανεβάσουν την Ελλάδα στο Ολυμπιακό βάθρο για πρώτη φορά” αναφέρει αρχικά στο κείμενο, ενώ ακόμη τονίζεται το γεγονός πως η Εθνική δεν έχει καταφέρει να τερματίσει ποτέ ψηλότερα από την 5η θέση αφού δεν έχει εμφανιστεί σε ημιτελικούς Ολυμπιακών Αγώνων. Ακόμη γίνεται λόγος για τον δύσκολο Όμιλο στον οποίο βρίσκεται η Ελλάδα (Ισπανία, Καναδάς, Αυστραλία).

Για τον Βασίλη Σπανούλη υπογραμμίζει πως…“Είναι ένας πραγματικός θρύλος του μπάσκετ και με λίγα λόγια είναι νικητής” ενώ για τον Αντετοκούνμπο αναφέρει πως “είναι υγιής και σε καλή κατάσταση αν και έμεινε για μεγάλο διάστημα φέτος εκτός δράσης και ίσως έχει το πιο ισχυρό κίνητρο για τον ίδιο από ποτέ”.

Ως προς το πλάνο της Εθνικής Ομάδας, η FIBA στέκεται… “Το κλειδί της επιτυχίας της Ελλάδας στο Προολυμπιακό ήταν πως σούταραν πολλοί παίκτες από μακριά, ακόμα και ο Παπαγιάννης. Εννέα διαφορετικοί παίκτες σημείωσαν τουλάχιστον ένα τρίποντο κατά τη διάρκεια του Προολυμπιακού”, ενώ κάνει ειδική αναφορά στην οργάνωση του παιχνιδιού από τον Καλάθη και τις ασίστ του.

Τέλος, παραθέτει ένα ερώτημα-προβληματισμό. “Τι θα συμβεί αν οι παίκτες δεν βάλουν τα τρίποντα; Η Κροατία έδειξε έναν πιθανό τρόπο για να αντιμετωπίσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, βάζοντας τον σέντερ της, τον Ίβιτσα Ζούμπατς, περιμένοντας στη ρακέτα αφήνοντάς τον να σουτάρει. Παράλληλα οι υπόλοιποι αμυντικοί έκλειναν προς τα μέσα και άφηναν τα ελεύθερα σουτ στους Έλληνες. Το πλάνο εκεί δεν λειτούργησε καθώς ο Παπαγιάννης πέτυχε πέντε τρίποντα και η Ελλάδα έβαλε συνολικά 54 τρίποντα σε 124 προσπάθειες (43,5%) στο Προολυμπιακό”.

Πηγή: www.eurohoops.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Ποια είναι η πριγκίπισσα από το Ντουμπάι που χώρισε μέσω Instagram: Η Ελληνίδα μάνα της και το ταξίδι του μέλιτος στη Μύκονο

Αφηνίασαν οι Τούρκοι με τη Βανδή μετά την ακύρωση της συναυλίας για την αφίσα του Ατατούρκ: Να γυρίσεις πίσω κολυμπώντας


Έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης: Ο Κασσελάκης έχει βάλει το κόμμα σε διαδικασία απο-αριστεροποίησης

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr