Ομόνοια και ΑΕΚ έμειναν στο 1-1 στην Κύπρο - Ντεμπούτο για Στρακόσα, Κοϊτά - Δείτε τα γκολ

Η  ΑΕΚ προηγήθηκε με κεφαλιά του Βίντα στο 69' αλλά η αξιόμαχη Ομόνοια ισοφάρισε στο 79' με γκολ του Σίμιτς

Με ισοπαλία (1-1) ολοκλήρωσε τα φιλικά της προετοιμασίας η ΑΕΚ κόντρα στην Ομόνοια στην Κύπρο και πλέον στρέφει το ενδιαφέρον της για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν κόντρα στην Ίντερ Κλουμπ ντ' Εσκάλδες από την Ανδόρα.

Μόνο ο Μπρινιόλι βασικός από τις μεταγραφές
Η Ομόνοια επέλεξε για τη βασική ενδεκάδα τους Φαμπιάνο, Μασούρα, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Χαμάς, Μάριτς, Χαραλάμπους, Εράκοβιτς, Σεμέδο, Σίμιτς, Κακουλλή.



Από την άλλη, η ΑΕΚ παρατάχθηκε με τον Μπρινιόλι στην εστία, τους Ρότα, Κάλενς, Βίντα,Χατζισαφί στην άμυνα, τους Σιμάνσκι, Γιόνσον, Λιούμπισιτς στη μεσαία γραμμή και τους Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Γκαρσία στην επίθεση.

Ανώτερη η ΑΕΚ αλλά η Ομόνοια τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου
Από τα πρώτα λεπτά, η ΑΕΚ έδειξε τις διαθέσεις της, πιέζοντας ψηλά την αντίπαλη άμυνα και πλησιάζοντας ουκ ολίγες φορές την αντίπαλη περιοχή, έχοντας τον Γκατσίνοβιτς σε πολύ καλή κατάσταση.

Στο 18ο λεπτό, ο Ελίασον είχε την πρώτη στιγμή που αγώνα όταν έπιασε την κεφαλιά στην περιοχή αλλά η μπάλα πήγε δίπλα από την εστία του Φαμπιάνο, με το 0-0 να παραμένει.

Γενικά οι δύο ομάδες δεν είχαν ευκαιρίες αλλά έδειχναν διάθεση να φτιάξουν παιχνίδι και να επιτεθούν στην αντίπαλη άμυνα. Μάλιστα η πίεση των γηπεδούχων απέφερε καρπούς στο 32', όταν ο Χατζισαφί έκανε μεγάλο λάθος κοντά στην περιοχή, ο Σεμέδο έκλεψε την μπάλα, έδωσε ωραία στον Χαραλάμπους στην περιοχή, ο οποίος πλάσαρε αλλά είδε τον Σιμάνσκι να απομακρύνει, αφότου η μπάλα πέρασε τον Μπρινιόλι. 

Η απάντηση της Ένωσης ήρθε τρία λεπτά μετά με τον Γκατσίνοβιτς. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Λιούμπισιτς, πάτησε στην περιοχή αλλά ο Φαμπιάνο τον νίκησε σε τετ-α-τετ. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο για τις δύο ομάδες.

Ανεπίσημο ντεμπούτο για Στρακόσα-Κοϊτα δύο γκολ μέσα σε 10 λεπτά για το τελικό 1-1
Με τον ίδιο τρόπο κύλησε και το δεύτερο ημίχρονο μεταξύ των δύο ομάδων, με την ΑΕΚ να είναι καλύτερη επιθετικά και να αναζητά το γκολ, όμως η Ομόνοια έψαχνε το λάθος για να βγει στην αντεπίθεση.

Ο Ελίασον ήταν δραστήριος από την πλευρά του ενώ η Ένωση είχε μία φάση διαρκείας στην περιοχή των Κυπρίων στο 53', χωρίς να φτάσει σε τελική προσπάθεια. Στο 61' ήταν η στιγμή να δείξει μέρος της ποιότητας του όταν έκανε μία εντυπωσιακή επέμβαση στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κάμας.

Με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνας, ο Ματίας Αλμέιδα έκανε μία... ντουζίνα αλλαγές, μεταξύ αυτών ήταν και ο Κοϊτά, ο οποίος έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του (όπως και ο Στρακόσα που μπήκε στο ημίχρονο) και πήρε θέση στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Το γκολ για την Ένωση ήρθε από στημένη φάση, η οποία δημιουργήθηκε από το ωραίο μακρινό σουτ του Ρότα που έβγαλε σε κόρνερ ο Φαμπιάνο. Συγκεκριμένα, ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Βίντα πήδηξε πιο ψηλά από όλους για να κάνει το 0-1 στο 69'.

Η Ομόνοια βρήκε την απάντηση δέκα λεπτά αργότερα, όταν ο Σίμιτς βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, πάτησε στην περιοχή και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Στρακόσα για το 1-1 των Κυπρίων. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα, με το οποίο η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τα φιλικά ενόψει της έναρξη των επίσημων αγώνων.

Η ενδεκάδα που ολοκλήρωσε το ματς ήταν: Ο Στρακόσα στην εστία, τους Ραντόνια, Μήτογλου, Κάλενς και Πήλιο στην τετράδα της άμυνας, τους Γαλανόπουλο, Μάνταλο και Πινέδα στη μεσαία γραμμή ενώ ο Κοϊτά με τον Φερνάντες ήταν στα άκρα της επίθεσης, έχοντας τον Άμραμπατ μπροστά.


ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Μασούρα, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Χαμάς, Μάριτς, Χαραλάμπους, Εράκοβιτς, Σεμέδο, Σίμιτς, Κακουλλή.

ΑΕΚ: Μπρινιόλι (46' Στρακόσα), Ρότα, Κάλενς, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (63' Γαλανόπουλος), Γιόνσον (63' Πινέδα), Γκατσίνοβιτς (62' 'Αμραμπατ), Λιούμπιτσιτς (62' Μάνταλος), Λιβάι (62' Κοϊτά), Ελίασον (63' Φερνάντες).

Πηγή: www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ποια είναι η πριγκίπισσα από το Ντουμπάι που χώρισε μέσω Instagram: Η Ελληνίδα μάνα της και το ταξίδι του μέλιτος στη Μύκονο

Αφηνίασαν οι Τούρκοι με τη Βανδή μετά την ακύρωση της συναυλίας για την αφίσα του Ατατούρκ: Να γυρίσεις πίσω κολυμπώντας


Έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης: Ο Κασσελάκης έχει βάλει το κόμμα σε διαδικασία απο-αριστεροποίησης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr