Κουντέ - Φοφανά: Ρατσιστικές επιθέσεις στα social media μετά το ρατσιστικό σύνθημα του Ένσο Φερνάντες - Παρεναίβει και η FFF

Ο Κουντέ ήταν ο πρώτος που πήρε θέση από τους Γάλλους διεθνείς, ο Φοφανά είναι συμπαίκτης του Φερνάντες στην Τσέλσι

Μετά την επιτυχία της εθνικής Αργεντινής στο Copa America μερικοί ποδοσφαιριστές της επέλεξαν να πανηγυρίσουν με ένα ρατσιστικό σύνθημα κατά των Γάλλων, τους οποίους είχαν νικήσει στον τελικό του Μουντιάλ του 2022.

Πρωταγωνιστής του βίντεο, μιας και ήταν αυτός που τραβούσε με την κάμερα και έκανε live στο Instagram, ήταν ο Ένσο Φερνάντες. Ο μέσος της Τσέλσι, με τους έξι συμπαίκτες από τη Γαλλία σε συλλογικό επίπεδο, απολογήθηκε (την ώρα που οι «μπλε» ξεκίνησαν πειθαρχική έρευνα) αλλά η ζημιά έγινε.

Πρώτος που σχολίασε από το σύνολο της εθνικής Γαλλίας την κίνηση του ποδοσφαιριστή ήταν ο Ζουλ Κουντέ της Μπαρτσελόνα, ποστάροντας το βίντεο με τη λεζάντα «αξιοθρήνητο».



Δεύτερος ήταν ο Γουέζλι Φοφανά, που επίσης πόσταρε το ντοκουμέντο με τη λεζάντα «το ποδόσφαιρο τοπ 2024: ρατσισμός χωρίς κανένα κόμπλεξ».



Έκτοτε οι δύο ποδοσφαιριστές δέχθηκαν άπειρα ρατσιστικά μηνύματα και επιθετικά σχόλια στους λογαριασμούς τους στα social media, με αποτέλεσμα να παρέμβει ακόμη και η Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FFF) με δημόσια δήλωσή της.

«H FFF στηρίζει πλήρως τον Γουέζλι Φοφανά και τον Ζουλ Κουντέ, που έγιναν αποδέκτες αφόρητων ρατσιστικών μηνυμάτων στα social media. Αυτά τα κατακριτέα σχόλια έρχονται σε αντίθεση με τις αξίες του ποδοσφαίρου, του αθλητισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που μας ενώνουν», ανέφερε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr