Ολυμπιακοί Αγώνες: Αναχώρησαν για Παρίσι Πετρούνιας, Τεντόγλου και η ομάδα στίβου

Λευτέρης Πετρούνιας και Μίλτος Τεντόγλου συναντήθηκαν τυχαία στο αεροδρόμιο και με την ίδια πτήση αναχώρησαν για το Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Δύο χρυσοί Ολυμπιονίκες, ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους και ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος, αναχώρησαν σήμερα από την Αθήνα για το Παρίσι ώστε να κάνουν το τελευταίο κομμάτι της προετοιμασίας τους στη γαλλική πόλη, λίγο πριν ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 (26/7-11/8). Οι δυο τους συναντήθηκαν τυχαία, αφού θα έπαιρναν την ίδια πτήση με προορισμό την Πόλη του Φωτός.

Ο Πετρούνιας, μαζί με τον προπονητή του Δημήτρη Ράφτη και τη φυσικοθεραπεύτριά του Ιβόνα Ντούριτς, πέταξαν σήμερα για Γαλλία με τον Έλληνα σπεσιαλίστα των κρίκων να αγωνίζεται την πρώτη μέρα των Αγώνων στις 27 Ιουλίου.

Από την άλλη, ο Μίλτος Τεντόγλου μαζί με τους Παναγιώτα Δόση, Χρήστο Φραντζεσκάκη, Μιχάλη Αναστασάκη, Σταματία Σκαρβέλη, Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, τους προπονητές τους, τη φυσικοθεραπεύτρια της ομάδας και τον τεχνικό διευθυντή του ΣΕΓΑΣ, Χρήστος Μελέτογλου, αναχώρησαν για το Αντονί. Η ομάδα θα περάσει τις επόμενες οχτώ ημέρες στο προπονητικό κέντρο στο προάστιο του Παρισιού ενώ στις 28 θα έρθουν στο Ολυμπιακό χωριό. Οι αγώνες του στίβου ξεκινούν την 1η Αυγούστου.

«Νιώθω πολύ καλά είμαι έτοιμος και περιμένω πώς και πώς τον αγώνα» είπε ο Μϊλτος Τεντόγλου.

H Πολυνίκη Εμμανουηλίδου τόνισε: «Είμαι ενθουσιασμένη. Ανυπομονώ να καθίσω στον βατήρα. Ίσως στο 200άρι είναι λίγο πιο εύκολο να διακριθώ σε σχέση με τα 100μ.».

«Θέλουμε πάμε εκεί, οι… συνήθεις ύποπτοι και να απολαύσουμε τον αγώνα», είπε ο Μιχάλης Αναστασάκης, για να συμπληρώσει η Σταματία Σκαρβέλη: «Είμαι ενθουσιασμένη που για άλλη μια φορά εκπροσωπεί τα ελληνικά χρώματα και ελπίζω να ρίξω όσο πιο μακριά μπορώ».

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης τόνισε: «Φεύγουμε για προετοιμασία με χαμόγελο. Είμαστε αισιόδοξοι και πάμε να το χαρούμε».

Τέλος, η Παναγιώτα Δόση, που εξασφάλισε τελευταία στιγμή την πρόκρισή της, δήλωσε:

«Είναι οι πρώτοι μου Ολυμπιακοί Αγώνες, είμαι ενθουσιασμένη! Ανυπομονώ να αγωνιστώ και κλείσει όμορφα αυτή η σεζόν».

Το επόμενο γκρουπ των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών (Καραλής, Πόλακ, Αδαμοπούλου και Ντρισμπιώτη) θα αναχωρήσει για Γαλλία στις 24 Ιουλίου.

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr