Ο Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 2-0 σετ από τον Μπερετίνι στον ημιτελικό του Γκστάαντ

O Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε την ήττα για πρώτη φορά στο tour από τον Ματέο Μπερετίνι, με τον 28χρονο Ιταλό να επικρατεί με 2-0 (7-6, 7-5) στις λεπτομέρειες και να προκρίνεται στον τελικό

Λίγο πριν το ταξίδι του στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μέτρησε τις δυνάμεις του στο τουρνουά της ελβετικής πόλης, μην μπορώντας να φθάσει μέχρι το τέλος του δρόμου. Απέναντι στον 28χρονο Μπερετίνι ο Ελληνας παίκτης σε κανένα σημείο του αγώνα είχε τις λύσεις στο σερβίς τού Ιταλού, που έφθασε δίκαια στην τελική επικράτηση.



Ο Μπερετίνι με τρία στη σειρά love games, ισοφάρισε ισάριθμες φορές το προβάδισμα του Τσιτσιπά για το 3-3. Μάχη έγινε στο 7o game όπου παίχθηκαν 14 πόντοι, ο Μπερετίνι βρήκε το 1ο break point, όμως ο Τσιτσιπάς μετά το 3ο αβαντάζ, ισοφάρισε σε 4-4.

Παρόμοια εξέλιξη και στο 9o game, ο Τσιτσιπάς με δύο winners, απάντησε στο 2ο break point του αντιπάλου του για το 5-4. Ο Μπερετίνι με δύο ακόμη love games έκανε το 6-6, έχοντας μόλις έναν χαμένο πόντο στα service games, πριν το σετ κριθεί στο tie break.

Εκεί ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 3-2 και 5-4, ο Μπερετίνι προσπέρασε με 6-5, αλλά έχασε από λάθος υπολογισμό το set point, όμως στη 2η ευκαιρία έβγαλε καλό 1ο σερβίς, ο Τσιστιπάς δεν είχε σωστή επιστροφή με το backhand και ο Μπερετίνι πήρε το σετ με 7-6(6), έχοντας 27/29 (93%) κερδισμένους πόντους στο 1ο σερβίς και 3/3 από το 2ο σερβίς.

Βreak σε καθοριστικό σημείο και αποκλεισμός
Με δύο άσους και δύο winners, έκανε το 1-0 στο 2ο σετ, με τον Τσιτσιπά να απαντά με άνεση (1-1), να πρσπαθεί να πιέσει στο 3ο game, χωρίς να τα καταφέρνει (2-1). Χωρίς προβλήματα έκανε το 2-2, όμως εξακολουθούσε να μην έχει λύσεις στο σερβίς του Ιταλού, που έφθασε στο 4-3.

Με το σετ να κυλά στο ίδιο μοτίβο με τον Μπερετίνο να διατηρεί το σερβίς του για το 5-4 και το 6-5. Ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για να οδηγήσει το σετ στο tie break κι εκεί ο Μπερετίνι βρίσκοντας match point στο 30-40, πήρε το σετ με 7-5, και την πρόκριση στον τελικό.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τα εγκληματικά συγκοινωνούντα δοχεία που «προστάτευαν» επιχειρηματίες και «μπουρλότιαζαν» μαγαζιά – Συνομιλίες «φωτιά»

50 χρόνια από την εισβολή με Μητσοτάκη και Ερντογάν στην Κύπρο - Μνημόσυνα στις ελεύθερες περιοχές

Σκληρό πόκερ Δημοκρατικών με τον Μπάιντεν – Θέλει να επιστρέψει στην κούρσα ενώ 35 στελέχη τού δείχνουν την έξοδο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr