Ολυμπιακός - Μαλίν 2-0: «Μαγεία» Μουζακίτη και πολλά ερυθρόλευκα χαμόγελα

Με εκπληκτικό σουτ του Μουζακίτη στο 5' και πλασέ του Ζέλσον Μαρτίνς στο 30', ο υπέροχος στο α' ημίχρονο, Ολυμπιακός, νίκησε 2-0 τη Μαλίν στο δεύτερο φιλικό του επί ολλανδικού εδάφους

Ένας εξαιρετικός σε μεγάλο διάστημα Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 της Μαλίν και ενώ είχε δύο δοκάρια. Γκολάρα αλά Γιαμάλ ο Μουζακίτης και σκόρερ και ο Ζέλσον στο 2ο φιλικό της προετοιμασίας στην Ολλανδία για τους Πειραιώτες. Να σημειωθεί πώς η Μαλίν ξεκινά σε λίγες ημέρες τις επίσημες υποχρεώσεις της και ενώ πέρυσι ήταν 8η στο Βέλγιο.

Πώς ξεκίνησε ο Ολυμπιακός
Με αρκετά παιδιά από την ομάδα Νέων ή νεότερους σε ηλικία παρατάχθηκε ξανά ο Ολυμπιακός. Ειδικότερα ο Μεντιλίμπαρ κόντρα στη Μαλίν είχε βασικούς τον Αποστολόπουλο, τον Μουζακίτη, τον Παπακανέλλου και τον Κωστούλα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζολάκης και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Ροντινέι, Ρέτσος, Μπιανκόν και Ορτέγα. Στον άξονα ήταν οι Ντόι και Μουζακίτης, στα 2 άκρα μπροστα ήταν οι Αποστολόπουλος και Ζέλσον (ο οποίος άλλαζε θέσεις με τον Παπακανέλλο) και στη γραμμή κρούσης ο Παπακανέλλος με τον Κωστούλα.

Ματσάρα στο α' μέρος ο Ολυμπιακός, γκολάρα αλά Γιαμάλ ο Μουζακίτης και 2-0 με Ζέλσον
Στο πρώτο 45λεπτο ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος από μία ομάδα που σε λίγες μέρες παίζει επίσημο ματς. Κυριάρχησε στο φιλικό με τη Μαλίν, έβαλε 2 γκολ, έβγαλε φάσεις και θα μπορούσε και να είχε βάλει και άλλα τέρματα.

Μόλις στο 5' ο 17χρονος χαφ, Χρήστος Μουζακίτης, έβαλε ένα φανταστικό γκολ μετά από αλλαγή κατεύθυνσης και σουτ έπειτα από 'γέμισμα' του Αποστολόπουλου. Ένα τέρμα που θύμισε τον Γιαμάλ όταν σκόραρε με τη Γαλλία.



Στο 28' ήρθε και το 2-0. Ο Ζέλσον από κοντά με πολύ καλό τελείωμα έβαλε το 2ο γκολ του αγώνα μετά από ασίστ του Κωστούλα. Ένας Ζέλσον που ήταν ξανά θετικότατος και πολύ κινητικός. Οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν και άλλες φορές με τον Αποστολόπουλο, τον Παπακανέλλο και άλλους παίκτες και απλά η Μαλίν προς το τέλος του α' μέρους είχε 2 σουτ. Ένα πολύ καλό α' μέρος των Πειραιωτών σε συνέχεια του καλού β' μέρους που είχαν με τον Αγιαξ.

Οι ακραίοι μπακ ως εξτρέμ στο β' μέρος
Σε προσέγγιση με πειραματικό σχήμα πήγε και στο 2ο 45λεπτο ο Μεντιλίμπαρ. Έβαλε τον Ροντινέι στη δεξιά πλευρά ως εξτρέμ μπροστά από τον Κοστίνια και διατήρησε αριστερά τον Αποστολόπουλο μπροστά από τον μπακ Ορτέγα ενώ έβαλε ως εξάρι τον Μπιανκόν. Στο 46ο λεπτό ο Ζέλσον είχε μία ωραία κίνηση για να σκοράρει, ο αντίπαλός του του τράβηξε τη φανέλα και τον έριξε κάτω στη μικρή περιοχή αλλά δεν δόθηκε το πέναλτι.

Λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός είχε και 2 δοκάρια. Στο 81' είχε 2 δοκάρια στην ίδια φάση, ένα από την προσπάθεια του Αμπι και ένα μετά με τον Μασούρα. Πολύ λίγο μετά η Μαλίν είχε δοκάρι μετά από εξαιρετική επέμβαση του Μπότη ενώ στις καθυστερήσεις έχασαν φάσεις για γκολ οι Μασούρας και Τσικίνιο.

Ο Μουζακίτης, ο Ζέλσον και οι άλλοι
Προφανώς και στο επίκεντρο του ματς αυτού ήταν ο χαρισματικός χαφ, Χρήστος Μουζακίτης. Ξεχώρισε, έβαλε γκολάρα και γενικά έχει κάνει μία πειστική εμφάνιση. Ξανά φουλ θετικό πρόσημο από τον Ζέλσον που είχε και γκολ και πολύ καλή η παρουσία των 2 γκολκίπερ. Κινητικός και με ασίστ και ο Μπάμπης Κωστούλας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Μπιανκόν, Αποστολόπουλος, Ορτέγα, Ντόι, Μουζακίτης, Ζέλσον Μαρτίνς, Παπακανέλλος και Κωστούλας.

Έπαιξαν και οι: Μπότης, Αμπι, Κοστίνια, Μπακούλας, Μασούρας, Κουτσίδης, Μπιελ και Τσικίνιο.

ΜΑΛΙΝ: Ντε Βολφ, Μάρσα, Βαλς, Χέρεμανς, Κονατέ, Σκουφς, Μράμπτι, Λάουμπερμπαχ, Φουλόν, Μπέιτς και Φλούκε.

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ειδήσεις σήμερα:

Τα εγκληματικά συγκοινωνούντα δοχεία που «προστάτευαν» επιχειρηματίες και «μπουρλότιαζαν» μαγαζιά – Συνομιλίες «φωτιά»

50 χρόνια από την εισβολή με Μητσοτάκη και Ερντογάν στην Κύπρο - Μνημόσυνα στις ελεύθερες περιοχές

Σκληρό πόκερ Δημοκρατικών με τον Μπάιντεν – Θέλει να επιστρέψει στην κούρσα ενώ 35 στελέχη τού δείχνουν την έξοδο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr