EuroBasket U20, Γαλλία - Ελλάδα 69-57: «Έσβησε» το όνειρο του τελικού, με Βέλγιο για το χάλκινο η Εθνική Νέων Ανδρών - Δείτε βίντεο

EuroBasket U20, Γαλλία - Ελλάδα 69-57: «Έσβησε» το όνειρο του τελικού, με Βέλγιο για το χάλκινο η Εθνική Νέων Ανδρών - Δείτε βίντεο

Η Εθνική πάλεψε να επιστρέψει από το -30 στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά μοιραία ηττήθηκε από τη Γαλλία (69-57) και θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό του EuroBasket U20 απέναντι στο Βέλγιο

U20Basket
Το όνειρο της Εθνικής Νέων Ανδρών για τελικό στο EuroBasket U20... τράκαρε πάνω στην ανώτερη Γαλλία και ηττήθηκε με 69-57. Οι διεθνείς έκαναν τις δικές τους υπερβάσεις για να φτάσουν ως την τετράδα, αλλά η Γαλλία ήταν εμφανώς καλύτερη και τα τεράστια κορμιά της, έστειλαν τους παίκτες του Παπαδόπουλου να διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο, που είναι επίσης μια μεγάλη επιτυχία αν έρθει, απέναντι στο Βέλγιο το απόγευμα της Κυριακής (21/7 - 19:00).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2umpb8jsgcp)


Ο Σαμοντούροβ έφτασε τους 16 πόντους (4/6 3π.) κάνοντας ένα ξέσπασμα στο τρίτο δεκάλεπτο, ενώ δεύτερος σκόρερ της Εθνικής ήταν ο Καρακώστας με 10. Προσέφερε αρκετές βοήθειες ο Χιτικούδης, που άγγιξε το double-double με 8 πόντους και 10 ριμπάουντ. Από πλευράς Γάλλων στους 10 πόντους σταμάτησαν οι Χαμόν, Ντιαβαρά και Περίν.

Κλείσιμο
Η παράσταση των Γάλλων ξεκίνησε από νωρίς, αφού δεν άργησαν να βάλουν τους δικούς τους όρους. Ο Χαμόν σκόραρε για τρεις και διαμόρφωσε το 18-2 (6'), με τη ζώνη της Εθνικής αυτήν τη φορά να μη λειτουργεί όπως στο παιχνίδι των ομίλων. Ο Παρασκευόπουλος έδωσε μερικές λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο και ο Ζούγρης μείωσε στους 10 (21-11, 10').

Όμως κάπου εκεί, οι Γάλλοι εξαφανίστηκαν από τον ορίζοντα. Ο Μοχάμεντ Ντιαβαρά επιβεβαίωσε πως τα σωματικά του προσόντα είναι ακαταγώνιστα και κάρφωσε (31-11, 13') για το +20. Ο Σαμοντούροβ ευστόχησε σε ένα τρίποντο, αλλά η Ελλάδα δεν μπορούσε να τα βάλει με τα προσόντα των Γάλλων και... μάτωνε για κάθε της καλάθι. Με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει και τους 30 (47-17, 20') στο κλείσιμο του ημιχρόνου.

Ωστόσο η Εθνική αυτή έμαθε να... παλεύει σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Και δεν είχε τίποτα να χάσει, οπότε έκανε ό,τι καλύτερο δυνατό στο τρίτο δεκάλεπτο. Τα συνεχόμενα τρίποντα του Σαμοντούροβ έριξαν τη διαφορά, η Ελλάδα μείωσε μέχρι και τους 20 (55-35, 27') και ο Ιωάννου ήρθε με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου να γράψει με τρίποντο το 59-43.

Αλλά κάπου εκεί οι ευκαιρίες χάθηκαν για την Εθνική, που μπορούσε να βάλει περισσότερη πίεση. Αλλά τα τρίποντα των Παρασκευόπουλου και Καρακώστα βρήκαν σίδερο με τη διαφορά στους 14 (59-45, 32') και λίγο αργότερα ο Μπουντούρης δίστασε σε λέι-απ στον αιφνιδιασμό. Η διαφορά έπεσε για πρώτη φορά κάτω από τους 14 πόντους στα τελευταία 90'', αλλά ο χρόνος δεν αρκούσε και έτσι η Γαλλία μπόρεσε να διατηρήσει τον έλεγχο, για να πάρει την πρόκριση στον τελικό, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Σλοβενία, που λίγο νωρίτερα είχε υποτάξει επίσης καθαρά τους Βέλγους.

Τα δεκάλεπτα: 21-11, 47-17, 59-43, 69-57

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τα εγκληματικά συγκοινωνούντα δοχεία που «προστάτευαν» επιχειρηματίες και «μπουρλότιαζαν» μαγαζιά – Συνομιλίες «φωτιά»

50 χρόνια από την εισβολή με Μητσοτάκη και Ερντογάν στην Κύπρο - Μνημόσυνα στις ελεύθερες περιοχές

Σκληρό πόκερ Δημοκρατικών με τον Μπάιντεν – Θέλει να επιστρέψει στην κούρσα ενώ 35 στελέχη τού δείχνουν την έξοδο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης