Σπανούλης: «Ο Κώστας Αντετοκούνμπο έχει τεράστιο ζήλο να είναι στη Γαλλία, πρέπει να πάρουμε το ΟΚ»

Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, Βασίλης Σπανούλης, στις δηλώσεις του πριν από το μεγάλο φιλικό με τη Σερβία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην κατάσταση του Κώστα Αντετοκούνμπο ενώ και μίλησε για τα όσα έχει πει στους παίκτες του ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων

Η Εθνική Ελλάδας ετοιμάζεται να ταξιδέψει στο Βελιγράδι ώστε να αντιμετωπίσει τη Σερβία στην... πρόβα τζενεράλε πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που ξεκινούν σε λίγες ημέρες.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Βασίλης Σπανούλης, σε κοινές δηλώσεις που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, μίλησε μεταξύ άλλων για την κατάσταση του Κώστα Αντετοκούνμπο, αναφέρθηκε σε όσα έχει πει ο ίδιος στους παίκτες του ενόψει ολυμπιάδας ενώ αποκάλυψε ότι η τελική 12αδα θα ανακοινωθεί μετά το τέλος του φιλικού της Δευτέρας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Τελείωσε ο πρώτος στόχος που ήταν να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και από τότε προετοιμαζόμαστε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που είναι πλέον και ο μεγαλύτερος στόχος. Προσπαθήσαμε όλο αυτό το διάστημα στην αρχή να φρεσκάρουμε λίγο και πνευματικά και σωματικά τους παίκτες, στη συνέχεια να δουλέψουμε και κάποια πράγματα που δεν είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε στο πολύ σύντομο χρονικό διάστημα της προετοιμασίας για το προολυμπιακό. Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό είναι ότι κατά ένα μεγάλο ποσοστό υπάρχει υγεία οπότε είμαστε έτοιμοι και πνευματικά και σωματικά για αυτή την πρόκληση.

Μετά το παιχνίδι με τη Σερβία θα ανακοινώσουμε τη 12αδα. Υπάρχουν κάποιες σκέψεις, μετά τον αγώνα με τη Σερβία θα ξεκαθαρίσει. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο, έχουν ένα meeting αύριο οι γιατροί του Παναθηναϊκού και της ομάδας, θα εξεταστεί και κλινικά και πρέπει να δούμε τι γίνεται ώστε να πάρουμε το οκ με 100% και από τις δύο πλευρές, γιατί αυτό είναι το σωστό. Πρώτα από τον Παναθηναϊκό και μετά από τον γιατρό της Εθνικής. Στη συνέχεια θα μιλήσουμε, ήδη κάνει ασκήσεις, ήδη έχει τεράστιο ζήλο ώστε να είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Από και πέρα όμως, όσο ζήλο και να έχει ο παίκτης, που το εκτιμάμε, το σεβόμαστε και δείχνει τη νοοτροπία της Εθνικής και όλων των παιδιών, όχι μόνο του Κώστα. Πρέπει να πάρουμε το ιατρικό, ότι είναι 100% έτοιμος για να αγωνιστεί για την Εθνική ομάδα.

Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και από τον βαθμό ετοιμότητας και από τη χημεία. Το είδαμε και στο προολυμπιακό σε πόσο σύντομο χρονικό διάστημα γίναμε ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι ότι εκτός από ότι εμείς σαν ομάδα και τα παιδιά μεταξύ τους, νιώθουμε πάρα πολύ καλά μεταξύ μας και όλοι ξέρουν για ποιον λόγο ήρθαν εδώ αυτό το καλοκαίρι ώστε να αγωνιστούν και για ποια φανέλα αγωνίζονται. Πέρα από αυτό, βλέπουμε και μία τεράστια κινητοποίηση του κόσμου ως προς την επιθυμία, τον πόθο και την ελπίδα και την αγάπη και ότι η ομάδα βγάζει κάτι το υγιές, τους αρέσει πάρα πολύ αυτό που βλέπουν. Εμάς αυτό μας αρέσει πάρα πολύ γιατί παίζουμε για εμάς αλλά παίζουμε και για όλη την Ελλάδα. Όλο αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, το νιώθουν και τα παιδιά, να έχουν αυτή τη στήριξη και αυτή την πίστη ότι είμαστε σε έναν πολύ καλό δρόμο.

Προπονούμαστε πάρα πολύ σκληρά. Έχουμε παίξει ήδη στο προολυμπιακό τουρνουά, οι παίκτες έχουν τεράστια αυτοπεποίθηση και ψυχολογία. Ξέρει ο καθένας τον ρόλο του. Να πάμε να παίξουμε το μπάσκετ που παίζουμε, να έχουν τρομερή αυτοπεποίθηση και να παίξουν την άμυνα που παίζουμε.

Όταν πας σε μία Ολυμπιάδα πρέπει να κερδίσεις τους καλύτερους. Οπότε είτε τώρα είτε μετά πρέπει να κερδίσεις τους καλύτερους. Εμείς κοιτάμε όλοι τον εαυτό μας, κοιτάμε πως εμείς θα είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Καλό είναι όχι μόνο εμείς να σκεφτόμαστε τους άλλους που θα υπάρχει πλάνο, αλλά πρέπει και οι άλλοι να σκέφτονται εμάς, να αισθανόμαστε εμείς δυνατοί και να πάμε να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε.

Ελπίζουμε ότι το κενό ανάμεσα στους επίσημους αγώνες να κάνει καλό, θα το δούμε όμως στην πράξη. Κάτι που ήθελα να πω πέρα από την Εθνική, γιατί η Εθνική μας δεν είναι μόνο η ανδρών, είναι όλα τα κλιμάκια, ένα μεγάλο συγχαρητήρια στην Εθνική νέων και στον προπονητή, Κώστα Παπαδόπουλο, για τη δουλειά που έχουν κάνει και βρίσκονται στην τετράδα και θα αγωνιστούν για ένα μετάλλιο, ευχόμαστε σε όλες τις Εθνικές να έχουν την ίδια πορεία.

Το φιλικό με τη Σερβία κλείστηκε γιατί θέλαμε ακόμα ένα φιλικό, είχαμε ανάγκη από αγώνες. Όσοι περισσότερα φιλικά παίζουμε τόσο το καλύτερο, δεν μπορούσαμε να βρούμε άλλον. Η διοίκηση έκανε μία τεράστια προσπάθεια για να κλείσουμε και αυτά τα φιλικά. Υπήρχε ένα πλάνο να παίξουμε με τη Λετονία, η διοίκηση έκανε εξαιρετική δουλειά να κλείσει αυτά τα δύο φιλικά και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό».

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr