Ολυμπιακοί Αγώνες: Με το... σταγονόμετρο οι διαρροές για τα μυστικά της τελετής έναρξης

O τελευταίος λαμπαδηδρόμος (άνδρας ή γυναίκα) και ο/η perfomer της βραδιάς είναι τα δυο μεγάλα μυστικά που θέλουν να διαφυλάξουν οι Γάλλοι μέχρι και τη στιγμή της αποκάλυψης στην τελετή έναρξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Πέντε μέρες έχουν απομείνει για τη μεγάλη στιγμή και οι πρώτες διαρροές έχουν ξεκινήσει. Για αυτόν που θα είναι ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος και θα ανάψει το βωμό των Ολυμπιακών Αγώνων, οι διαρροές αναφέρουν δύο ονόματα ως τα φαβορί. Τον τζουντόκα Τέντι Ρινέρ και τον πρώην ποδοσφαιριστή Ζινεντίν Ζιντάν.

Μεγάλο αουτσάιντερ είναι ο πρώην μπασκετμπολίστας Τόνι Πάρκερ. Αθλητές με τεράστια δημοφιλία στη Γαλλία, παγκόσμια αναγνωρισιμότητα που προς το παρόν δεν κουβάλησαν τη φλόγα σε καμία φάση της λαμπαδηδρομίας. Εκτός αθλητισμού, η ηθοποιός Σοφί Μαρσό έχει ψηφιστεί κατ’ επανάληψη από τους Γάλλους ως το πιο αγαπημένο τους πρόσωπο. Υπερδιάσημος είναι και ο ηθοποιός Ομάρ Σι (γνωστός για το Λουπέν αλλά και το Jurassic World).

Όσον αφορά τον ή την performer της βραδιάς πολύ δύσκολα οι Γάλλοι δε θα βάλουν… Γάλλο και επειδή θα πρόκειται για σόου που θα συνδυάζει πολλά στοιχεία, ο πατέρας της ηλεκτρονικής μουσικής Ζαν Μισέλ Ζαρ είναι το πρώτο όνομα που ψιθυρίζουν όλοι αλλά δεν κυκλοφορεί πουθενά. Αυτό που έχει γραφτεί είναι ότι η Σελίν Ντιόν θα πει έστω ένα τραγούδι. Αν πάντως δεν είναι ο Ζαν Μισέλ Ζαρ ο οποίος έχει 2 μήνες που κάνει πρόβες τα δικά του live, μάλλον θα απογοητευτούν και οι ίδιοι οι Γάλλοι.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα της τελετής έναρξης, έχει αρχίσει και αποκαλύπτεται το στήσιμο κατά μήκος του Σηκουάνα. Στη γέφυρε Μιραμπό, την οποία αναφέρει στα ποιήματα ο Γκιγιόμ Απολινέρ, βρίσκεται ένα τεράστιο ασημένιο πιάνο, στημένο σε ένα περίεργο μαύρο ακρωτήρι, που μοιάζει με αποξηραμένη λάβα.

Οι Γάλλοι αναφέρουν πως αυτό θα είναι το σκηνικό – φόρος τιμής που θα γίνει μουσικά στον Γάλλο ποιητή. Κάτι που θα γίνει και με άλλες ιστορικές μορφές της Γαλλίας και θα το δούμε κατά μήκος της διαδρομής των 6 χιλιομέτρων και των 12 σκηνών της, από τη γέφυρα του Αούστερλιτς μέχρι το Τροκαντερό.

Πηγή:Sportsfeed.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρινάκης σε Ερντογάν: Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να ανακαλύψουν δήθεν διαχωρισμούς ανάμεσα σε κυβερνητικά στελέχη

Αρκαδία: Ξυλοκόπησε τον 64χρονο μέχρι θανάτου σε βάφτιση επειδή θεώρησε ότι φλέρταρε τη γυναίκα του

Τουρκική εισβολή - 50 χρόνια: Τα ντοκουμέντα για το πώς ο Κίσινγκερ πούλησε την Κύπρο στον «Αττίλα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr