Μπιτς Βόλεϊ, Athens Finals: Τριανταφυλλίδη, Μαναβή και οι Κόλα, Σιδέρης οι νέοι πρωταθλητές Ελλάδας

Μπιτς Βόλεϊ, Athens Finals: Τριανταφυλλίδη, Μαναβή και οι Κόλα, Σιδέρης οι νέοι πρωταθλητές Ελλάδας

Οι Τριανταφυλλίδη, Μαναβή επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά στις γυναίκες και νίκησαν 2-0 τις Μάτιου, Περδικάκη, ενώ οι Κόλα, Σιδέρης έκαναν την έκπληξη στον τελικό των ανδρών επικρατώντας με 2-1 των Κανέλλου, Ιωαννίδη

MMP_1249-Enhanced-NR
Ιδανικό φινάλε για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ στο ασφυκτικά γεμάτο γήπεδο στην πλατεία Συντάγματος με τους τελικούς.

Στις γυναίκες οι Λίζα Τριανταφυλλίδη, Δήμητρα Μαναβή επιβεβαίωσαν την ανωτερότητα τους κερδίζοντας και το τέταρτο τουρνουά masters της χρονιάς, ενώ στους άνδρες οι Αντιόλ Κόλα, Βαγγέλης Σιδέρης έζησαν το δικό τους όνειρο.

Το παραμύθι των Κόλα, Σιδέρη
Ο ένας έφυγε από την αγαπημένη του Κρήτη για να μπορέσει να κάνει (με χίλιες δύο δυσκολίες) αυτό που αγαπά.
Ο άλλος μέχρι πριν τέσσερα χρόνια ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας κωπηλασίας, αλλά οι αδικίες που βίωσε τον οδήγησαν στην απόφαση να αφήσει τις βάρκες και να τραβήξει αλλού... κουπί.

Κλείσιμο
Από σήμερα όμως Αντιόλ Κόλα (ο πρώτος) και Βαγγέλης Σιδέρης (ο δεύτερος) είναι οι νέοι πρωταθλητές Ελλάδας στο μπιτς βόλεϊ σ' ένα από τα ωραία αθλητικά παραμύθια της χρονιάς.

Οι δύο τους νίκησαν σ' ένα φανταστικό τελικό τους Ιάσωνα Κανέλλο, Παναγιώτη Ιωαννίδη οι οποίοι προσπάθησαν, παρά το σπασμένο δάκτυλο του πρώτου (το έσπασε χθες κατά τη διάρκεια του ημιτελικού), αλλά η σημερινή ήταν η βραδιά των αντιπάλων τους!

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2vg1cwd377t)


Στην εκκίνηση του αγώνα Ιάσωνας και Παναγιώτης είχαν σταθερά το προβάδισμα (6-4, 9-7) μέχρι και το 12-10, όπου είχαμε το πρώτο σερί από Αντιόλ και Βαγγέλη για το 12-14 και την αλλαγή σκηνικού.
Στο 14-15 ο Κανέλλος έχασε κόντρα μπάλα ισοφάρισης (14-16) στο 15-17 ο Σιδέρης τον σταμάτησε στο μπλοκ (15-18) για να κλείσει το σετ στο 16-21 με δύο επιθέσεις του Ιωαννίδη.

Εντελώς διαφορετική η εξέλιξη του 2ου σετ όπου με το «καλησπέρα» Ιωαννίδης, Κανέλλος ξέφυγαν με 4-1, 7-2 με το +5 να διατηρείται μέχρι το 9-4... Μπλοκ του Σιδέρη και άουτ του Κανέλλου διαμόρφωσαν το 9-7 και έδωσαν νέο ενδιαφέρον, αλλά η αντίδραση ήταν άμεση, το σκορ έγινε 12-7, το σετ έληξε 21-16 και ο τελικός οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ.

Με άουτ του Κόλα, Ιωαννίδης, Κανέλλος έφτασαν γρήγορα στο +2 (2-0), ωστόσο Αντιόλ και Βαγγέλης δεν άφησαν τη διαφορά να ανοίξει, ισοφάρισαν στο 5-5 και με μπλοκ του τελευταίου προηγήθηκαν 7-8. Ιάσωνας και Παναγιώτης ισοφάρισαν (8-8) για να ακολουθήσει σερί 0-3 των αντιπάλων τους για το 8-11.
Ο Κανέλλος μείωσε σε 9-11, αλλά με μπλοκ του Σιδέρη φτάσαμε στο 9-14 με τον Αντιόλ να κλείνει τον τελικό στο 10-15 και να πανηγυρίζει τον σα μικρό παιδί την ώρα που Βαγγέλης Σιδέρης είχε βουρκώσει πεσμένος στην άμμο...

Μαναβή, Τριανταφυλλίδη έκαναν το απόλυτο στις γυναίκες
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Λίζα, για δεύτερη συνολικά φορά η Δήμητρα κατέκτησαν τον τίτλο στο Πανελληνιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ καθώς στον τελικό του Athens Finals στην πλατεια Συντάγματος επικράτησαν με 2-0 (21-10, 21-15) των Διονυσια Μάτιου, Ιωάννα Περδικάκη.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2vfrr7ly469)


Με τις δύο ομάδες να έχουν αναμετρηθεί στο πλαίσιο των ομίλων του Athens Finals και τις Διονυσία, Ιωάννα να υποχρεώνουν τις Λίζα και Δήμητρα στη μοναδική τους ήττα σε τουρνουά Masters (επικρατώντας με 2-0 σετ) η αλήθεια είναι ότι είχαν δημιουργηθεί μεγάλες προσδοκίες για τον τελικό.

Όμως Τριανταφυλλίδη και Μαναβή πήραν τη ρεβάνς μη αφήνοντας κανένα περιθώριο στους αντιπάλους τους καθώς είχαν μια αψεγάδιαστη εμφάνιση κι έκαναν το εκπληκτικό 4χ4 στο φετινό σιρκουΐ κατακτώντας πανάξια τον τίτλο κι αποθεώθηκαν από τον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά κάθε γωνιά του γηπέδου.

Στο πρώτο σετ Λίζα και Δήμητρα πήραν από την αρχή το προβάδισμα (4-6) και ουσιαστικά όλα κρίθηκαν στο 6-9. Αρχικά με κόντρα επιθέσεις και λάθη η διαφορά άνοιξε (6-12) για να ακολουθήσουν και δύο άσοι με τη βοήθεια του φιλέ από τη Μαναβή για το 6-14 με τις Αντωνακάκη, Μάτιου να μην μπορούν να επιστρέψουν και το σετ να κλείνει στο 10-21.

Το γρήγορο 1-4 του β' σετ, έγινε εξίσου γρήγορα 4-5 για να ακολουθήσει το ράλι του τελικού όπου Μαναβή και Τριανταφυλλίδη έβγαλαν απίθανη άμυνα και η πρώτη τελείωσε την κόντρα με αποτέλεσμα αντί για 5-5 το σκορ να πάει στο 4-8 (ακολούθησαν άλλοι δύο πόντοι από λάθη) για να φτάσουμε στο 5-10. Η διαφορά ήταν στο +5 μέχρι το 9-14, αλλά λάθος επίθεση της Λίζας και άσος της Μάτιου έφεραν το σκορ στο 12-14... Ο τελικός φάνηκε να ανάβει, όμως η... φωτιά έσβησε γρήγορα με την Λίζα και τη Δήμητρα να τρέχουν νέο σερί 4-0 για το 12-18 με το σετ να τελειώνει στο 15-21.

Ειδήσεις σήμερα:

Εξοργισμένοι οι δωρητές των Δημοκρατικών με την Κάμαλα Χάρις, διοργάνωσε συνάντηση στήριξης του Μπάιντεν

Μύκονος: Πλοίο προκάλεσε υψηλό κυματισμό - Δύο τραυματίες, συνελήφθη ο πλοίαρχος

Θεσσαλονίκη: Απότομη αύξηση του ιικού φορτίου του κορωνοϊού δείχνουν οι μετρήσεις στα λύματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης