ΕΠΟ: Ο Μάκης Γκαγκάτσης εκλέχθηκε και τυπικά νέος πρόεδρος

Ο νέος πρόεδρος της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στις σημερινές εκλογές έλαβε 61 ψήφους σε σύνολο 70, ενώ είχαμε 8 λευκά και 1 άκυρο - Ενωτικό το πρώτο του μήνυμα - Σκληρή ανακοίνωση από τον Παναθηναϊκό εναντίον του

Εποχή Γκαγκάτση στην ΕΠΟ από σήμερα... Ο 41χρονος παράγοντας είναι ο νεότερος πρόεδρος στην ιστορία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, θέση την οποία κατείχε για πολλά χρόνια και ο πατέρας του Βασίλης.

Στην εκλογική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας που διεξάγεται σε ξενοδοχείο τη Βουλιαγμένης, ο κ.Γκαγκάτσης ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου και το μοναδικό ερώτημα που υπήρχε ήταν το πόσες... διαρροές θα υπάρχουν.

Τελικά από τα 70 μέλη του εκλογικού σώματος που ψήφισαν προέκυψαν 8 λευκά, 1 άκυρο και 61 ψήφοι υπέρ του κ. Γκαγκάτση με τον ίδιο στις πρώτες του δηλώσεις να στέλνει μήνυμα ενότητας λέγοντας:

«Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να πάμε στην επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πρέπει να αφήσουμε πίσω όλα μας ταλανίζουν και θεωρώ ότι ήρθε η στιγμή όλοι μαζί όπως το έχω πει πολλές φορές, να πάμε ένα βήμα μπροστά. Δεν χρειάζεται να πω πολλά, όπως λέει η παροιμία, 'τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι'.

Το έργο μας θα δείξει πραγματικά τι θα κάνουμε, ποιοι θα είμαστε ώστε στο τέλος της τετραετίας θεωρώ ότι θα έχουμε πετύχει όσα δεν πέτυχαν οι προκάτοχοι μου.

Ευχαριστώ τον κ. Μπαλτακο για τα καλά του λόγια Θα πάμε για συγκρότηση σε σώμα. Δεν θέλουμε ούτε μια μέρα πίστωση. Είμαι συγκινημένος που άφησα τον ΠΑΟΚ. Θα πείσουμε όλες τις ομάδες ότι θα είμαστε όλοι μαζί.

Θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τον Παναθηναϊκό. Η νέα ΚΕΔ θα βγει από λίστα της UEFA αυτό θα γίνει. Η ΕΠΟ πρέπει να είναι πιο εξωστρεφείς να γίνει μια ομοσπονδία η ΕΠΟ που όλοι τη βλέπουν με μια θετική σκεψη».

Παναθηναϊκός: «Καινούργιο κεφάλαιο κατρακύλας του ελληνικού ποδοσφαίρου»
Η αναφορά του «θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τον Παναθηναϊκό» δεν ήταν τυχαία καθώς πριν καν την επίσημη ανακοινωση των αποτελεσμάτων οι πράσινοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια και τη διαφωνία του για την εκλογή του κ. Γκαγκάτση στην προεδρία της ΕΠΟ. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:
«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός οφείλει να επισημάνει ότι μπαίνουμε σε ένα καινούργιο κεφάλαιο κατρακύλας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Κατά πόσο άραγε μπορεί να διασφαλιστεί η ισονομία, όταν ο νεοεκλεγέντας πρόεδρος της ΕΠΟ προέρχεται από το κομμάτι των οργανωμένων οπαδών και ήταν επί σειρά ετών εκτελεστικός διευθυντής της διοίκησης μιας ομάδας, η οποία μαζί με τον αφύσικο της σύμμαχο, χρησιμοποιώντας τις γνωστές μεθόδους με τις ΕΠΣ, ελέγχει την ΕΠΟ; Πώς μπορεί να τα πράξει όλα αυτά, όταν συμμαχεί με τον υπεύθυνο για τη μεγαλύτερη καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου;

Επί σειρά ετών ο Παναθηναϊκός βάδισε μία μοναχική διαδρομή, όντας πρωτοπόρος στη μάχη για τη διάλυση του παρασκηνίου και την επικράτηση των υγιών δυνάμεων του ποδοσφαίρου. Στην πορεία κάποιοι συμπορεύτηκαν, αν και στη συνέχεια έχασαν το δρόμο.

Ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει την προσπάθεια αυτή και καλεί όσους αποστρέφονται των μεθόδων που ακολουθούνται, να συστρατευθούν στη μάχη».

Περισσότερα σε λίγο...

Ειδήσεις σήμερα:

Άγριος ξυλοδαρμός Ελληνοκαναδού χρηματιστή στην Κρήτη για μια παρατήρηση - Του έκαναν 60 ράμματα στο κεφάλι

Οι Δημοκρατικοί αναζητούν και νέο υποψήφιο αντιπρόεδρο: Οι 9 υποψήφιοι που μπαίνουν στην κούρσα


Στο αυτόφωρο ο 27χρονος που έφτασε καθυστερημένα στο «Μακεδονία» και δημιούργησε χάος γιατί δεν τον άφησαν να κάνει check in
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr