Ολυμπιακοί Αγώνες: Προστασία επί 24ωρης βάσης θα έχουν οι Ισραηλινοί αθλητές στο Παρίσι, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών

Ολυμπιακοί Αγώνες: Προστασία επί 24ωρης βάσης θα έχουν οι Ισραηλινοί αθλητές στο Παρίσι, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών

 Προηγήθηκαν δηλώσεις ακροαριστερού βουλευτή, ο οποίος είπε ότι η αντιπροσωπεία του Ισραήλ δεν ήταν ευπρόσδεκτη και κάλεσε σε διαμαρτυρίες κατά της συμμετοχής τους

olympics_paris_new
Οι Ισραηλινοί αθλητές θα έχουν 24ωρη προστασία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανάν, μετά τις δηλώσεις ακροαριστερού βουλευτή, Τομάς Πορτέ ο οποίος είπε ότι η αντιπροσωπεία του Ισραήλ δεν ήταν ευπρόσδεκτη και κάλεσε σε διαμαρτυρίες κατά της συμμετοχής τους.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν την Παρασκευή (26/7) εν μέσω έντονων ανησυχιών για την ασφάλεια σε μια περίοδο αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων για τους πολέμους στην Ουκρανία και τη Γάζα.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι οι Ισραηλινοί αθλητές θα προστατεύονται όλο το εικοσιτετράωρο κατά τη διάρκεια των Αγώνων, 52 χρόνια μετά τη σφαγή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου κατά την οποία 11 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν από Παλαιστίνιους μαχητές.

Ο υπουργός Εξωτερικών Στεφάν Ζεζουρνέ είπε σε συνάντηση των ομολόγων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα: «Θέλω να πω ότι εκ μέρους της Γαλλίας, στην ισραηλινή αντιπροσωπεία, σας καλωσορίζουμε στη Γαλλία για αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες»,ενώ τόνισε ότι θα επικοινωνήσει με τον Ισραηλινό ομόλογό του και επίσης «του πει ότι διασφαλίζουμε την ασφάλεια της ισραηλινής αντιπροσωπείας».

Κλείσιμο
Σε μια συγκέντρωση υπέρ της Παλαιστίνης το Σάββατο, ο βουλευτής του ακροαριστερού κόμματος France Unbowed (LFI) Τομάς Πορτέ μαγνητοσκοπήθηκε να λέει ότι οι Ολυμπιακοί αθλητές του Ισραήλ δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη Γαλλία και ότι πρέπει να υπάρξουν διαμαρτυρίες ενάντια στη συμμετοχή τους στους Αγώνες.

«Είμαστε λίγες μέρες μακριά από μια διεθνή διοργάνωση που θα διεξαχθεί στο Παρίσι, που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Και είμαι εδώ για να πω ότι όχι, η ισραηλινή αποστολή δεν είναι ευπρόσδεκτη στο Παρίσι. Οι Ισραηλινοί αθλητές δεν είναι ευπρόσδεκτοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι», είπε καταχειροκροτούμενος, σύμφωνα με εικόνες που αναρτήθηκαν στα social media.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Προστατεύουμε νόμιμα τα σύνορά μας, απαντούν πηγές του Λιμενικού στην τουρκική προπαγάνδα για επαναπροωθήσεις

Βίντεο από τη στιγμή που ο Αμερικανός ράπερ Lil Tjay πετάει χιλιάδες χαρτονομίσματα σε κέντρο διασκέδασης της Μυκόνου


Την ΑμεΑ πρωταθλήτρια Ειρήνη Κουρούβανη παρέσυρε και εγκατέλειψε 36χρονος στην Κυψέλη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης