Άντι Μάρεϊ: Επιβεβαίωσε ότι θα αποσυρθεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Άντι Μάρεϊ: Επιβεβαίωσε ότι θα αποσυρθεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Τίτλοι τέλους σε μια σπουδαία καριέρα για τον Βρετανό τενίστα

andy-murray
Έναν μήνα μετά την απουσία του στο μονό του Wimbledon -ένα τουρνουά που έχει κερδίσει το 2013 και το 2016- αλλά και το αναγκαστικό τέλος στο διπλό εξαιτίας του τραυματισμούς της Έμα Ραντουκάνου, ο Άντι Μάρεϊ ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση.

«Last dance» για τον σπουδαίο Βρετανό τενίστα θα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού σε λίγες ημέρες.

Ο 37χρονος έγραψε στο Twitter (X): «Έφτασα στο Παρίσι για το τελευταίο μου τουρνουά τένις. Το να παίζω για τη βρετανική ομάδα ήταν με διαφορά οι πιο αξιομνημόνευτες εβδομάδες της καριέρας μου και είμαι τρομερά υπερήφανος που θα το κάνω για ακόμη μία φορά».



Κλείσιμο
Αυτoί θα είναι οι τέταρτοι Ολυμπιακοί Αγώνες για τον Μάρεϊ, που έκανε ντεμπούτο το 2008 στο Πεκίνο. Το 2012 και το 2016 συμμετείχε και πάλι, παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο σε αμφότερες τις διοργανώσεις, κάτι που τον έκανε τον πρώτο και μέχρι στιγμής μοναδικό τενίστα που καταφέρνει να πάρει σερί χρυσά μετάλλια. Την πρώτη φορά το έκανε απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ (σε χόρτο) και τη δεύτερη απέναντι στον Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο (σε σκληρό).

Εκτός Ολυμπιακών, ο Μάρεϊ έχει λάβει μέρος σε 11 τελικούς Grand Slam, κερδίζοντας τους τρεις με πιο πρόσφατο το Wimbledon του 2016 κόντρα στον Μίλος Ράονιτς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης