Μπορντό: Μαύρη σελίδα στην ιστορία της, έπεσε στα ερασιτεχνικά

Μπορντό: Μαύρη σελίδα στην ιστορία της, έπεσε στα ερασιτεχνικά

Οικονομικοί λόγοι στέλνουν τους Γιρονδίνους στη National 1 έπειτα από δυο χρόνια «ταλαιπωρίας» στην Ligue 2, μετά και την απόφαση της Fenway Group (Λίβερπουλ) να μην επενδύσει

bordeaux
Μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Μπορντό γράφτηκε το μεσημερί της Τρίτης (23/7) με τον σύλλογο να αποσύρει την έφεση που είχε κάνει στην DNCG (Direction Nationale du Contrôle de Gestion = Εθνική Διεύθυνση Ελέγχου Διαχείρισης) και να υποβιβάζεται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Ο υποβιβασμός των Γιρονδίνων στο πρώτο πρωτάθλημα της National έρχεται λίγες ώρες μετά την απόφαση της Fenway Group (έχει μεταξύ άλλων τους Μπόστον Ρεντ Σοκς και τη Λίβερπουλ) να μην αγοράσει τον σύλλογο.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε η ελπίδα ότι θα βρεθεί επενδυτής που θα καλύψει τα 42 εκατομμύρια έλλειμμα, την ώρα που σημαντικό ρόλο στο deal αναμενόταν να παίξει και το γήπεδο, ωστόσο κάτι τέτοιο κατέστη αδύνατον.

Η Μπορντό, που κάποιοι μπορεί να την θυμούνται από τα παιχνίδια που είχε δώσει με τον Ολυμπιακό για το Champions League, είχε υποβιβαστεί το 2021-22 από τη Ligue 1 για να παίξει δυο σεζόν στην Ligue 2 για πρώτη φορά μετά το 1991-92 και τη Division 2 -όπως λεγόταν τότε. Συνολικά από το 1945-46 δεν είχε παίξει εκτός πρώτης κατηγορίας παρά μόνο τρεις σεζόν. Πριν 15 χρόνια ήταν πρωταθλήτρια Γαλλίας και το 2010 είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κλείσιμο
Τα προβλήματα είχαν γίνει αισθητά δυο σεζόν πριν τον υποβιβασμό της, ο οποίος την αποτελείωσε μιας και αποτελούσε μια εντελώς μέτρια ομάδα, χωρίς πλάνο, απρόβλεπτη και ανίκανη να διεκδικήσει μια θέση ακόμη και στα πλέι οφ ανόδου. Πέρυσι τερμάτισε κάτω από τα μισά του πίνακα, 12η.

Από την πλευρά του ο σύλλογος άφησε ένα μικρό παράθυρο για κάτι θετικό μέσα στις επόμενες ημέρες, να βρεθεί δηλαδή κάποιος που θα βάλει το ποσό και δεν θα μείνει στις εγγυήσεις που δίνονταν μέχρι σήμερα, αλλά η σχετική ανακοίνωση κλείνει με ένα μάλλον απαισιόδοξο μήνυμα για μελλοντική, πιο δυνατή επιστροφή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης