Λουτσέσκου: «Οι όμιλοι του Champions League είναι ένα όνειρο για όλους»

Συγκεντρωμένος στον πρώτο παιχνίδι της χρονιάς εμφανίστηκε ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν αλλάζει ρότα. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ επιμένει στη λογική «παιχνίδι με παιχνίδι», γι’ αυτό και έχει στρέψει όλη την προσοχή του, όπως είπε στην σημερινή συνέντευξη Τύπου, στην πρώτη αναμέτρηση με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα για το 2ο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League.

Πιο αναλυτικά είπε:

Για το αν έχει καταφέρει να κάνει τους παίκτες του να πατήσουν στο έδαφος και να ξεχάσουν την περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Η προετοιμασία στην Ολλανδία από πολλές απόψεις ήταν πάρα πολύ καλή εμπειρία. Μάθαμε το πως πρέπει να διαχειριζόμαστε τις καταστάσεις. Στην εβδομάδα που ακολούθησε οι παίκτες έδειξαν ένταση, επιθετικότητα που θέλουμε να βγάλουν στο γήπεδο.

Για το αν οι μεταγραφές απασχολούν την ομάδα: «Ειλικρινά, δεν ασχολούμαστε με τις μεταγραφές, δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάτι με κάποιον παίκτη, οι ποδοσφαιριστές αντιλαμβάνονται ότι κάθε τι που γίνεται από το κλαμπ είναι για το όφελος του. Αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να δουλέψουν για την προσωπική δική τους ευκαιρία».

Για το αν θα βασιστεί στον βασικό κορμό της περσινής σεζόν και στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της νέας χρονιάς: «Η νοοτροπία όσων δεν εμπλέκονται με την ομάδα έχουν την εντύπωση ότι μπορείς με την παρουσία σου και μόνο, ακούγοντας απλά έναν όνομα μπορείς να πάρεις το αποτέλεσμα. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και κάτι έχει ως ομάδα. Η παρουσία και μόνο δε θα μας εξασφαλίσει κανένα αποτέλεσμα, καμία πρόκριση. Πρέπει να είσαι πεινασμένος, με την σωστή νοοτροπία, τη θέληση, να μπεις στο γήπεδο και να παλέψεις για την νίκη, μένοντας συγκεντρωμένος στον στόχο σου».

Για το αν η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο μεγάλος στόχος και για τον ίδιο: «Ναι, μπορώ να πω ότι η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο μεγάλος στόχος όλων στην ομάδα. Θα ήμουν υποκριτής αν έλεγα το αντίθετο, είναι ένα όνειρο και για μένα, αλλά αρχικά πρέπει να εξασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή παρουσία μας στους ευρωπαϊκούς ομίλους, αποκλείοντας την Μπόρατς και μετά να κοιτάξουμε το επόμενο βήμα. Υπάρχουν ομάδες που κερδίζουν τίτλους και έχουν φτιάξει την κουλτούρα τους, άλλες όμως δεν τα κατάφεραν, έμειναν εκεί, δείτε τι έγινε με τη Νάπολι πέρσι, που δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την προπέρσινη επιτυχία της. Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα και να μην σκεφτόμαστε τα πράγματα που θα έρθουν στην συνέχεια».

Για το αν η δίψα του κόσμου για την είσοδο της ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ασκεί πίεση: «Πρέπει να μείνουμε σε αυτά τα δύο παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Η πρόκριση δεν θα κριθεί αύριο, θα κριθεί σε δύο παιχνίδια και εκεί πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Ο αντίπαλος έδειξε ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί τις καταστάσεις, οτιδήποτε μπορεί να δημιουργεί στη διάρκεια του αγώνα. Ο κόσμος έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται, να φαντάζεται, αλλά εμείς πρέπει να μείνουμε επικεντρωμένοι στο στόχο μας».

Για το αν υπάρχει μικρότερη πίεση σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι όπου η ομάδα ήταν υποχρεωμένη να κάνει τρεις προκρίσεις χωρίς το δικαίωμα του αποκλεισμού, που το έχει αυτή τη φορά: «Θα πρέπει να παίρνουμε τα πράγματα θετικά. Να εξασφαλίσουμε την Ευρώπη και μετά θα μπορούμε να πούμε περισσότερα».

Για το αν υπάρχουν παίκτες που έχουν μείνει πίσω σε θέμα δουλειάς και αν έχει αποφασίσει για την ενδεκάδα: «Η διαχείριση των ποδοσφαιριστών ήταν το μεγάλο όπλο μας στη διάρκεια της περσινής σεζόν. Αυτή είναι η σκέψη και για φέτος. Υπάρχουν παίκτες που έχασαν ένα μεγάλο διάστημα της προετοιμασίας, αυτό που μας επιβράβευσε πέρσι ήταν η δουλειά και όχι η τύχη, σε κάθε περίπτωση υπάρχει μια δυναμική που έχει δημιουργηθεί γύρω από την ομάδα, όχι μόνο με τους παίκτες της ενδεκάδας, αλλά και με αυτούς που έρχονται από τον πάγκο για 20 και 30 λεπτά».

Πηγή: gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κρύβονται και αναζητούν «σασμό» οι Κρητικοί που ξυλοκόπησαν τον Ελληνοκαναναδό χρηματιστή - Δικαιοσύνη ζητά η οικογένειά του

Εγκλήματα που συγκλόνισαν: Ο 19χρονος νταής που σκότωσε δύο γιατί είχε μείνει μεταξεταστέος

Τι συνέβη στην Ντέμη Γεωργίου και κατέληξε ξαφνικά - Το χρονικό της τραγωδίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr